ΣΧΟΛΙΟ: Κρίσιμες και δύσκολες αποφάσεις…

Πλέον, ακόμη και οι πλέον γνωρίζοντες το αντικείμενο του βόλεϊ, μίλησαν ανοικτά και χωρίς περιστροφές. Ακόμη και ο Αντρέι αντικατέστησε την αισιοδοξία του ότι ο …

Πλέον, ακόμη και οι πλέον γνωρίζοντες το αντικείμενο του βόλεϊ, μίλησαν ανοικτά και χωρίς περιστροφές. Ακόμη και ο Αντρέι αντικατέστησε την αισιοδοξία του ότι ο Ηρακλής θα αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος με στενόχωρες παραδοχές για την ποιότητά της και τις δυνατότητες των ξένων παικτών, που την πλαισιώνουν. Συνεπώς, μπορούμε και πρέπει να θέσουμε το δάκτυλο «επί τον τύπο των ήλων» και να μιλήσουμε ανοικτά όσο δεν το κάναμε ποτέ, από την πρώτη αγωνιστική μέχρι σήμερα.

Λοιπόν. Η ομάδα μας είναι αδύναμη και αυτό, που απομένει να διευκρινιστεί είναι αν πρόκειται για το πιο αδύναμο συγκρότημα της φετινής volleyleague, ούσα – δυστυχέστατα –εκ των φαβορί για αυτήν την αρνητικότατη επίδοση. Οι αιτίες έχουν – πολλάκις – καταγραφεί. Αυτό, που μένει για να βελτιωθεί η κατάσταση (αν και εφόσον κάτι τέτοιο είναι δυνατόν) αφορά σε δύο – διαφορετικές – φάσεις προσπάθειας. Η πρώτη είναι η αγωνιστική προσπάθεια, μέχρι την αρχή του Δεκεμβρίου, όταν και θα αποκτηθεί το δικαίωμα μεταγραφικής ενίσχυσης. Ως τότε, το βάρος πέφτει στις πλάτες του Αντρέι Κράβαρικ και στο – αναμφισβήτητα μεγάλο – επικοινωνιακό ταλέντο του, καθώς θα κληθεί να βρει λύσεις εκ των ενόντων σε αγωνιστικό επίπεδο και θα επιχειρήσει να τονώσει ψυχολογικά, έναν – έναν, τους αθλητές, που έχει να διαχειριστεί.

Ήδη ο κόουτς έχει προχωρήσει σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις με τους παίκτες, θεωρεί ότι ερέθισε τον αθλητικό εγωισμό του Μπόζιτς και του Μίκουλα με τη δημόσια τοποθέτησή του, ενώ επιχειρεί να βρει λύσεις εκ των έσω για τις δύο θέσεις, για τις οποίες υπήρχε σαφής μεταγραφικός σχεδιασμός για προσθήκη εμπείρων παικτών, αλλά δεν υλοποιήθηκε. Δηλαδή, για αυτές του βασικού κεντρικού δίπλα στον Ανδρεάδη και του βασικού ακραίου δίπλα στο Σλοβάκο. Μακάρι όλα αυτά να φέρουν αποτέλεσμα, αρχής γενομένης από την αναμέτρηση με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

Η δεύτερη φάση προσπαθειών βελτίωσης αφορά στην διοίκηση, η οποία, ενώ δεν έχει ακόμη εξασφαλίσει την εταιρική βιωσιμότητα του βολεϊκού Ηρακλή, καθώς δεν ξεκαθάρισε το θέμα του Α.Φ.Μ, εντούτοις, καλείται να απαντήσει και σε ένα μέγιστο ερώτημα: θα αποφασίσει να προχωρήσει στην υπέρβαση (με χρήματα, που… δεν υπάρχουν) προκειμένου να ενισχύσει, εντός ολίγων ημερών, την ομάδα, με την ελπίδα οι νέες επιλογές να αποδειχθούν επιτυχείς ή θα κινηθεί με ωμό ρεαλισμό, αποδεχόμενη το «μοιραίο»; Άλλωστε, με όρους ψυχρής λογικής, ούτε η χρηματοδότηση της υπάρχουσας (εξαιρετικά low budget) ομάδας έχει εξασφαλιστεί – μέχρι στιγμής – λόγω ανυπαρξίας της χορηγικής ενίσχυσης και της ισχνότατης κίνησης στα διαρκείας της περιόδου. Καίριο ερώτημα, καίριο δίλημμα, στο οποίο οι άνθρωποι, οι οποίοι απέμειναν να ασχολούνται με το «κυανόλευκο» βόλεϊ, καλούνται (πολύ – πολύ σύντομα) να απαντήσουν και – εξ αυτής της απόφασης – καλούνται, παράλληλα, να κρίνουν πολλά για την αγωνιστική μοίρα της ομάδας από την ερχόμενη άνοιξη και έπειτα.

Υ.Γ: Βεβαίως, να υποσημειώσω, ότι η όλη αλληλουχία των γεγονότων στην ομάδα βόλεϊ ενδεχομένως να διαταραχθεί εμφατικά από αύριο (Σάββατο 13/12) το βράδυ, αν – ο μη γένοιτο – έλθει η τέταρτη συνεχόμενη αποτυχία, καθώς – θεωρώ δεδομένο ότι ο Αντρέι (σε αυτήν την – απευκταία – περίπτωση) θα εκφράσει διάθεση αποχώρησης. Είθε να μη χρειαστεί…

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Ο ορθολογισμός του Δ. Γυφτάκη και το «σύστημα Ε.Π.Ο.» του Δημητρίου

Απόψεις

Back to Top