Στο πανηγύρι των τρελών…

Ειλικρινά βαρέθηκα. Τρία χρόνια τώρα, νιώθω τσατισμένος. Νιώθω εξοργισμένος. Γι’ αυτά που βιώνει η χώρα μου, γι’ αυτά που βιώνω εγώ κι ο διπλανός μου, …

Ειλικρινά βαρέθηκα. Τρία χρόνια τώρα, νιώθω τσατισμένος. Νιώθω εξοργισμένος. Γι’ αυτά που βιώνει η χώρα μου, γι’ αυτά που βιώνω εγώ κι ο διπλανός μου, γι’ αυτά που βιώνει ο κόσμος γύρω μου, γι’ αυτά που βιώνει ο οπαδός του Ηρακλή. Νιώθω τέτοια τσατίλα, που έχω την ανάγκη να γίνω ένα με το πλήθος, να μπω σε μια πορεία και να φωνάξω ό,τι και ο υπόλοιπος κόσμος… ΕΙΣΤΕ ΞΕΦΤΙΛΕΣ!

Ένα μάτσο δουλοπάροικοι του συστήματος, ανίκανοι να εφαρμόσετε έστω και στο ελάχιστο την ισονομία. “Μαριονέτες” στα χέρια δέκα ανθρώπων της τρόικας, των μεγαλοβιομήχανων και τον μεγαλοεφοπλιστών, είστε έτοιμοι να ξεπουλήσετε και το τελευταίο περιουσιακό στοιχείο αυτής της χώρας με σκοπό την πρόσκαιρη μείωση του χρέους, το οποίο αργά ή γρήγορα θα βρείτε και πάλι μπροστά σας.

Τέτοιοι ήσασταν και τέτοιοι παραμένετε. Μεγαλόστομοι προεκλογικά. Μοιράζετε υποσχέσεις σαν καραμέλες και κάνετε τους καμπόσους μόνο όταν σας παίρνει. Γι’ αυτά τα πεταμένα δεκαπέντε λεπτά δημοσιότητας, εμφανίζεστε, λέτε κάτι και έπειτα εξαφανίζεστε και πάλι πίσω από τα γραφεία σας. Θα κάνουμε αυτό, θα κάνουμε το άλλο, θα κάνουμε το παράλλο…

Και όταν έρχετε η ρημάδα η ώρα και ο κόσμος σας εμπιστεύετε, τότε είναι ακριβώς εκείνη η στιγμή που θα σκύψετε και πάλι το κεφάλι μπροστά στα μεγάλα αφεντικά. Τότε είναι, που τα “θα” γίνονται ξανά άσκοπες λέξεις μιας εποχής που οι ίδιοι θα θέλατε να έχετε ξεχάσει. Να είχατε διαγράψει από τη μνήμη σας πατώντας απλά και μόνο ένα κουμπί. Δυστυχώς για σας όμως, ο κόσμος θυμάται.

Θυμάται τον Γιάννη Ιωαννίδη, να φωνάζει στη Βουλή ότι θα τα βάλει με το περίφημο αυτοδιοίκητο. Θυμάται τους εκπροσώπους της ΝΔ να ζητούν επιθετική πολιτική από τους ανθρώπους του Ηρακλή. Τις πεντάλεπτες επισκέψεις στα γραφεία, λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Θυμάται τις δεσμεύσεις του Θεόδωρου Καράογλου, που εδώ και μήνες, υπόσχεται επενδυτές, τροπολογίες, νομολογίες, λαγούς με πετραχήλια. Θυμάται εν’ ολίγοις όλους αυτούς που έπαιξαν και συνεχίζουν να παίζουν παιχνίδια στην πλάτη αυτής της ιστορικής ομάδας.

Σας το είχαμε πει εξ’ αρχής. Σε τούτη εδώ την ιστοσελίδα πολιτικά παιχνίδια δεν παίζουμε. Όπως ασκήθηκε έντονη κριτική στον Ευάγγελο Βενιζέλο, για όλα αυτά που έκανε κατά του Ηρακλή επί θητείας του, έτσι και τώρα, παίρνουν επάξια τη σκυτάλη αυτοί που υποσχέθηκαν πολλά προεκλογικά και έπειτα μας έβγαλαν επιδεκτικά τη γλώσσα για να μας κοροϊδέψουν. Και φυσικά, την ίδια αντιμετώπιση θα έχουν και οι επόμενοι, όποιοι και αν είναι αυτοί, αν συμπεριφερθούν όπως οι νυν και οι πρώην.

