Δεν πείθει ούτε ο Ταρνατόρος…

Διαμάχη στον αέρα είχε ο αντιπρόεδρος του ΤΑΑ, Ηρακλής, Γιώργος Μανωλόπουλος, με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού και της ΕΣΑΠ, Παντελή Ταρνατόρου. Ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού …

Διάφορα

Διαμάχη στον αέρα είχε ο αντιπρόεδρος του ΤΑΑ, Ηρακλής, Γιώργος Μανωλόπουλος, με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού και της ΕΣΑΠ, Παντελή Ταρνατόρου.

Ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού για ακόμα μία φορά προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα χωρίς να πείσει κανέναν για τα λεγόμενά του…

Αναλυτικά όλα όσα υποστήριξε ο Ταρνατώρος…

Για την προσφυγή στην ΕΕΑ: «Η ΕΣΑΠ είχε τη λογική ότι όλα τα μέλη θα πρέπει να είναι στο πρωτάθλημα. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού δόθηκαν δεσμεύσεις ότι θα είναι μια χρονιά εξυγίανσης. Εμείς, όσο περνούσε από το χέρι μας ως Λίγκα προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε τον Ηρακλή και όλες τις ομάδες. Η ΕΣΑΠ ασχολούνταν σε μόνιμη βάση με τα θέματα του Ηρακλή. Επίσης μας στάλθηκε ένα κατασχετήριο έγγραφο από την ΔΟΥ Θεσσαλονίκης με ένα πολύ μεγάλο ποσό σε βάρος του Ηρακλή και επιπλέον ενημερώθηκε ότι δεν μπορεί να εξασφαλίσει φορολογική ενημερότητα και να εκδώσει εισιτήρια. 

Το θέμα της ΔΟΥ ήταν μόνο ένα από τα θέματα που δημιούργησε αυτή την κατάσταση καθώς οι υποθέσεις Κραλ και Γκόρτσιανουκ είναι μερικές από αυτές. Εγώ ως ΕΣΑΠ δεν είμαι στην επιτροπή και ότι έκανε με την επιτροπή είναι θέμα δικό του. Στο ΔΣ της ΕΣΑΠ ο Ηρακλής είπε ότι θα πάρει φορολογική ενημερότητα κλείνοντας τα βιβλία του, ζητώντας και έχοντας τη συνδρομή της ΕΣΑΠ».

Για τα διπλά ΑΦΜ: «Υπάρχουν ΤΑΑ που έχουν διπλό ΑΦΜ αλλά για αυτό θα αποφασίσει το Υπουργείο Οικονομικών. Με δικιά του ενημέρωση ο Ηρακλής ενημέρωσε το Υπουργείο Οικονομικών γι’ αυτό το θέμα γιατί σε αυτό το θέμα ήταν καλά. Η ΕΣΑΠ έβαλε πλάτη στον Ηρακλή για να ξεπεράσει τα προβλήματά του, αλλά φέρθηκε με αχαριστία. Η ΕΕΑ δεν είναι η ΕΣΑΠ και είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα. Δεν μπορώ να καταλάβω τον ντόρο που έχει γίνει. Από το 1991 που βγήκε νόμος, δόθηκαν στα ΤΑΑ ΑΦΜ. Στην πορεία βγήκε εγκύκλιος από το υπουργείο οικονομικών ότι οι ομάδες δεν πρέπει να έχουν ΑΦΜ και θα πρέπει να έχουν τα ΤΑΑ ΑΦΜ του ερασιτέχνη, κάτι που είδαμε πρόσφατα. Εμείς από την πλευρά μας ως ΕΣΑΠ προσπαθούμε να επαναφέρουμε τα διπλά ΑΦΜ».

Στον επίλογό του τόνισε: «Ο κάθε ένας πρεσβεύει έναν κόσμο και ένα σωματείο. Ο καθένας κοιτάζει και βλέπει την κατάσταση. Εγώ ως πρόεδρος του Ολυμπιακού υπερασπίζομαι τα συμφέροντα του Ολυμπιακού και ως πρόεδρος της ΕΣΑΠ προασπίζομαι τα συμφέροντα των σωματείων. Η αναστολή των πλέι οφ θα μπορούσε να γίνει για οποιοδήποτε λόγο. Εκκρεμεί επίσης η υπόθεση για έναν παίκτη της Πάτρας και υπάρχουν και άλλα θέματα για τα οποία αναστείλαμε τα πλέι οφ. Τα σωματεία πρέπει να προασπίσουν τα συμφέροντα τους. Σε επίπεδο εντυπώσεων υπάρχουν οι φίλαθλοι του Ηρακλή οι οποίοι νιώθουν ότι «θέλουν να καταστρέψουν την ομάδα μας», ενώ οι οπαδοί του Ολυμπιακού λένε ότι «πρέπει να προασπιστούν τα δικαιώματά τα μας και οι κανόνες».

Μανωλόπουλος: «Τώρα τα θυμηθήκατε όλα αυτά;»

Από την μεριά του ο κ. Μανωλόπουλος, είπε: «Οι υποθέσεις του Κραλ και του Γκόρτσιανουκ έχουν τακτοποιηθεί. Ενημερωθήκατε από την ΕΕΑ. Όσο για τα εισιτήρια το ξέρατε από τον Νοέμβριο. Τότε σας ήρθε το χαρτί. Γιατί το θυμηθήκατε τώρα». 

Για τα διπλά ΑΦΜ που έχει ο Ολυμπιακός και άλλες ομάδες λέγοντας ότι:
«Η ΕΕΑ έδωσε το χαρτί για φέτος στον Ηρακλή και υποσχεθήκαμε ότι θα το φορολογικό θέμα θα το έχουμε λύσει ως του χρόνου το Σεπτέμβριο κάτι που προσπαθούμε να κάνουμε. Εσείς βασίζεστε στα διπλά ΑΦΜ όπως και ο Παναθηναϊκός. Υπάρχει οδηγία από υπουργείο οικονομικών να μην υπάρχουν ΑΦΜ στα ΤΑΑ. Για τον Ηρακλή η ΕΣΑΠ δεν έκανε τίποτα. Ο κ. Ταρνατόρος έχει σκορπίσει το πρωτάθλημα με τις ενέργειες του.Χθες παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος της ΕΣΑΠ κ.Καρβούνης. Αλήθεια κύριε Ταρνατόρε το πήρατε το μήνυμα; Εκτός από πρόεδρος του Ολυμπιακού είστε και θεσμικός παράγοντας της ΕΣΑΠ. Το ξεχάσατε αυτό κ.Ταρνατόρο; Ο Παναθηναϊκός έκανε αίτηση να αναβληθεί η τελευταία αγωνιστική, αλλά για μερικά παιχνίδια δεν έγινε κάτι τέτοιο».

Σχετικά Άρθρα

Back to Top