Σύρος κατά Ολυμπιακού

Δυσαρεστημένος από την τροπή που παίρνει το πρωτάθλημα βόλεϊ, παρουσιάστηκε ο Γιώργος Λεονταρίτης στονNovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Τα όποια προβλήματα ήταν γνωστά από το ξεκίνημα …

Διάφορα

Δυσαρεστημένος από την τροπή που παίρνει το πρωτάθλημα βόλεϊ, παρουσιάστηκε ο Γιώργος Λεονταρίτης στονNovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Τα όποια προβλήματα ήταν γνωστά από το ξεκίνημα της σεζόν. Τι άλλαξε ξαφνικά», τόνισε το μέλος της ΕΣΑΠ και εκπρόσωπος του Φοίνικα Σύρου, αναφερόμενος στην προσπάθεια του Ολυμπιακού -μέσω της ΕΑΑ- να αποβληθεί ο Ηρακλής, με συνέπεια τα play-offs να οδηγηθούν σε αναβολή. 

Οι δηλώσεις του Γιώργου Λεονταρίτη: 

«Είναι αρκετά δύσκολο να περιγράψω μια τόσο δύσκολη κατάσταση. Τέλειωσε το πρωτάθλημα, είχαμε ορίσει για αύριο την έναρξη των play-offs και σήμερα το πρωί ο Ολυμπιακός, κατέθεσε στην ΕΑΑ αίτημα αποβολής του Ηρακλή από το πρωτάθλημα. Και λέω μόνο ο Ολυμπιακός γιατί αυτός ήταν που το κατέθεσε γραπτώς. Μια ενέργεια που προκάλεσε αναστάτωση και μονοπώλησε την σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΑΠ. Η πρότασή του πέρασε με πλειοψηφία: Πέντε ψήφισαν υπέρ (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΕΑΠ, Άρης, Παμβοχαϊκός), δύο κατά (Ηρακλής, Φοίνικας Σύρου), ενώ υπήρχαν δύο λευκά (Κηφισιά, Λαμία). 

Τι άλλαξε ξαφνικά; Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το αιτιολογήσουν όσοι αποφάσισαν να κινηθούν μέσω της ΕΑΑ. Από την στιγμή που όλοι με την σιωπή μας, την ανοχή μας, συμφωνήσαμε να παιχτεί όπως παίχτηκε αυτό το πρωτάθλημα, που ήταν καλό αγωνιστικά. Ανταγωνιστικό τουλάχιστον. Υπήρχαν και υπάρχουν οικονομικά προβλήματα. Όμως δεν κατανοούμε πως γίνεται ο Ολυμπιακός να κινείται έτσι. Πολλοί ξεκίνησαν με παρατυπίες, όχι μόνο ο Ηρακλής. Επίσης δεν ξέρω αν η υπόθεση θα σταματήσει στην ΕΑΑ, ή τα εμπλεκόμενα σωματεία ανάλογα με την έκβαση της υπόθεσης, απευθυνθούν και σε άλλα όργανα. 

Πρόθεση είναι να ξεκινήσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Πριν από τις 18 Απριλίου μοιάζει αδύνατο. Σχεδόν με ένα μήνα καθυστέρηση. Μακάρι να βρεθεί τρόπος να ξεκινήσουμε πιο γρήγορα, να λυθεί αυτό το θέμα που -κακώς- προέκυψε. 

Ο Φοίνικας είναι ένα σωματείο που μπορεί να υπερηφανεύεται για την φερεγγυότητα και την αξιοπιστία του. Απέναντι σε όσους συνεργάζεται και στους θεσμούς. Παίζουμε βόλεϊ γιατί μας αρέσει -δείτε τα γεμάτα γήπεδα σε όλες τις κατηγορίες που πήραμε μέρος- κι όχι να σηκώσουμε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Είμαστε στενοχωρημένοι, όχι ενοχλημένοι. Περιμέναμε να ξεκινήσει η γιορτή των play offs. Έτσι αποφασίσαμε τον Οκτώβρη. Με τα όποια προβλήματα να τα ξεπεράσουμε και να μπούμε στο γήπεδο. Να τελειώσει το πρωτάθλημα εκεί κι όχι να έχουμε τιμωρίες κι αποβολές. 

Και σκεφτείτε ότι ενδεχόμενη αποβολή του Ηρακλή θα ήταν προς το συμφέρον μας και όχι του Ολυμπιακού. Θα τελειώναμε πρώτοι και κόντρα στην Λαμία, χωρίς να θέλω να την υποτιμήσω θα είχαμε περισσότερες πιθανότητες. Αλλά εμείς αντιδράσαμε διότι τέτοιες ενέργειες δεν είναι στην φιλοσοφία μας».

Σχετικά Άρθρα

Back to Top