Όλη αυτή η κουστωδία η οποία το μόνο που μπορεί να κάνει, είναι να φορολογεί δυσβάσταχτα τον Έλληνα πολίτη, να του παίρνει ότι έχει και δεν έχει, να τον στέλνει όλο και πιο κοντά στην γκιλοτίνα, να τον οδηγεί στην αυτοκτονία και στην απελπισία, γιατί πολύ απλά είναι ανίκανη να αντισταθεί.

Και τελικά αυτό που μένει, είναι ότι είστε όλοι ίδιοι. Μια κοψιά. Συμπεριφέρεστε με τον ίδιο τρόπο, υπόσχεστε με τον ίδιο τρόπο και τελικά τα κάνετε χάλια με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Γι’ αυτό δεν σας επιτρέπεται να πιάσετε ξανά τον Ηρακλή στο στόμα σας. Υπόσχεση ξανά στο όνομα του Ηρακλή δεν θα δώσετε. Γιατί ο Ηρακλής είναι κάτι πολύ μεγάλο. Κάτι άπιαστο για εσάς. Ο Ηρακλής έχει μάθει να αντιστέκεται. Να μπαίνει μπροστά στα δύσκολα. Να δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο σε ομάδες που εσείς οι ίδιοι οδηγείτε στο θάνατο.

Ο Ηρακλής ήταν από πολύ παλιά σ’ αυτήν την πόλη κι ας μην πίστευαν ποτέ όλοι αυτοί που συμμετείχαν στην απελευθέρωση, ότι θα φτάσει η στιγμή που τούτος εδώ ο τόπος θα διοικείται από τόσο… λίγους ανθρώπους. Λίγους στην καρδιά και στην ψυχή.

Από εδώ και πέρα, μπορείτε άφοβα με τεχνάσματα και μαγκίτσες, να βοηθάτε τις ομάδες τις καρδιάς σας, εξασφαλίζοντας με κάθε τρόπο φορολογικές ενημερότητες. Μια τέτοια εξάλλου πέρσι, αρκούσε από την αγαπημένη ΕΠΟ, την “κολλητή” ΕΠΟ, να σας κάνει να το βουλώσετε. Ούτε καν να ψάξετε τι συνέβη. Είπαμε, μπροστά στο μεγάλο αφεντικό όλοι κάνουν βούβα. Εδώ υπάρχουν συμφέροντα. Υπάρχει ο Αστέρας Τρίπολης που παίζει Ευρώπη σε άδειο γήπεδο, υπάρχει κάποιος Μποροβήλος, υπάρχει ο Μέγας Μαρινάκης.

Στο καλό λοιπόν και να μας γράφετε. Αυτό το πανηγύρι των τρελών του Ηρακλή θα είναι για λίγους. Δεν κάνει για τα μούτρα σας. Σ’ αυτό το πανηγύρι δεν χωρούν τα σκούρα σμόκιν που φοράτε, ούτε οι ψεύτικες μάσκες. Από εδώ και πέρα θα τρώτε πόρτα… Ούτε χαμόγελα, ούτε φωτογραφίες, ούτε χειραψίες, ούτε πεντάλεπτες ψεύτικες υποσχέσεις σε μία γενική συνέλευση για το θεαθήναι.

Διότι τώρα πια το ξέρουμε καλά. Είμαστε μόνοι. Μόνοι εναντίον όλων. Μόνοι εναντίων όλων αυτών που εσείς φοβάστε. Τώρα πια, που δεν σας έχει μείνει τίποτα να υποσχεθείτε, εμείς χορτάσαμε κοροϊδία, αδικία, αλλά μάθαμε και τους ηθικούς αυτουργούς. Τους μάθαμε καλά, τους ξέρουμε πια.

Γι’ αυτό αφήστε μας ήσυχους. Σ’ αυτό το πανηγύρι των τρελών ο Ηρακλής θα επιστρέψει μόνος του, χωρίς δεκανίκια, με το κεφάλι ψηλά. Περήφανος όπως πάντα, μακριά από τα δικά σας βρώμικα παιχνίδια. Αυτό που χρειάζεται, είναι συσπείρωση. Συσπείρωση γύρω από έναν κόσμο που έχει μάθει να πολεμά γι’ αυτά που του ανήκουν, συσπείρωση γύρω από μια ομάδα, που έχει μάθει δίνει αγώνες για την επιβίωσή της και μακριά από τα γήπεδα. Και αυτό πράγματι, είναι κάτι που ο Ηρακλής το ξέρει. Και το ξέρει καλά, Γιάννη Ιωαννίδη.

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top