Ρεσιτάλ υποκρισίας…

Όποιος πιστεύει ότι η απόφαση που έλαβαν από κοινού η ΕΠΟ με την Σούπερ Λίγκα για το θέμα των αδειοδοτήσεων, ήταν προϊόν συμφερόντων, σφάλει. Στόχος …

Διάφορα

Όποιος πιστεύει ότι η απόφαση που έλαβαν από κοινού η ΕΠΟ με την Σούπερ Λίγκα για το θέμα των αδειοδοτήσεων, ήταν προϊόν συμφερόντων, σφάλει. Στόχος είναι η οικονομική εξυγίανση των ΠΑΕ. Αυτό ανέφερε ο -γνωστός και μη εξαιρετέος- Θόδωρος Κουρίδης, αλλά μάλλον ούτε ο ίδιος δεν πίστεψε τον εαυτό του. 

Ο νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM, είπε: “Μία ομάδα που δεν θα έχει ξοφλήσει ή που δεν θα έχει εκπληρώσει τα κριτήρια της UEFA, δεν θα πάρει άδεια ούτε από την UEFA ούτε για το ελληνικό πρωτάθλημα. Αυτό όμως δεν θα σημαίνει ότι υποβιβάζεται. Θα τις επιβάλλονται άλλες ποινές. Δεν θα κάνει μεταγραφές και θα υποστεί την αναγκαστική διαχείριση του 20% των τηλεοπτικών της δικαιωμάτων.

Θα τους δοθεί η ευκαιρία με την απόφαση που πήρε η Σούπερ Λίγκα να μειώσουν τα οικονομικά τους ανοίγματα μέσω της απαγόρευσης μεταγραφών, ανανέωσης συμβολαίων και επιπλέον οι οφειλές της θα μπορούν να εξοφλούνται από το 20 % των τηλεοπτικών που δεν είναι ευκαταφρόνητο ποσό. 

Αν το 20 % δεν φτάνει για να καλύψει τα χρέη της μία ομάδα θα προβλέψουμε να υπάρχει ποινή για υποτροπή. Δηλαδή αν το κάνει συνέχεια και δεν έχουν γίνει προσπάθειες να φτιάξει τα οικονομικά της, τότε ναι, θα υποβιβάζεται. Πρέπει να τονίσουμε ότι η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά από ώριμη σκέψη και όχι λόγω συμφερόντων… όπως γράφτηκε. Βλέποντας ότι δεν θα υπάρξει ελληνικό ποδόσφαιρο αν αρχίσουν να πέφτουν οι ομάδες που έχουν οικονομικά προβλήματα αμέσως, ήρθε αυτή η απόφαση.

Έτσι μπορούν να νοικοκυρευτούν οι ομάδες. Είχαμε επίσης Fair play από τον Ολυμπιακό που δεν έχει προβλήματα και ήταν από τους κύριους εισηγητές αυτής της απόφασης. Επίσης, αν τόσα χρόνια πρόσεχαν οι ομάδες τα φυτώρια όπως τους έλεγαν, θα ήταν αλλιώς τα πράγματα. Πλέον, η ελληνική οικονομική συγκυρία έχει επίπτωση και στο ποδόσφαιρο. Οι ίδιοι άνθρωποι που έβαζαν χρήματα στις ομάδες, έχουν τώρα προβλήματα στις επιχειρήσεις τους. Μπορεί έτσι να γίνεται ένα συμμάζεμα και νομίζω ότι θα γίνει κάτι καλό. Θα δοθεί ευκαιρία στα νέα παιδιά…”.

Για τον Ηρακλή, η παραμικρή αναφορά…

Σχετικά Άρθρα

Γ΄ Εθνική: Δραματική επιστολή των παικτών προς τον πρωθυπουργό

Ποδόσφαιρο

Back to Top