Το μαγείρεμα με τις δικές του ευλογίες (audio)

Ο Πιλάβιος εδώ και καιρό το… ευλογούσε. Το προστάτευε. Προεκλογική είναι η περίοδος (του). Η ξεφτίλα τους δεν έχει ούτε όρια, ούτε τελειωμό. Το… μαγείρευαν …

Διάφορα

Ο Πιλάβιος εδώ και καιρό το… ευλογούσε. Το προστάτευε. Προεκλογική είναι η περίοδος (του). Η ξεφτίλα τους δεν έχει ούτε όρια, ούτε τελειωμό. Το… μαγείρευαν εδώ και καιρό. Απλώς, έπαιζαν θέατρο με τον κόσμο, με τις συνειδήσεις του, με τις ιστορίες ομάδων. Οι αισχρές αποφάσεις της Σούπερ Λίγκα… σόκαραν(;) τους υποκριτές, εργάτες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τα όσκαρ υποκριτικών ικανοτήτων δίνουν και παίρνουν. Ο ίδιος άνθρωπος, ο Παπουτσάκης που τώρα λέει ότι… «λόγω των οικονομικών συνθηκών στην Ελλάδα πήραμε αυτή την απόφαση», είναι ο ίδιος άνθρωπος που στις 12 Ιανουαρίου, περίπου δύο μήνες πριν είπε ότι… «δεν θα γίνει καμία αλλαγή. Η αδειοδότηση θα είναι η ίδια όπως πέρσι. Τα κριτήρια δεν αλλάζουν».

Αυτοί οι άνθρωποι τους οποίους το κράτος, τους αφήνει ακόμη οχυρωμένους πίσω από το αυτοδιοίκητο προκαλούν συνεχώς την κοινή γνώμη. Πέρσι, που οι ποινές για την αδειοδότηση ήταν άλλες, η Ελλάδα κολυμπούσε στα… ευρώ και φέτος υπάρχει… κρίση. Αντε να χαθείτε. Αλλά, δεν φταίτε εσείς, φταίει η ατιμωρησία αυτού του κράτους που σας αφήνει να ξεσκίζετε ένα άθλημα, να εξαθλιώνετε τις συνειδήσεις ενός ολόκληρου κόσμου, οχυρωμένοι, τζάμπα μπάγκες, πίσω από ένα αυτοδιοίκητο. Ολοι σας… Τζάμπα μάγκες. Η παρέα της Σούπερ Λίγκα, αγκαλιά με τον Πιλάβιο. Το μαγείρευαν καιρό. Κάποια στιγμή, στις 19 Ιανουαρίου, ο Πιλάβιος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ», με τον Κυριάκο Θωμαϊδη. Τότε είχε ερωτηθεί και για αδειοδοτήσεις. Τι πίστευε, τότε ότι θα γίνει με τα κριτήρια και τις ποινές.

Και είχε πάρει (πάλι) εκείνο το ύφος. Το ύφος με το μισοσκυμένο κεφάλι. Το ύφος του ανθρώπου που ντρέπεται να σηκώσει το κεφάλι ψηλά και να κοιτάξει, ευθεία, την κάμερα. Το μισοσκυμένο κεφάλι που με τις άκρες του ματιών έβλεπε στο μόνιτορ για να τσεκάρει στα δευτερόλεπτα της απάντησής του, πώς… φαίνεται και αν… πείθει κανέναν.

Και η φωνή… Αυτή η φωνή… Οσο μισοσκυμένο κεφάλι, άλλο τόσο… σβηστή φωνή. Να αρχίζει να λέει κάτι που ούτε τον ίδιο του τον εαυτό δεν πείθει. Τόσο κενό. Και προς το τέλος της φράσης να σβήνουν οι λέξεις. Μισοσκυμένο κεφάλι και λέξεις που σβήνουν. Αυτός είναι ένας πρόεδρος μιας Ε.Π.Ο.

Τότε, λοιπόν, αρχικά, δεν ήθελε να πει τι θα ισχύσει με τις ποινές της μη αδειοδότησης. Στη συνέχεια όμως, δεν… άντεξε. Και είπε για τον υποβιβασμό… «δεν το πιστεύω ότι θα γίνει αυτό σε αυτή τη φάση». Τότε, ε; Στις 19 Ιανουαρίου. Είχαν γραφτεί αυτά, από τότε.

Και τώρα, στις 23 Μαρτίου, η ποδοσφαιρική Ελλάδα… θαύμασε. Και κάνει πως εκπλήσσεται.

Επίσης σε εκείνη την εκπομπή, ο Πιλάβιος (σύμπτωση…) είπε ακριβώς το ίδιο πράγμα που είπε τώρα ο Παπουτσάκης. «Πρέπει να δούμε λιγάκι και το ποδόσφαιρο μέσα σε μια ελληνική κοινωνία που έχει τα προβλήματα που έχει», είπε ο Πιλάβιος, προκαλώντας πάλι θλίψη και οργή, για μία ακόμη φορά. Την προηγούμενη άνοιξη τα όργανα της ΕΠΟ έκριναν ότι ο Ηρακλής ήταν η μόνη μη βιώσιμη ομάδα σε ένα κράτος, σε μια Ελλάδα της Τρόικας και του ΔΝΤ. Τότε, δεν υπήρχε η κρίση, υπάρχει τώρα.

Τότε μάλιστα, τον προηγούμενο Ιανουάριο, αντιπροσωπεία της Σούπερ Λίγκα είχε συναντηθεί και με τον Πιλάβιο και ΑΠΟ ΤΟΤΕ ο Πιλάβιος είχε πει ότι… «δεν θα επιτρέπονται οι εγγραφές ποδοσφαιριστών»!!!

Και μάλιστα υπήρχε η σκέψη να γίνει και μια νέα επιτροπή αδειοδότησης η οποία δεν θα είναι μόνο με ανθρώπους της ΕΠΟ αλλά θα συμμετέχει σε αυτή και εκπρόσωπος της Σούπερ Λίγκα. Ολοι μαζί… Όπως όλοι μαζί ήταν απέναντι στον Ηρακλή. Το ηχητικό απόσπασμα που ακολουθεί είναι από εκείνη την εκπομπή στον ΣΚΑΪ. Θυμηθείτε τι προκλητικά απίστευτα πράγματα έλεγε ο Πιλάβιος.

 

Σχετικά Άρθρα

Γ΄ Εθνική: Δραματική επιστολή των παικτών προς τον πρωθυπουργό

Ποδόσφαιρο

Back to Top