Καράογλου: “Το πρώτο σκαλοπάτι για την αξιοποίηση”

Η γενική συνέλευση του Ερασιτέχνη ξεκίνησε με την τοποθέτηση του Βουλευτή, Θεόδωρου Καράογλου, ο οποίος αναφέρθηκε στην τροπολογία που πέρασε πρόσφατα στη Βουλή και αφορά …

Επικαιρότητα

Η γενική συνέλευση του Ερασιτέχνη ξεκίνησε με την τοποθέτηση του Βουλευτή, Θεόδωρου Καράογλου, ο οποίος αναφέρθηκε στην τροπολογία που πέρασε πρόσφατα στη Βουλή και αφορά την έκταση των Χορτατζήδων.

Αναλυτικά, για αυτό το θέμα, ο κ. Καράογλου τόνισε:

“Χαίρομαι που σήμερα βρίσκομαι κοντά σας, στην οικογένεια του Ηρακλή. Δυστυχώς όμως, δεν είναι καλή μέρα, γιατί χάσαμε και η εμφάνιση της ομάδας δεν ήταν καλή. Παρ’ όλα αυτά, επειδή η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, μπορούμε να κερδίσουμε όλα τα ματς που έχουμε, αν οι παίκτες καταλάβουν πού παίζουν.

Την προηγούμενη εβδομάδα, μετά από αρκετή προσπάθεια έγινε δεκτή η τροπολογία που κατέθεσα, μαζί με άλλους συναδέλφους. Ήταν τροπολογία πανομοιότυπη με αυτή της ΑΕΚ, που δίνει τη δυνατότητα στον σύλλογό μας να αξιοποιήσει την έκταση στους Χορτατζήδες.

Με αυτή την τροπολογία δίνεται η δυνατότητα να υπάρξουν εμπορικές χρήσεις αλλά κατ’ εξαίρεση, να αυξηθεί και ο συντελεστής δόμησης. Θεωρώ ότι είναι ένα πρώτο σκαλοπάτι για αξιοποιηθεί η περιουσία.

Ένα δεύτερο ζήτημα που θεωρώ ότι είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον και πρέπει να αντιμετωπίσουμε είναι η παράταση για τα 37 στρέμματα στη Μίκρα και τη μελλοντική ανέγερση του γηπέδου του Ηρακλή.

Εκεί η ΓΓΑ παραχώρησε τα στρέμματα για πέντε χρόνια, αυτή η πενταετία τελειώνει, δυστυχώς, τον Αύγουστο. Με τα προβλήματα που υπάρχουν στη χώρα, δεν ξεκίνησε η προσπάθεια αξιοποίησης.

Τώρα δεν προλάβαμε, γιατί αύριο κλείνει η Βουλή και πάμε για εκλογές. Με το που γίνουν οι εκλογές θα το θέσουμε το θέμα για να δοθεί παράταση μια πενταετίας. Ακόμη και αυτό θα είναι σημαντικό, γιατί πιστεύουμε ότι θα βελτιωθεί η κατάσταση στη χώρα.

Το τρίτο ζήτημα για την επόμενη μέρα μετά τις εκλογές, είναι το ζήτημα με τις βεβαιωμένες οφειλές του Γυμναστικού Συλλόγου. Θεωρώ ότι για τα Ερασιτεχνικά Σωματεία που έχουν οφειλές, θα διαγράφονται τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις ώστε να μετρά μόνο το πρωτογενές αρχικό κεφάλαιο.

Δεν είναι μόνο ο Ηρακλής, είναι κι άλλα ερασιτεχνικά σωματεία, π.χ. ο Ολυμπιακός που αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Αν μείνει μόνο το πρωτογενές κεφάλαιο και μπορεί να γίνει ρύθμιση τότε, το πρόβλημα μπορεί να ξεπεραστεί.

Είμαστε σε μια δύσκολη φάση, μια φάση που ο καθένας πρέπει να βγάλει τον καλύτερό του εαυτό και θέλω να συγχαρώ και δημοσίως τα παιδιά που τώρα έχουν αναλάβει. Ενωμένοι μπορούμε καλύτερα, όπως λέει και το πανό, γιατί είμαστε Ηρακλής”.

