ΣΧΟΛΙΟ: Ο Ηρακλής είναι ο μόνος Έλληνας

Ούτε ο προφανής συνειρμός δεν τους συγκινεί. Τη χρονιά που η Θεσσαλονίκη συμπληρώνει 100 χρόνια από την απελευθέρωσή της, αντί να σκυλιάσουν για να προστατεύσουν …

BlueArena, Απόψεις

Ούτε ο προφανής συνειρμός δεν τους συγκινεί. Τη χρονιά που η Θεσσαλονίκη συμπληρώνει 100 χρόνια από την απελευθέρωσή της, αντί να σκυλιάσουν για να προστατεύσουν ένα εθνικό, αθλητικό, κοινωνικό, πολιτιστικό της περιουσιακό στοιχείο, σφυρίζουν αδιάφορα και κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν. Κι όμως. Είναι οι ίδιοι που χρόνια τώρα μαζεύονταν σε πολιτικές παράτες και εκστόμιζαν δακρύβρεχτους και μεγαλόστομους λόγους για τον Ηρακλή, τους ήρωές του, τους αθλητές του, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλονίκη. Είναι οι ίδιοι που υπόσχονταν γήπεδα, είναι οι ίδιοι που έτρεχαν σε κάθε συγκέντρωση. εκ των υστέρων, είναι οι ίδιοι που διαφήμιζαν τις προσπάθειές τους στη Βουλή. Είναι οι πολιτικοί που για μία ακόμη φορά, μόνο που αυτή τη φορά ο δρόμος προς τις κάλπες είναι στην τελική του ευθεία, δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο απέναντι στον Ηρακλή. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ. 

Κι όχι μόνο ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ αλλά παίζουν ένα περίεργο παιχνίδι με την ψυχοσύνθεση του κόσμου. Ενώ λένε (και κάνουν) ότι ενδιαφέρονται, συνεχώς κοτσάρουν από δίπλα (φροντίζοντας να τα θυμίζουν) και τα λάθη που έχει κάνει ο ίδιος ο Ηρακλής για να του δείξουν ότι φταίει αυτός. Μα, γιατί κοροϊδεύουν; 

Από πρόπερσι δεν έχουν καταλάβει ότι υπάρχει ένα ολόκληρο σύστημα απέναντι στον Ηρακλή που θέλει να τον στήσει στον τοίχο ενώ τα λάθη όλων των άλλων τα προσπερνά με χαρακτηριστική υποκρισία; Προφανώς το έχουν καταλάβει αλλά ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ. 

Κορυφαία στελέχη της Κυβέρνησης, από Βενιζέλο και Καστανίδη, μέχρι κορυφαία στελέχη της αντιπολίτευσης, Ιωαννίδης π.χ. αποδείχτηκαν από αδιάφοροι μέχρι αδύναμοι (όταν κάποιοι θέλησαν και το… επεξεργάστηκαν για… πέντε λεπτά) να δώσουν λύση. Όταν το προηγούμενο καλοκαίρι ο Ηρακλής φώναζε (παίρνοντας αφορμή από όσα του συνέβησαν πρόπερσι) ότι «είμαστε το μόνο θύμα» όλοι αυτοί οι εκπρόσωποι της πολιτικής σκηνής στέκονταν στα λάθη που έχει κάνει ο Ηρακλής. Και τώρα, έναν χρόνο μετά τι αποδείχτηκε; Ότι ο Ηρακλής στο ποδόσφαιρο ήταν το μόνο θύμα. Έναν χρόνο μετά που Ε.Π.Ο. και Σούπερ Λίγκα αλλάζουν νόμους και διατάξεις για να μην υποβιβάζονται αυτοί που χρωστάνε ενώ πριν χρόνια τα είχαν σβήσει είτε με άρθρα 44, είτε αλλάζοντας ονομασίες. 

Έναν χρόνο μετά από τότε που ο Ηρακλής φώναζε στους πολιτικούς για τις υπόγειες διαδρομές του συστήματος, τι αποδείχτηκε; Ότι ο Ηρακλής θα πρέπει να πληρώσει, οι άλλοι όμως πρέπει να γλιτώσουν. Ο Ηρακλής να είναι η μόνη ομάδα που δεν είναι βιώσιμη. Τώρα, κανείς από όλες τις ΠΑΕ που δεν είναι βιώσιμες δεν θα υποβιβάζεται. 

