Τώρα είναι η δική μας η σειρά…(video)

Ο Ε. Μπερκ είχε πει κάποτε ότι…”το μόνο που χρειάζεται για να θριαμβεύσει το κακό, είναι να μην κάνουν τίποτα οι καλοί άνθρωποι”. Ε, λοιπόν …

Ο Ε. Μπερκ είχε πει κάποτε ότι…”το μόνο που χρειάζεται για να θριαμβεύσει το κακό, είναι να μην κάνουν τίποτα οι καλοί άνθρωποι”. Ε, λοιπόν τώρα είναι η δική μας η σειρά. Γνωρίζω ότι οι περισσότεροι από εσάς, έχετε κουραστεί, ότι έχετε σταματήσει να μάχεστε, ότι βαρεθήκατε την κοροϊδία, γιατί τίποτα σ’ αυτή τη ζωή, τίποτα σ’ αυτή τη χώρα, δεν φτιάχτηκε για να υπηρετεί το καλό. Τίποτα σ’ αυτή τη ζωή, σ’ αυτή τη χώρα δεν λειτουργεί σωστά.

Από τα απλά πράγματα της καθημερινότητας, μέχρι και το ποδόσφαιρο. Αυτός όμως είναι και ο στόχος τους. Και δουλεύουν σκληρά για να τον πετύχουν. Μπαίνουν στα ρουστίκ γραφεία τους, κλείνουν τις πόρτες και επεξεργάζονται το σχέδιο για το πως θα σε μετατρέψουν σε πρόβατο.

Σε τρομοκρατούν λεκτικά, σε βομβαρδίζουν τηλεοπτικά, σου δείχνουν την δυναμή τους, βάζοντας ένστολους σε κάθε γωνία να σε επιβλέπουν, σε καταγράφουν από κάθε γωνία, σου λένε ότι αν αντισταθείς, αν βγεις στο δρόμο, αν φωνάξεις θα χάσεις και αυτά τα λίγα που έχεις. Ότι αν ανοίξεις έστω και το πατζούρι του χρεωμένου σου σπιτιού και δεις το φως, πολύ πιθανό να χάσεις τα πάντα.

Δέσμευσαν την ζωή τη δική σου, των παιδιών σου και των παιδιών των παιδιών σου, σε μνημόνια που ποτέ δεν ζήτησες. Σου είπαν ότι αν ουρλιάξεις η ζωή σου θα γυρίσει στο 1840, σου είπαν ότι για να επιβιώσεις πρέπει να ξεπουληθείς εσύ, οι γειτονές σου, η πόλη, το βιος ολόκληρης της χώρας. Σου είπαν, ότι ο μόνος δρόμος για την σωτηρία είναι η σιωπή.

Καλλιέργησαν την ξενοφοβία, γιατί αυτό τους βολεύει. Σου πήραν τις οικονομίες που με χίλια ζόρια κρατούσες για το αύριο. Δεν τους νοιάζει το αύριο, το τώρα τους νοιάζει. Να σώσουν τα τομάρια τους. Σου έκοψαν την σύνταξη και ας δούλευες μέχρι τα 65 σου χρόνια σαν τον σκύλο. Σου είπαν ότι η σωτηρία του κράτους, εξαρτάται από την σωτηρία των τραπεζών και φυσικά όχι την δική σου.

Σου πήραν τα φάρμακα κι ας ξέρουν ότι χωρίς αυτά, δεν μπορείς να επιζήσεις. Σου κόψαν τη δωρεάν παιδεία και για να σπουδάσει το παιδί σου, χρειάζονται χρήματα που δεν έχεις. Σου είπαν να ανταλλάξεις την ζωή σου, με ένα διακοποδάνειο. Σου έβαλαν πιστόλια στον κρόταφο και σου είπαν…”απλά τραβάς την σκανδάλη και αυτό είναι όλο”.