Για το θέμα του Γιάννη Μπουτάρη, ο Θόδωρος Καράογλου είπε: “Εχω βγάλει απάντηση-καταγγελία στον κ.Μπουτάρη για την προκλητικότατη δήλωσή του. Αν γίνει μήνυση από τον Γ.Σ., καταθέτω ως μάρτυρας κατηγορίας και δεν είμαι μόνο εγώ είναι και ο κ.Κυνηγόπουλος”.

Σε ερώτηση για το αν χαθούν τα στρέμματα από τον Ηρακλή και μετά να χτιστεί εκεί εμπορικό κέντρο, είπε: “Για να αξιοποιηθεί η περιουσία του Ηρακλκή πρέπει ο σύλλογος να έχει τη δυνατότητα να την αξιοποιήσει. Αυτό προϋποθέτει τη ρύθμιση των χρεών.

Δεν νομίζω ότι θα χαθεί η περιουσία του Ηρακλή. Δεν πιστεύω ότι κινδυνεύει να χαθεί η περιουσία από τα χρέη, αλλά αυτά πρέπει σίγουρα να ρυθμιστούν”.

Σε ερώτηση για το αν ο Ηρακλής μπορεί να απαιτήσει τώρα να πάρει τα χρήματα που είχε υποσχεθεί ο Λιάνης για τη Μίκρα, ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες, είπε: “Εγώ για ένα πράγμα δεσμεύομαι ότι θα είμαι κοντά στην ομάδα της καρδιάς μου.

Μην νομίζετε ότι τα χρήματα αυτά βρισκόντουσαν σε ένα ντουλάπι και δεν τα έπαιρνε κανείς. Να μην ψάχνουμε το κράτος, δεν πρόκειται να έρθει να δώσει χρήματα για να χτιστεί το γήπεδο.

Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να απαιτήσουμε την έκταση για άλλα πέντε χρόνια. Θα πρέπει να ρυθμίσουμε τις οφειλές του Ηρακλή, σε βάθος μιας δεκαετίας π.χ., φαντάζομαι ότι κάτι τέτοιο είναι λογικό, με τρόπο που να είναι βιώσιμος ο σύλλογος.

Μόνο αυτός είναι ο τρόπος για ξεπεράσουμε το αδιέξοδο που υπάρχει. Όταν σαν κράτος από τα βεβαιωμένα αυτά χρέη, ξέρεις ότι δεν πρόκειται να εισπράξεις τίποτα, δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Να διαγράψεις λοιπόν τα πρόστιμα και να πάρεις αυτά που μπορείς να πάρεις.

Εγώ θυμάμαι ότι το 2009 τα βεβαιωμένα ληξιπρόθεμα που ήταν να εισπράξει συνολικά το κράτος από διάφορους φορείς ήταν 31 δισ.ευρώ και τώρα είναι 42 δισ.ευρώ. Και εγώ επεξεργάζομαι το φορολογικό πρόγραμμα της Ν.Δ.”.

Είπε ακόμη ότι θέλει να βάλει στο επίκεντρο τα ερασιτεχνικά σωματεία σε ό,τι αφορά στις ρυθμίσεις. “Αναφέρομαι μόνο σε χρέη ερασιτεχνικών σωματείων γιατί σε αυτά πιο εύκολα μπορείς να τα πεις στην κοινωνία. Δεν αναφέρομαι σε χρέη ποδοσφαιρικών ανωνύμων εταιρειών γιατί εκεί ο κόσμος θα πάει στα κάγκελα. Θεωρώ ότι μέσα στο 2012 μπορούμε να έχουμε ρύθμιση των χρεών, ενώ δεσμεύομαι ότι μέχρι τον Ιούνιο του 2012 μπορούμε να πετύχουμε μια πενταετή παράταση για την έκταση στη Μίκρα”.

Σχετικά Άρθρα

Back to Top