Το ρεκόρ του Μούμογλου

Σαράντα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που ο Αριστείδης Μούμογλου σημείωσε το φοβερό ρεκόρ πόντων στην κορυφαία κατηγορία μπάσκετ, σημειώνοντας 145 (!) πόντους απέναντι στην …

Blue Moments

Σαράντα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που ο Αριστείδης Μούμογλου σημείωσε το φοβερό ρεκόρ πόντων στην κορυφαία κατηγορία μπάσκετ, σημειώνοντας 145 (!) πόντους απέναντι στην ομάδα του ΒΑΟ. Το τελικό σκορ του αγώνα ήταν 170-94 υπέρ του Ηρακλή, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν είχε θεσπιστεί ακόμη το σουτ τριών πόντων.

Ο Αριστείδης Μούμογλου πήγε στον Ηρακλή το 1958 σε ηλικία 16 ετών. Δύο χρόνια αργότερα, ο τότε προπονητής της ομάδας, Άγης Κυνηγόπουλος, του εμπιστεύτηκε μια θέση στην ανδρική ομάδα. Από το 1961 έως το 1964 ο Ηρακλής μετατράπηκε με την παρουσία του σε μια από τις πρωταγωνίστριες ομάδες του πρωταθλήματος. Το 1962 αναδείχθηκε Πρωταθλητής Θεσσαλονίκης και Δευτεραθλητής Ελλάδας, ενώ και το 1964 ο Ηρακλής τερμάτισε επίσης στην δεύτερη θέση της Α΄ Εθνικής.

Εξαιτίας της θέλησής του να αφιερωθεί στις σπουδές του στη Φαρμακευτική σχολή, ουσιαστικά παράτησε το μπάσκετ το 1970. Στη συνέχεια όμως επέστρεψε στους κυανόλευκους, αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ τη σεζόν 1971-1972 και παρέμεινες κυανόλευκος μέχρι το τέλος της καριέρας του.

Σχετικά Άρθρα

Ο Όμιλος Φιλομούσων και οι απαρχές του ΗΡΑΚΛΗ μας…

Διάφορα

Back to Top