Η επιστροφή των Κυπελλούχων (Photogallery)

Το γλέντι των Κυπελλούχων συνεχίστηκε και στο καράβι, στον θαλάσσιο δρόμο της επιστροφής. Η ομάδα αναχώρησε από τη Σύρο στις 16:00 το απόγευμα της Κυριακής …

Ηρακλής

Το γλέντι των Κυπελλούχων συνεχίστηκε και στο καράβι, στον θαλάσσιο δρόμο της επιστροφής. Η ομάδα αναχώρησε από τη Σύρο στις 16:00 το απόγευμα της Κυριακής (11/3) με προορισμό τον Πειραιά όπου και έφτασε γύρω στις 20:30 το βράδυ της Κυριακής για να ακολουθήσει στη συνέχεια η καθ’ οδόν επιστροφή για τη Θεσσαλονίκη όπου ο Ηρακλής έφτασε τα ξημερώματα της Δευτέρας, συμπληρώνοντας περίπου 12 ώρες στον δρόμο της επιστροφής, είτε εν πλω, είτε οδικώς.

Στο καράβι, παρά την κούραση, τα χαμόγελα και τα πειράγματα (χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες) έδιναν κι έπαιρναν. Η κούραση υπήρχε, οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν και ό,τι καλύτερες (τα μποφόρ ήταν αρκετά και τα ένιωθαν όλοι), όταν όμως υπάρχει το Κύπελλο και η ευφορία από έναν ακόμη τίτλο, όλα τα άλλα μειώνονται. Η αλήθεια πάντως είναι ότι τα μποφόρ (ειδικά όταν το πλοίο έφυγε από τα νησιά και ανοίχτηκε στο πέλαγος) ήταν τόσο πολλά που το… κούνημα έδινε και έπαιρνε και αυτό δεν ήταν και το πιο ευχάριστο για τους επιβάτες του καραβιού. Όπως και να έχει, οι φωτογραφίες είναι χαρακτηριστικές.

Ολοι ήθελαν να έχουν μία ακόμη αναμνηστική φωτογραφία με το Κύπελλο και έπαιρναν τις καλύτερές τους πόζες. Η ομάδα βρισκόταν μπροστά, στις διακεκριμένες θέσεις, και την περισσότερη ώρα ήταν εκεί χωρίς να ενοχλούν άλλοι επιβάτες, τα μέλη της αποστολής.

Το Κύπελλο πάντως ήταν μονίμως (φυσικά…) εκτός αποσκευών και το έβλεπαν όλοι. Ο Ηρακλής, Κυπελλούχος Ελλάδας για τη σεζόν 2011-2012 ήταν στον δρόμο της επιστροφής και έφερνε το τρόπαιο στο σπίτι του, βάζοντας έναν ακόμη τίτλο στην τροπαιοθήκη του. Δεν πα’ και να κουνούσε…

Ανοιχτά λαπ τοπ, μουσική, λίγο διάβασμα, κάποιοι που κατέφευγαν στον ύπνο για λίγη ξεκούραση, κουβεντούλα για τα παρεπόμενα του τουρνουά στο οποίο ο Ηρακλής αναδείχτηκε στον απόλυτο κυρίαρχο, παίρνοντας νίκες χωρίς να χάσει ούτε σετ.

Ο Ντεσπέιν πάντως έδειξε πόσο… πωρωμένος είναι με το βόλεϊ μιας και είχε βάλει στο λαπ τοπ του και έβλεπε το εκτός έδρας παιχνίδι του Ηρακλή με τον Ολυμπιακό για το Πρωτάθλημα. Στον χώρο ήταν και τα μέλη της διοίκησης, όλοι με σημείο αναφοράς το Κύπελλο, να δίνει τη λάμψη του τριγύρω.

Το καράβι που μετέφερε τον Ηρακλή από τη Σύρο προς τον Πειραιά ήταν το «Ιθάκη». Οδύσσεια με… περιεχόμενο. Η επιστροφή στο σπίτι με την επιτυχία της αποστολής, κόντρα στις δυσκολίες και να, αυτό είναι το καλύτερο εφόδιο για να προετοιμαστεί ακόμη καλύτερα ο Ηρακλής για τη συνέχεια.

Και μένοντας στο «Ιθάκη» και προσπερνώντας λίγο τον καβαφικό στίχο, σε αυτή την περίπτωση, σημασία έχει και το ταξίδι και το αποτέλεσμα. Στις φωτογραφίες αποτυπώθηκαν κάποιες στιγμές από το εν πλω μέρος του ταξιδιού της επιστροφής. Είναι δύσκολο να αποτυπωθούν, στο έπακρο, τα συναισθήματα χαράς και περηφάνιας. Αυτά όμως μπορούν να τα φανταστούν –εύκολα- όλοι…

{AG}apostoles/siros/epistrofiploio{/AG}

Σχετικά Άρθρα

Back to Top