Σφυρίζει η Ε.Π.Ο., χορεύει η Σούπερ Λίγκα

Εδώ και χρόνια η Σούπερ Λίγκα είχε στο καταστατικό της, στο άρθρο 5, παράγραφος 5, μια συγκεκριμένη διάταξη. Ανέφερε το εξής: «Τόσο τα ιδρυτικά μέλη …

Ροπαλιές

Εδώ και χρόνια η Σούπερ Λίγκα είχε στο καταστατικό της, στο άρθρο 5, παράγραφος 5, μια συγκεκριμένη διάταξη. Ανέφερε το εξής: «Τόσο τα ιδρυτικά μέλη όσο και τα νέα μέλη για να διατηρήσουν την ιδιότητα του μέλους του συνεταιρισμού υποχρεούνται να προσκομίζουν ετησίως στο Δ.Σ. το πιστοποιητικό της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού που προβλέπει η παρ. 3 του άρθρου 77Α του ν. 2725/1999, όπως ισχύει, και για όσο χρονικό διάστημα ο νόμος επιβάλλει την έκδοση του πιστοποιητικού αυτού και βεβαίωση της Ε.Π.Ο. ότι πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρωτάθλημα Α’ Εθνικής σύμφωνα με το U.E.F.A. Licensing System”.

Αυτή η διάταξη είχε ψηφιστεί από τη Γενική Συνέλευση της Σούπερ Λίγκα, είχε εγκριθεί από την ΕΠΟ και το Πρωτοδικείο Αθηνών.

Ενώ όμως ίσχυε τόσα χρόνια, ενώ το προηγούμενο καλοκαίρι αλλά και το φθινόπωρο, οι αποφάσεις της ΕΕΑ διαμόρφωσαν, και αυτές, τον ποδοσφαιρικό χάρτη, πλέον η Σούπερ Λίγκα, μετά από συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου, το βγάζει (22/2) από το καταστατικό της.

Το ρεπορτάζ του soccerplus.gr αναφέρει το εξής: «Στην Γενική Συνέλευση της Σούπερ Λίγκα που έγινε σήμερα έγινε πραγματικότητα η γραμμή της ΕΠΟ να διαγραφεί από το καταστατικό η υποχρέωση να έχει πιστοποιητικό από την ΕΕΑ μια ομάδα για να πάρει μέρος στο πρωτάθλημα.

Το τροποποιημένο άρθρο έχει ως εξής:

“Σε συμμόρφωση με την από 21/2/2012 έγγραφη εντολή της ΕΠΟ, η Γενική Συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα όπως τροποποιήσει το άρθρο 5 παράγραφος 5 του καταστατικού ως εξής:

«Οι προϋποθέσεις κτήσης και διατήρησης της ιδιότητας μέλους του συνεταιρισμού είναι αυτές που καθορίζονται στο παρόν καταστατικό καθώς και στο καταστατικό και τους κανονισμούς της ΕΠΟ».

Αφού λοιπόν η Ε.Π.Ο. και η Σούπερ Λίγκα άφησαν την Ε.Ε.Α. να πάρει αποφάσεις για ομάδες πριν την αρχή της σεζόν, τώρα, στο πλαίσιο της κόντρας που υπάρχει με την Πολιτεία για το αυτοδιοίκητο, πάρθηκε αυτή η απόφαση. Σφυρίζει η Ε.Π.Ο. και χορεύει η Σούπερ Λίγκα.

Σχετικά Άρθρα

Back to Top