Τι αποδείχτηκε κύριοι πολιτικοί; Ο Ηρακλής είναι η μόνη ομάδα που υποβιβάζεται για «δυσφήμηση του αθλήματος». Ολοι οι άλλοι (ακόμη κι αυτοί που ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας τους τύλιξε σε μια κόλλα χαρτί να επιβραβεύονται με το δικαίωμα της συμμετοχής του στη Σούπερ Λίγκα. Χώρια που ποτέ δεν μάθαμε τις έγραφαν οι άλλες, χιλιάδες σελίδες των απομαγνητοφωνήσεων των διαλόγων γιατί Σούπερ Λίγκα και Ε.ΠΠ.Ο. ζήτησαν από τον Εισαγγελέα να απαγορεύσει τη συνέχεια της δημοσιοποίησή τους. 

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ. Και τώρα, έναν χρόνο μετά, είναι πάλι η Πολιτεία και ένας εκπρόσωπός της, ο ανεκδιήγητος πλέον κ.Μπιτσαξής που προκαλεί για πολλοστή φορά τον Ηρακλή. Βγαίνει τώρα και ζητά να ανοίξουν όλοι οι φάκελοι στο βόλεϊ, ο άνθρωπος που δεν τόλμησε να ζητήσει κάτι ανάλογο στο ποδόσφαιρο. Κι ας μην λένε μπούρδες για το αυτοδιοίκητο. ΑΣ ΜΗΝ ΛΕΝΕ ΜΠΟΥΡΔΕΣ. 

Αν η ενέργεια που κάνει για το βόλεϊ είναι ότι κόπτεται για την εξυγίανση και τα χρέη, στο ποδόσφαιρο τα χρέη είναι «επί 100». ΑΣ ΜΗΝ ΛΕΝΕ ΜΠΟΥΡΔΕΣ. 

Το αυτοδιοίκητο δεν τους εμπόδισε να υποβιβάσουν (η ΕΕΑ και όχι η Ε.Π.Ο., για να μην ξεχνιόμαστε) Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα επειδή αυτό ευνοούσε εκείνη την ώρα το προφίλ των «αρχόντων» απέναντι στην κοινή γνώμη. Οι πολιτικοί το ξέρουν αλλά ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ. Όταν ο Ηρακλής φώναζε για το τι γίνεται πίσω από το αυτοδιοίκητο, ο Γερουλάνος ζητούσε από τους βουλευτές να μην ανακατεύονται. Ο ίδιος Γερουλάνος που περίπου ενάμιση χρόνο μετά ήρθε σε κόντρα με την Ε.Π.Ο. για το. αυτοδιοίκητο. Είναι πώς φυσάει ο άνεμος αλλά τους πολιτικούς ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ. 

Ερχεται λοιπόν η Πολιτεία με τον Μπιτσαξή και βρίσκεται απέναντι στον Ηρακλή, τώρα που ο Ολυμπιακός αποφάσισε να το κάνει θέμα. Για πολλοστή φορά, το γάντι βρίσκεται στα πόδια των πολιτικών αυτής της πόλης. Είναι η Πολιτεία που βάλει κατά του Ηρακλή. 

Η Πολιτεία, το Κράτος του οποίου εκπρόσωποι με την ψήφο του κόσμου, είστε εσείς. Μια ολόκληρη στρατιά από δεκάδες ανθρώπους. Της περήφανης Μακεδονίας, της ιστορικής Θεσσαλονίκης. Εσείς τι θα κάνετε βαδίζοντας προς τις κάλπες; ΔΕΝ ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ; Πάλι; 

Δεν σας νοιάζει που η δικιά σας Πολιτεία κάνει τον καουμπόι μόνο στην πλάτη του Ηρακλή; Ο κόσμος το ξέρει καλά. Ξέρει επίσης καλά ότι μεταξύ των πολιτικών υπάρχουν και οι ελάχιστες εξαιρέσεις και προφανώς κάποιους τους νοιάζει. Ο κόσμος τους ξέρει. Την πλειονότητα όμως ΔΕΝ ΤΗ ΝΟΙΑΖΕΙ. 

