Σχόλιο: Μόνος αντίπαλος το “παρασκήνιο” για τους μάγκες του Αντρέι…

Εντάξει. Να συμφωνήσουμε ότι οι επίμονες αναφορές του Αντρέι Κράβαρικ σχετικά με την πεποίθησή του ότι αυτός, ο φετινός Ηρακλής, δεν είναι τόσο κακή «βολεϊκά» …

Εντάξει. Να συμφωνήσουμε ότι οι επίμονες αναφορές του Αντρέι Κράβαρικ σχετικά με την πεποίθησή του ότι αυτός, ο φετινός Ηρακλής, δεν είναι τόσο κακή «βολεϊκά» ομάδα, όσο μας έδειξε στην αφετηρία του πρωταθλήματος, κλόνισαν την αρχική απογοήτευσή μας. Ακολούθησαν – ομολογουμένως – ενθαρρυντικά αποτελέσματα και αποκτήσαμε – μια κάποια – αισιοδοξία και «έσκασαν», δειλά, τα πρώτα χαμόγελα. Από αυτό το σημείο, όμως, μέχρι τη χθεσινοβραδινή «μαγκιά» στο κλειστό της Μίκρας, υπάρχει απροσπέλαστη απόσταση. Διότι μόνο μαγκιά μπορεί να χαρακτηριστεί το «διπλό» με συνεχείς ανατροπές του σκορ έναντι ενός συμπολίτη, που θεώρησε ότι ήρθε η ώρα να «βγάλει γούστα» απέναντι στη σκιά του «παρηκμασμένου και εκπεσόντος Βασιλιά», με τον – όσο – κόσμο του να έχει μαζευτεί στο γήπεδο υβρίζοντας ρυθμικά οτιδήποτε θύμιζε Ηρακλή και περιμένοντας να πανηγυρίσει μια νίκη –«χαβαλέ» επί των περσινών νταμπλούχων.

Πλέον μιλάμε για ομάδα με – απολύτως θετικώς προσδιοριζόμενη – μαγκιά αγωνιστικής και ψυχικής ποιότητας. Ακόμη και με τα νεαρά ελληνόπαιδα, χωρίς τον (μια του ύψους, μια του βάθους) Μπόζιτς, που βγάζει το ψωμί του, πια, στην πατρίδα του… Ξέρξη και τον Μίκουλα εκτός παιχνιδιού, ο Ηρακλής πέταξε στο ταραφλέξ τον καλύτερο και πλέον φιλόδοξο Άρη των τελευταίων ετών, ο οποίος, μέχρι χθες θεωρούσε εαυτόν βέβαιο και δίκαιο δευτεραθλήτή της φετινής volleyleague. Ακόμη και υπό αυτές τις συνθήκες ο Ημίθεος του Κράβαρικ δείχνει να «το έχει». Με τον Τζιουμάκα (στα 18 του πλέον, καθώς σε ένα μήνα τα κλείνει) να φαίνεται έτοιμος για ηγετικό ρόλο στην επίθεση και τα λοιπά παιδιά σε κατάσταση αγωνιστικής αποτελεσματικότητας, ο στόχος του να βάλει από κάτω του τουλάχιστον δύο ομάδες στον πίνακα της βαθμολογίας φαντάζει περισσότερο από εφικτός για τον Ηρακλή και – αν εξελιχθούν ομαλώς οι συνθήκες – σύντομα υλοποιήσιμος.

Μάλιστα, θεωρώ και ελπίζω ή ελπίζω και θεωρώ ότι αυτή η αθλητική οικογένεια, με την καταλυτική παρουσία του Αντρέι στην κεφαλή της, θα κάνει την απαραίτητη υπομονή μέχρι τον Μάρτιο και θα ολοκληρώσει τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της, όσες οικονομικές αντιξοότητες κι αν κληθεί να διαχειριστεί. Συνεπώς, ο μόνος ουσιαστικός και υπαρκτός κίνδυνος για το φετινό εγχείρημα είναι αυτός, που προέρχεται από τη βούληση του «συστήματος». Δηλαδή, το τι προθέσεις και διαθέσεις διατηρούν οι κρατούντες, με τον Ταρνατώρο και τους συνεργάτες του να δίνουν τα πρώτα αποδεικτικά αυτών των προθέσεων και διαθέσεων λίαν προσφάτως. Έκοψαν την δυνατότητα στην ομάδα να ενισχυθεί με ένα – δύο νεαρά παιδιά για να δώσει βάθος σε θέσεις όπου αριθμητικά υστερεί και ασκούν κάθε δυνατή πίεση, προκειμένου ο Ηρακλής να τεθεί εκτός volleyleague.

Όχι επειδή τους ενοχλεί σε επίπεδο πρωταθλητισμού, αλλά επειδή, αν οι «κυανόλευκοι» δεν τεθούν εκτός διοργάνωσης το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι αυτό να συνεπαγεται τον υποβιβασμό του Παναθηναϊκού, κάτι, που η καθεστηκυία τάξη των Αθηνών απεύχεται. Μην ξεχνούμε, άλλωστε, ότι και στην περίπτωση της περίφημης «ψήφου Ανδριανόπουλου» υπέρ του Παναθηναϊκού, «ερυθρόλευκοι» και «πράσινοι» από χρόνια έχουν αποδείξει ότι –κατά μία νομοτελειακού χαρακτήρα πρακτική – μεριμνούν ο ένας για την επιβίωση του άλλου, όταν ο κίνδυνος της απόλυτης εξαφάνισης του ενός εκ των δύο είναι προφανής… Όλα, λοιπόν, εκεί θα κριθούν. Στο αν και κατά πόσον οι ιθύνοντες του Ημίθεου κατορθώσουν να παρακάμψουν την επιθυμία του «συστήματος» και βγουν αλώβητοι από τις διάφορες φορολογικοδικαστικές τρικλοποδιές, που θα τους βάλουν στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Μόνος – πραγματικός – αντίπαλος, συνεπώς, το «παρασκήνιο» και η βούλησή του για τους «γαλάζιους μάγκες» του Αντρέι Κράβαρικ, που χθες βράδυ έδωσαν αποστομωτική απάντηση σε εκείνους, που νόμισαν ότι ήρθε η ώρα για να… «γλεντήσουν» σε βάρος τους…

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Ο ορθολογισμός του Δ. Γυφτάκη και το «σύστημα Ε.Π.Ο.» του Δημητρίου

Απόψεις

Back to Top