Προσφορές για Ιντερνετ υψηλής ταχύτητας VDSL.

Στη φάση διάθεση, προς τους εναλλακτικούς παρόχους, των υπηρεσιών VDSL βρίσκεται ο ΟΤΕ, χωρίς, ωστόσο, να επιτρέπεται στον ίδιο τον Οργανισμό να διαθέτει τις συγκεκριμένες …

Τεχνολογία

Στη φάση διάθεση, προς τους εναλλακτικούς παρόχους, των υπηρεσιών VDSL βρίσκεται ο ΟΤΕ, χωρίς, ωστόσο, να επιτρέπεται στον ίδιο τον Οργανισμό να διαθέτει τις συγκεκριμένες υπηρεσίες στο καταναλωτικό κοινό, εξαιτίας της πολιτικής που ασκείται από τη Ρυθμιστική Αρχή, δηλαδή την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Οπως έγινε γνωστό, η διοίκηση του ΟΤΕ έστειλε επιστολή στους παρόχους να εκφράσουν το ενδιαφέρον τους για την εμπορική διάθεση υπηρεσιών VDSL, με τις οποίες μεταξύ άλλων εξασφαλίζονται νέες υψηλές ταχύτητες έως 50 Mbps.

Hδη ο ΟΤΕ έχει εγκατεστημένη τεχνολογία VDSL σε Υπαίθριους Κατανεμητές (wi-fi) σε Αλεξανδρούπολη,

Κομοτηνή, Σέρρες, Καλκάνη Σερρών, Ξάνθη, Αμπελόκηποι, Ζωγράφου, Βούλα, Καλαμάκι, ενώ μέχρι τον Ιούνιο θα έχει εγκατασταθεί σε Βουλιαγμένη, Τερψιθέα, Γλυφάδα, ΒΙ.ΠΕ. Ασπροπύργου και Σέρρες.

Επίσης, μέχρι το Μάιο θα έχει εγκατασταθεί τεχνολογία VDSL από το Αστικό Κέντρο σε 165 περιοχές της χώρας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο ΟΤΕ έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2010 επενδύσεις για να προσφέρει μεγαλύτερες ευρυζωνικές ταχύτητες και το αποτέλεσμα είναι ότι σήμερα, οι υπόλοιποι πάροχοι μπορούν να διαθέσουν υπηρεσίες VDSL εκμεταλλευόμενοι τις επενδύσεις του ΟΤΕ, ενώ ο ίδιος δεν μπορεί.

Ο ΟΤΕ έχει ζητήσει από την ΕΕΤΤ την έγκριση λιανικών τιμών για τη διάθεση υπηρεσιών VDSL 19,90 ευρώ το μήνα για ταχύτητες έως 30 Mbps και 29,90 ευρώ το μήνα για ταχύτητες έως 50 Mbps, αλλά ακόμη δεν έχει λάβει απάντηση από την Ανεξάρτητη Αρχή.

Σχετικά Άρθρα

Η επίδραση της τεχνολογίας στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο

Διάφορα

Back to Top