Σου είπαν κάποτε ότι…”η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες” και εσύ το έχαψες. Σου είπαν…”θα έρθουμε εμείς και θα τα αλλάξουμε όλα” και το ξαναέχαψες. Σου είπαν ότι αυτά, είναι τα τελευταία μέτρα και ήταν απλώς τα πρώτα. Σου είπαν ότι οι δουλειές θα ανοίξουν και εσύ κάθεσε στο σπίτι, άνεργος, ανενεργός και χαζεύεις…τρομοειδήσεις.

Σου είπαν ότι το μέλλον σου, αφορά το styling,  τη μόδα και το look. Σ’ ανάγκασαν να πιστέψεις ότι οι επαναστάσεις, γίνονται από το facebook και το twitter. Σου είπαν ότι η απεργία, η πορεία και η αντίσταση μπορεί να σε πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων μαζί με χιλιάδες άλλους, ασχέτως αν οι μισοί από αυτούς βγήκαν από το Πολυτεχνείο. Τώρα φορούν το μαύρο σακάκι.

Σου είπαν ότι η ανάπτυξη πλησιάζει, αλλά εσύ βλέπεις όλο και περισσότερους ανθρώπους, κάθε ηλικίας, να ψάχνουν στα σκουπίδια. Σου είπαν ότι οι δουλειές θα ανοίξουν, αλλά εσύ από το μπαλκόνι σου βλέπεις χιλιάδες ανθρώπους με καροτσάκια να αναζητούν αντικείμενα που θα ανταλλάξουν στην απέναντι γωνία για μία ημέρα ζωής. Σου είπαν ότι τα αφεντικά θα αναγκαστούν να σου γυρίσουν τα λεφτά που σου χρωστούν, αλλά εσύ ανέχεσε την κάθε μαλ… τους, επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι. 

Σου είπαν ότι το κράτος έχει ανάγκη από χρήματα και εφήυραν, τα χαράτσια, και το ταμείο αλληλεγγύης, λες και ξέρουν τι σημαίνει αυτή η λέξη. Σου είπαν ότι το σύνθημα ποινικοποιείται για να στο βουλώσουν μια και καλή.

Σου είπαν ότι η Κυριακάτικη καψούρα σου, θα επιστρέψει για να χαμογελάσεις και πάλι σε κορόιδεψαν. Σου είπαν ότι ο Ηρακλής είναι ιστορική ομάδα και θα επιστρέψει εκεί που ανήκει, αλλά και πάλι σε κορόιδεψαν. Σου είπαν ότι φταις για μια ενημερότητα και φέτος έχουν γίνει όργια.

Σου είπαν, ότι θα τα βάλουν με το αυτοδιοίκητο και αυτοί δεν μπορούν να διοικήσουν, ούτε καν τον εαυτό τους. Σου είπαν, ότι αξίζεις δικαιοσύνη, αλλά το άδικο σε πνίγει. Σου είπαν, πως τα πράγματα θα αλλάξουν, αλλά έμειναν ίδια και απαράλλαχτα. Σου είπαν, ότι θα σταματήσουν να σε κυνηγούν και είχες 130 συλλήψεις. Σου είπαν ότι η ζωή είναι ωραία, αλλά για να γίνει, πρέπει πρώτα να διεκδικήσεις. Τίποτα δεν θα αλλάξει αν ΕΣΥ σταυρώσεις τα χέρια και αναρρωτηθείς…εγώ θα αλλάξω τον κόσμο;

Δεν μπορώ να φανταστώ ότι κάτοικος αυτής της χώρας, εργάτης, άνεργος, οικογενειάρχης, άγαμος, Ηρακληδέας και μη, θα καθίσει αύριο στο σπίτι του. Το μέγιστο λάθος είναι να πιστέψουν ότι μας κέρδισαν…Το είπε και ο Ε. Μπερκ. “Το μόνο που χρειάζεται για να θριαμβεύσει το κακό, είναι να μην κάνουν τίποτα οι καλοί άνθρωποι”.

ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΔΟΘΗΚΕ: ΣΑΒΒΑΤΟ 8/9, ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ  ΣΤΙΣ 4.00 Μ.Μ.

Ας τους δώσουμε την απάντηση που τους αξίζει. Ειρηνικά με μόνο όπλο…τη φωνή μας.

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top