Σαββίδης: “Ο κόσμος είναι το Α και το Ω του συλλόγου”

O Nίκος Σαββίδης, αν και μόλις 20 χρονών, βρίσκεται από την περσινή σεζόν στην ομάδα και έχει αφομιώσει για τα καλά την νοοτροπία του τι …

Ηρακλής

O Nίκος Σαββίδης, αν και μόλις 20 χρονών, βρίσκεται από την περσινή σεζόν στην ομάδα και έχει αφομιώσει για τα καλά την νοοτροπία του τι σημαίνει να είσαι παίκτης του Ηρακλή. 

Ο νεαρός αμυντικός, μίλησε στη BlueArena και αναφέρθηκε στο μέχρι τώρα χτίσιμο του νέου Ηρακλή, ενώ τόνισε πως τον πρωταθλητισμό ο Ηρακλής τον έχει στο DNA του, ενώ έστειλε την υπόσχεσή του πως όλοι οι παίκτες μαζί φέτος μέσα από την αγωνιστική παρουσία τους θα προσπαθήσουν να φέρουν και πάλι στο γήπεδο τον κόσμο του Ηρακλή που λόγω των γεγονότων έφυγαν από αυτό.

-Πως βλέπεις την εξέλιξη της προετοιμασίας μέχρι σήμερα;

«Μέχρι στιγμής γίνεται πολύ καλή δουλειά στις προπονήσεις. Δουλεύουμε σκληρά και είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Το θετικό είναι ό,τι υπάρχει άριστο κλίμα μεταξύ των παικτών και αυτό είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα».

-Παίζεις στη θέση του στόπερ. Στο ρόστερ μέχρι στιγμής υπάρχουν πολύ έμπειροι παίκτες. Βοηθάει αυτό εσάς τους νεαρότερους σε ηλικία;

«Σιγουρα. Για μας που είμαστε νεαροί είναι ευχής έργο να έχουμε παίκτες με μεγάλη εμπειρία στο ρόστερ μας. Μας βοηθάνε πολύ τόσο εντός, όσο και εκτός γηπέδου. Και αυτό είναι σημαντικό, καθώς όλο αυτό μας βοηθάει και στη γενικότερη συμπεριφορά μας».

-Ησουν στο ρόστερ και πέρυσι. Πιο πιστεύεις (μέχρι τώρα) είναι το σημείο κλειδί στην ομάδα σε σχέση με την περσινή σεζόν;

«Φέτος έχουμε το σημαντικότερο πράγμα που πρέπει να έχει μία ομάδα. Εχουμε άριστο οικογενειακό κλίμα, τόσο μεταξύ των παικτών, όσο και με το τεχνικό τιμ. Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Όλα τα παιδιά κάνουμε παρέα, δεν υπάρχουν οι λεγόμενες κλίκες και αυτό μετράει πολύ και θα φανεί και μέσα στο γήπεδο».

-Η κανονική σου θέση είναι αυτή του στόπερ. Ωστόσο πέρυσι σε είδαμε να αγωνίζεσαι και σαν δεξί μπακ…

«Η κύρια θέση μου είναι αυτή του κεντρικού αμυντικού. Βέβαια, μπορώ να παίξω και στα άκρα της άμυνας. Πάντως η θέση μου, απαιτεί υπευθυνότητα, καθώς το παραμικρό λάθος στοιχίζει. Σίγουρα υπάρχουν αρκετοί παίκτες

στο ρόστερ σε αυτή τη θέση, όμως είναι καλό να υπάρχει ανταγωνισμός, αφού βοηθάει πολύ στο να βελτιώνεσαι».

-Το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει αποφασιστεί σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται η ομάδα, είναι κάτι που σας επηρεάζει;

«Όχι, δεν μας επηρεάζει. Σίγουρα είναι κάτι που το σκεφτόμαστε, αλλά δεν αφήνουμε να μας παρασύρει. Εμείς δουλεύουμε σκληρά για να είμαστε έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε σε οποιαδήποτε κατηγορία και αν αγωνιστούμε. Εξάλλου

ο στόχος μας δεν αλλάζει. Στόχος είναι ο πρωταθλητισμός όπου και αν παίξουμε».

-Πέρυσι η ομάδα σε γενικές γραμμές έκανε καλές εμφανίσεις. Όμως στο τέλος δεν κατάφερε να μπει στα πλέι οφ της ανόδου…

«Μετά τις πολλές και γρήγορες αλλαγές που υπήρξαν, κάναμε καλές εμφανίσεις στα περισσότερα παιχνίδια. Αυτό που πιστεύω μας έλειψε ήταν η τύχη, αφού χάσαμε αρκετούς βαθμούς σε παιχνίδια όπου θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει. Αυτό ήταν που έκανε και την διαφορά και μας στοίχισε στο τέλος».

Σε αγχώνει το γεγονός ότι η ομάδα έχει ως μοναδικό στόχο τον πρωταθλητισμό. Σου δημιουργεί πίεση αυτό;

«Ο Ηρακλής είναι μεγάλη ομάδα και αυτό το ξέρουν όλοι. Βέβαια, όσοι είμαστε μέσα στην ομάδα το αντιλαμβανόμαστε ακόμα καλύτερα. Η πίεση του πρωταθλητισμού, είναι χρήσιμη, γιατί σε γεμίζει ευθύνες και όπου υπάρχουν ευθύνες, υπάρχει και μεγάλη συγκέντρωση. Ο Ηρακλής έχει DNA πρωταθλητή και όπου και αν παίξουμε θα πάμε για το πρωτάθλημα».

-Πιο είναι το μήνυμα που θα ήθελες να περάσεις στον κόσμο της ομάδας, ο οποίος όπως έχεις δει από πέρυσι στηρίζει την ομάδα σε κάθε της βήμα…

«Ο κόσμος παίζει μεγάλο ρόλο στην ομάδα. Είναι το Α και το Ω. Η αγάπη του μας κάνει να καταλαβαίνουμε, ακόμα καλύτερα όλοι εμείς τι σημαίνει να είσαι παίκτης του Ηρακλή.

Εγώ αυτό που θέλω να υποσχεθώ είναι πως θέλουμε να φέρουμε πίσω τον κόσμο της ομάδας που πικράθηκε από όσα έκαναν στην ομάδα και απομακρύνθηκε από το γήπεδο».

Σχετικά Άρθρα

Το επιχειρηματικό ενδιαφέρον και το ενδεχόμενο “μερικής αποκατάστασης”

Ποδόσφαιρο

“Πλημμύρισε” με ευχές για επιστροφή στον Ηρακλή ο λογαριασμός του Βέλλιου…

Ποδόσφαιρο

Η λύση είναι μία: Διάλογος σε θεσμικό επίπεδο, τώρα!!!

Ποδόσφαιρο

Back to Top