Μεσθανεύς: “Βούτηξα στα βαθιά, θα τα βγάλω πέρα”

  Στο Web Radio της BlueArena και την εκπομπή Blue On Air φιλοξενήθηκε ο νέος πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Γιάννης Μεσθανεύς, ο οποίος αναφέρθηκε στους λόγους που …

Ερασιτέχνης
 
Στο Web Radio της BlueArena και την εκπομπή Blue On Air φιλοξενήθηκε ο νέος πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Γιάννης Μεσθανεύς, ο οποίος αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να αναλάβει τα ηνία του συλλόγου. 
 
“Βασική αιτία ήταν ο αδελφός μου ο Κώστας, ο οποίος ήταν μέλος της Πανελλήνιας Λέσχης που μέχρι πρότινος στεγάζονταν στα γραφεία της Ερμού. Μου πρότεινε να εγγραφώ κι εγώ, και πράγματι συνάντησα ένα περιβάλλον που μου άρεσε, με άτομα που δεν κορόιδευε ο ένας τον άλλον και με μια ηγετική ομάδα με την οποία μπορούσα να συνεννοηθώ. 
 
Μετά λοιπόν την πρώτη προσπάθεια η οποία είχε θετικό πρόσημο, με δεδομένη την παρουσία της ποδοσφαιρικής ομάδας στο πρωτάθλημα της Football League, αποφασίσαμε ότι πρέπει να μπει ένα λιθαράκι και στον Γυμναστικό σύλλογο. 
 
Και επειδή δεν υπήρχε κόσμος να αναλάβει, θεωρήσαμε ότι δεν μπορεί υπάρχει Λέσχη σε έναν σύλλογο που ψυχοραγεί. Τα ίδια άτομα λοιπόν, ματακομίσαμε στα γραφεία του ΓΣ ώστε να ηγηθούμε της προσπάθειας. Εκεί μου έγινε και η τιμητική πρόταση να αναλάβω την προεδρία και λόγω ηλικίας, είμαι γεννηθείς το 48′, αλλά και λόγω της ιστορίας μου στον Ηρακλή. 
 
Θα πρέπει να πω, ότι ο πατέρας του πατέρα μου ήταν μέλος της ποδοσφαιρικής ομάδας  το 1904, ο δε πατέρας της μητέρας μου, Ιωάννης Κούσκουρας, ήταν πρόεδρος. Άρα, δεν μπορούσα να μη γίνω και εγώ Ηρακλής. Γι’ αυτό και μου έγινε η πρόταση την οποία αποδέχτηκα με την ευχή και την ελπίδα, ότι θα είμαστε ξανά όλοι μαζί. Μόνο με αυτά τα δεδομένα δέχτηκα και ανέλαβα αυτό το βαρύ αξίωμα”  
 
Σχετικά με το αν έχει ασχοληθεί και στο παρελθόν με τα διοικητικά του Ηρακλή, απάντησε: “Με τα διοικητικά, εμπλέκομαι για πρώτη φορά. Έχω διαρκείας και εγώ δεν ξέρω από πότε, αλλά φέτος βούτηξα στα βαθιά και έχω την πεποίθηση ότι θα βγάλω πέρα. Τόσο εγώ, όσο και οι συνεργάτες μου”. 
Σ’ ότι αφορά την κατάσταση που συνάντηση, κατά τις πρώτες μέρες της παρουσίας του στα γραφεία του Ερασιτέχνη είπε: “Τα πράγματα, είναι ακριβώς όπως τα περίμενα. Θέλει πολύ δουλειά και πολύ μεγάλη παρουσία στα γραφεία. Ευτυχώς έχω μπόλικο ελεύθερο χρόνο, διότι πρέπει να αφοσιωθείς εξ’ ολοκλήρου σ’ αυτό το πράγμα, αλλιώς δεν γίνεται, δεν βγαίνει”. 
 
Σε ερώτηση για το αν το “κάρο”μπορεί να βγει από την “λάσπη”, υπογράμμισε: “Θα βγει, με πολύ δουλειά και με συμμάζεμα των οικονομικών και την απόκτηση εσόδων από αυτά που μπορεί να αξιοποιήσει. Από τις ακαδημίες κτλ. Ελπίζω κάποια στιγμή να “ξεκλειδώσουμε” και το πρόβλημα με τα τιμολόγια, αρκεί αν δώσει λύση η Πολιτεία. Αν δεν δοθεί, τότε θα σβήσει ο Ερασιτεχνικός αθλητισμός”.
 
Τέλος, για τους στόχους της ομάδας βόλεϊ, ήταν κατηγοριματικός: “Ο Ηρακλής, όπως ξέρετε στο βόλει πρωταγωνιστεί. Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να τον κρατήσουμε εκεί που είναι. Ο Αντρέι είναι κοντά μας, είμαστε και εμείς κοντά του, θεωρώ ότι θα είμαστε και πάλι πρωταγωνιστές”.  

Back to Top