ΣΧΟΛΙΟ: Προσφυγές και…προσφυγές

Δυστυχώς έτσι όπως είναι διαμορφωμένη η ζωή στην δημοσιογραφία τα τελευταία χρόνια, το ποτήρι άλλες φορές είναι μισογεμάτο και άλλες φορές είναι μισοάδειο. Άλλος για παράδειγμα …

Ηρακλής

Δυστυχώς έτσι όπως είναι διαμορφωμένη η ζωή στην δημοσιογραφία τα τελευταία χρόνια, το ποτήρι άλλες φορές είναι μισογεμάτο και άλλες φορές είναι μισοάδειο.

Άλλος για παράδειγμα μπορεί να θεωρεί απόφαση σταθμό την προσφυγή ενός ή δύο παικτών που διεκδικούν μαζί 50.000 ευρώ στο σύνολο και να λογίζει ως πταίσμα την προσφυγή 120.000 ευρώ, όπως συνέβη στην περίπτωση του Αχιλλέα Παπαδημητρίου κατά του ΤΑΑ Παναθηναϊκού.

Άλλος μπορεί να ψάχνει δικηγόρους, μάνες και συγγενείς ενός παίκτη για να καταγράψει φιλόδοξες δηλώσεις κι άλλος να περνά στο…μούχτι με δύο γραμμές μια προσφυγή μαμούθ ή να ασχολείται με την δισκοκήλη του Ντεσπέιν μεταφράζοντας την ως…μουρμούρα γιατί δεν πληρώνεται.

Χρόνια μέσα στο κουρμπέτι, κάποιους τους έχουμε μάθει και με κάποιους άλλους αναγκαστήκαμε να συνεργαστούμε, με κίνδυνο να επωμισθούμε τα κόμπλεξ και την εμπάθειά τους, για πρόσωπα, ομάδες, παράγοντες, κυλικεία, τουαλέτες, Γερμανούς, Αυστριακούς και Πορτογάλους.

Και προσέξτε, εμείς εδώ στην “BlueArena” δεν λέμε, ότι οι παράγοντες του Ηρακλή είναι άμοιροι ευθυνών για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα στη μοναδική ομάδα που προσφέρει σήμερα μια δόση χαράς στους οπαδούς, ούτε μας καλύπτει η δήλωση του προέδρου.

Τι θα πει “αν θέλουν ας το πάρουν στα χαρτιά”; Στα…χαρτιά μέχρι σήμερα έχουν πάρει την μισή ζωή των φίλων του Ηρακλή στο ποδόσφαιρο και τον βούλιαξαν εκεί που είναι σήμερα. Θα τους αφήσουμε να το επαναλάβουν, επειδή κάποιοι το θέλουν ή κάποιοι τραβάνε ζόρι με αυτή την ομάδα, γιατί τα βράδια τους δεν κυλούν όπως θα ήθελαν;

Όσο κι αν ο Θόδωρος Κολύμπατζης είναι από τους ανθρώπους που προσπαθεί να διατηρήσει την ομάδα ψηλά (δεν είναι άλλωστε και πολλοί αυτοί οι παράγοντες στον Ηρακλή), η δήλωσή του βγάζει μια ηττοπάθεια και προδιαγράφει ένα μέλλον που έχει παρόμοιο εφιαλτικό σενάριο με αυτό του ποδοσφαίρου.

Αν θα συμβεί το ίδιο ή όχι η ιστορία θα το δείξει. Καλό είναι όμως να ειπωθούν αλήθειες πριν η κατάσταση φτάσει στο απροχώρητο και αρχίσουν οι δηλώσεις βεβαιότητας με τα δύο χέρια στην καρδιά.

Και επειδή υπάρχουν και ορισμένοι που μας κατηγορούν διαρκώς ότι ψάχνουμε αλλού θύματα, καλό είναι να ξέρουν πως ναι, όποιος δημιουργεί πρόβλημα στον Ηρακλή θα θεωρείται “εχθρός” όσο κι αν όλοι αυτοί θέλουν μοιρολατρικά να αποδέχονται την μοίρα τους.

Εξάλλου, καθρέφτης για όλους είναι το γήπεδο. Αν πραγματικά θέλουν να μιλούν, να γεύονται τίτλους ή ακόμα και να ασκούν κριτική, ας αφήσουν τον καναπέ που έχουν ζεστάνει χρόνια τώρα απολαμβάνοντας τον Ηρακλή από την τηλεόραση και ας γεμίσουν το κλειστό της Μίκρας.

Διότι αυτή η ομάδα προχώρησε χέρι – χέρι με τον κόσμο της και έφτασε ένα βήμα πριν από την κορυφή στην Ευρώπη. Δέχθηκε υποκλίσεις από μεγάλα αστέρια του αθλήματος, γιατί έχει ΟΠΑΔΟΥΣ που δεν έχει καμία άλλη ομάδα. Και αυτό οφείλουν να το ξέρουν όλοι…

Ακόμη και αυτοί, που σήμερα βγάζουν τα σπαθιά και είναι έτοιμοι να τα μπήξουν ξανά στο σώμα του Ηρακλή, οφείλουν να γνωρίζουν (και γνωρίζουν) πως χάρη σε αυτή την ομάδα, έκαναν πέντε – έξι ταξίδια στην Ευρώπη, ότι χάρη στον “Ημίθεο” το ρεπορτάζ τους απέκτησε υπόσταση.

Και είναι φανερό χρόνια τώρα, πως ότι τους μπαίνει στη μύτη δεν τους αρέσει. Πως ότι πάει να τους “ξεπεράσει” το χλευάζουν. Γιατί πολύ απλά έχουν μάθει να ζουν στην μετριότητα. Γιατί ο Ηρακλής, “τρύπησε” την χρόνια κλίκα τους. Αυτή την κλίκα στην οποία είχαν μάθει να ζουν, να λύνουν και να δένουν.

Όσο είναι νωρίς λοιπόν, θα πρέπει να πάρουν την απάντησή τους και αγωνιστικά και στην κερκίδα. Γιατί ο Ηρακλής είναι ο Βασιλιάς αυτού του αθλήματος. Είτε το θέλουν, είτε όχι…

ΥΓ: Εάν πάντως η ΕΕΑ δικαιώσει τον Αχιλλέα Παπαδημητρίου θα πρόκειται για απόφαση σταθμό στο ελληνικό βόλεϊ, όπως γεγονός θα είναι αν ο Ντονάς δικαιωθεί για παλιότερες δηλώσεις του, αν βγουν στη φόρα τα χρέη όλων των ομάδων για να διαπιστώσουμε και όλοι εμείς πόσες ομάδες τελικά αξίζουν να πάρουν άδεια συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα.

Και ορισμένα βίντεο για να θυμηθείτε όλα όσα έχετε δει μόνο από τον Ηρακλή…

http://www.youtube.com/watch?v=awEq8pK78NM

Σχετικά Άρθρα

Back to Top