ΣΧΟΛΙΟ: Δεν πήγε στην παρέλαση, συνεχάρη Παπαδήμο

“Είναι ένα από τα θέματα που υπάρχει (22/2) στα media. Ενδεικτικά, αναφέρει το www.newsit.gr, ότι… «τα συγχαρητήριά του για την επίτευξη συμφωνίας επί του νέου …

Επικαιρότητα

“Είναι ένα από τα θέματα που υπάρχει (22/2) στα media. Ενδεικτικά, αναφέρει το www.newsit.gr, ότι… «τα συγχαρητήριά του για την επίτευξη συμφωνίας επί του νέου προγράμματος βοήθειας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, υποδεχόμενος στο γραφείο του τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο».

Ο Πρόεδρος λοιπόν της Δημοκρατίας έδωσε τα συγχαρητήριά του στον Πρωθυπουργό. Και πάντα σύμφωνα με το ρεπορτάζ… «το αποτέλεσμα δικαιολογεί την ικανοποίηση, σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Παπαδήμος και αναφέρθηκε στις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους εταίρους της μέχρι να οριστικοποιηθεί η συμφωνία».

Ο πρώτος πολίτης λοιπόν της χώρας έδωσε συγχαρητήρια στον Πρωθυπουργό για τη συμφωνία. Αρα λοιπόν, αφού του έδωσε συγχαρητήρια, θεωρεί με τον θεσμικό ρόλο που κατέχει, ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας ότι έγινε κάτι καλό για την Ελλάδα με το eurogroup.

Αφού λοιπόν ο κ.Παπούλιας έδωσε συγχαρητήρια, τότε γιατί δεν πήγε στην παρέλαση που έγινε (21/2) στα Ιωάννινα για την 99η Επέτειο από την Απελευθέρωση της πόλης;

Μία μέρα πριν από τα συγχαρητήρια που έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έγινε η παρέλαση στα Ιωάννινα. Κι ο κ.Παπούλιας δεν πήγε.

Αφού λοιπόν στην Ελλάδα γίνονται καλά πράγματα τις τελευταίες μέρες, γιατί τριγύρω από την παρέλαση, στην πόλη των Ιωαννίνων υπήρχαν –όπως λένε τα ρεπορτάζ- 17 διμοιρίες των ΜΑΤ;

Και αφού είναι τόσο ικανοποιημένος ο Πρόεδρος και έδωσε και συγχαρητήρια γιατί δεν πήγε να καθίσει στην εξέδρα των επισήμων, έστω και με 17 διμοιρίες, στη δική του πόλη;

Θυμίζουμε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι από εκεί, από την Ηπειρο. Η δική του παρουσία είναι πάντα συνδεδεμένη με τις εκδηλώσεις εορτασμού στην πόλη. Κι όμως… Αυτή τη φορά δεν πήγε.

Γιατί; Είναι πολύ πιο σημαντικό (ταπεινή άποψη) να πει ο κ.Παπούλιας το γιατί δεν πήγε στα Ιωάννινα για την παρέλαση, να πει το γιατί υπήρχαν εκεί 17 διμοιρίες σε μια μέρα χαράς για την πόλη παρά να μονοπωλούν τα συγχαρητήρια που έδωσε στον κ.Παπαδήμο.

Μέρα χαράς ήταν και για τη Θεσσαλονίκη η 28η Οκτωβρίου. Κι ο λαός με τον τρόπο του είπε το δικό του «ΟΧΙ» στα όσα γίνονται στη χώρα. Και τότε όμως κάποιοι φρόντισαν, για τους δικούς τους ξεκάθαρα λόγους, να προτάξουν την αντίδραση του κόσμου και να σέρνουν τον κόσμο –μεταξύ των οποίων και οι τέσσερις φίλοι του Ηρακλή- σε δίκες για προσβολή θεσμών.

Στη διάρκεια της παρέλασης στα Ιωάννινα μερίδα των μαθητών μούντζωσε προς τους επίσημους. Και τώρα, όπως και τότε στη Θεσσαλονίκη, προτάχθηκε η αντίδραση του κόσμου. Το «γιατί», το «πώς», το «διότι» δεν ενδιαφέρει. Προτάχθηκε η αντίδραση του κόσμου και όχι το ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν πήγε στην παρέλαση. 

Τι να περίμενε; Τη συνάντηση με τον κ.Παπαδήμο; Θα μπορούσε να την κάνει –όπως και έγινε- και μία μέρα μετά. Όπως και να έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να πει γιατί δεν πήγε στη δική του πόλη. 

Και πλέον, αν είναι όλες οι παρελάσεις να γίνονται με την παρουσία διμοιριών ΜΑΤ και με κλούβες να το γνωρίζουμε διότι τότε πια δεν θα έχουμε να κάνουμε με μέρες χαράς.

Για πολλοστή φορά μπορεί να αναρωτηθεί κάποιος, ποιος και πώς προσβάλει τους θεσμούς σε αυτή τη χώρα”.

Σχετικά Άρθρα

Back to Top