ΔΕΝ ΣΑΝ ΝΟΙΑΖΕΙ που αυτός ο κάποιος Μπιτσαξής απειλεί τον Ηρακλή με έξωση από το Καυτανζόγλειο, επειδή είναι. δημόσια περιουσία και δεν κάνει τίποτα για το ΟΑΚΑ, για Παναθηναϊκό, για ΑΕΚ, για τις βόμβες που σκάνε εκεί; ΔΕΝ ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ που αποκαλύπτεται συνεχώς, σε όλα τα επίπεδα, το σχέδιο εξόντωσης του Ηρακλή; Εσείς που διαφημίζετε την ισονομία, είναι ισονομία αυτό; 

ΔΕΝ ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ το σχέδιο απέναντι στον Ηρακλή, του Ηρακλή που έχει υποβιβαστεί για δωροδοκία, του Ηρακλή που όταν με θάρρος αποφάσισε να καταγγείλει δωροδοκίες σε παίκτες του, κόντεψε να βρει και τον μπελά του, του Ηρακλή, τον οποίον κοροϊδεύετε, τον Ηρακλή του οποίου τον κόσμο τα νεύρα τεντώνεται με σωρεία ατομικών διώξεων, προσαγωγές, τον Ηρακλή που χρόνια τώρα διαφημίζατε την ιστορικότητά του αλλά στην πράξη τον γράφετε στα παλιότερα των υποδημάτων σας; 

Προσφάτως, τα μέλη του Γ.Σ. αποφάσισαν -εκ νέου, για πολλοστή φορά- να αρχίσουν να περνάνε από τα γραφεία των πολιτικών αυτής της πόλης για να ενημερώσουν για την κατάσταση στον Ηρακλή. Οι πολιτικοί εκτέθηκαν και πάλι. Και ξέρετε γιατί; Γιατί περίμεναν πίσω από τις κλειστές πόρτες των γραφείων της αντί να ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΠΑΕΙ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ, ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ Γ.Σ., ΜΕ ΕΤΟΙΜΟ ΣΧΕΔΙΟ, ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ, αν τους ενδιέφερε. Αλλά, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ. Προφανώς, δεν τους νοιάζει και το τι θα βγάλει η κάλπη. 

ΔΕΝ ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ, ίσως λοιπόν σας νοιάξει τώρα τι θα βγάλει η κάλπη. 

Ο Ηρακλής είναι ο μόνος Ελληνας σε αθλητικό επίπεδο. Είναι Η ΜΟΝΗ ομάδα που τραβάει ό,τι τραβάει κι ο απλός πολίτης. Ο απλός πολίτης που δούλεψε με μόχθο για την πατρίδα του, περιμένει πώς και πώς να ανοίξουν τώρα οι κάλπες. Ο Ηρακλής, ο σύλλογος που με ήρωες και αθλητές, με προσφορά σε όλα τα επίπεδα του αθλητισμού, με Ολυμπιονίκες, ο Ηρακλής που δούλεψε για την πατρίδα του, 104 χρόνια ιστορίας, περιμένει να ανοίξουν οι κάλπες. Αυτές τις κάλπες περιμένει πώς και πώς να ανοίξουν και ο Ηρακλής. 

Ο Ηρακλής είναι ο μόνος σύλλογος που σε αυτό που περνάει η Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια με τα χρέη, το μνημόνιο, την Τρόικα, το ΔΝΤ, τις κυβερνήσεις που συνεργάζονται, ταυτίζεται με το τι περνάει ο απλός κόσμος. Ο Ηρακλής είναι ο μόνος Ελληνας. 

Όπως στο ελληνικό κράτος υπάρχουν οι βολεμένοι του συστήματος και αυτοί που είναι εκτός και πληρώνουν χαράτσια γιατί. «μαζί τα φάγαμε», έτσι και στον αθλητισμό υπάρχουν οι βολεμένοι, των χρεών που χαρίζονται, των άρθρων, των νόμων που αλλάζουν και παραμένουν στις κατηγορίες, των δούλων. Υπάρχουν και αυτοί που είναι εκτός. 

Πριν έναν χρόνο η αδιαφορία των πολιτικών ήταν πρωτοφανής και εγκληματική. Έναν χρόνο μετά, αυτοί που και τότε έδειξαν ότι ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ, καλούνται να πάρουν πάλι αποφάσεις.

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top