Με δεκαπέντε ευρώ δίνεις ζωή στον ΒΑΣΙΛΙΑ

Σε μία εποχή που η οικονομική κρίση μαστίζει την χώρα, είναι πολύ δύσκολο να ζητάς από οποιονδήποτε φίλαθλο να βάλει το χέρι στην τσέπη και …

Ηρακλής

Σε μία εποχή που η οικονομική κρίση μαστίζει την χώρα, είναι πολύ δύσκολο να ζητάς από οποιονδήποτε φίλαθλο να βάλει το χέρι στην τσέπη και να στηρίξει οικονομικά την αγαπημένη του ομάδα. Ενόψει όμως του καθοριστικού αγώνα της Τετάρτης (20:00) κόντρα στη Διναμό, καλό είναι να γνωρίζουν άπαντες γιατί είναι σημαντικό να αγοράσουν ένα εισιτήριο των δεκαπέντε ευρώ. 

Η οικονομική κρίση δεν έχει χτυπήσει μόνο τα απλά νοικοκυριά, αλλά και το σύνολο των ομάδων. Ειδικά στο βόλεϊ, όπου τα έσοδα είναι πενιχρά, η κατάσταση είναι δραματική. Ολόκληρος Παναθηναϊκός οδεύει προς διάλυση, ο Ολυμπιακός έριξε κατά το ήμισυ τον προϋπολογισμό του, μπας και βγάλει την χρονιά, ενώ με εξαίρεση τον μία-δύο ομάδες, οι υπόλοιπες κινούνται μεταξύ -οικονομικής- φθοράς και αφθαρσίας.

Η μοναδική ομάδα που διατήρησε τον προϋπολογισμό της σε υψηλά επίπεδα, ήταν ο Ηρακλής. Και μη νομίζετε ότι η κρίση δεν χτύπησε τον Ηρακλή. Το αντίθετο μάλιστα. Ο Ηρακλής δεν είχε να αντιμετωπίσει μόνο την οικονομική κρίση. Υπήρχε και εξακολουθεί να υπάρχει το μεγάλο εμπόδιο του “μαυρισμένου” ΑΦΜ. Θυμίζουμε ότι για να εξασφαλίσει το πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα, η ομάδα αναγκάστηκε να εκχωρήσει όλα τα εγγυημένα της έσοδα (ΟΠΑΠ, Λίγκα) στην Εφορία.

Κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι η φετινή περίοδος ξεκίνησε με έξοδα κοντά στο 1.000.000 ευρώ (συμβόλαια, σπίτια, ταξίδια, φόροι κτλ) και μηδέν έσοδα. Οπότε το μπαλάκι έπεσε στους ανθρώπους της διοίκησης και στον κόσμο. 

Ο αριθμός των διαρκείας των διατέθηκαν δεν ήταν ανάλογος των προσδοκιών (σε αυτό φέρει ευθύνη και η διοίκηση, μιας και δεν δημιούργησε ξεχωριστά πακέτα και κάθε βαλάντιο, ορίζοντας την ενιαία τιμή των 200 ευρώ), ενώ είναι εμφανής και η αναντιστοιχία μεταξύ των εισιτηρίων που προκύπτουν στην εκκαθάριση κάθε αγώνα και της εικόνας που υπάρχει στις κερκίδες. Οι αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ, αποτελούν τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Τα τρία παιχνίδια παρακολούθησαν συνολικά τουλάχιστον 6.000 φίλοι της ομάδας. Τα εισιτήρια που διατέθηκαν, ήταν λιγότερα από 1.500. Όχι ανά παιχνίδι. Συνολικά! Αν προσθέσουμε και τα διαρκείας, μιλάμε για 2.000 εισιτήρια. Δηλαδή το 70% των θεατών δεν πλήρωσε εισιτήριο.

Μέχρι στιγμής, η κατάσταση στα οικονομικά του τμήματος κρίνεται ικανοποιητική, μιας και οι καθυστερήσεις είναι πολύ μικρές. Οι άνθρωποι όμως που χρηματοδοτούν το τμήμα, έχουν φτάσει -οικονομικά- στα όριά τους. Πέρα από την ηθική στήριξη, η ομάδα χρειάζεται και την υλική στήριξη των φίλων της, για να συνεχίσει χωρίς προβλήματα τον δρόμο για το νταμπλ και -γιατί όχι- την ευρωπαϊκή κούπα.

Γι’ αυτό λοιπόν, τα λιγοστά -για την δυναμική αυτού του κόσμου- εισιτήρια της Τετάρτης, πρέπει να εξαντληθούν. Με δεκαπέντε ευρώ, ο καθένας μπορεί να βάλει… βενζίνη στο ρεζερβουάρ της μεγαλύτερης ομάδας που ανέδειξε ποτέ ο σύλλογος. Αν της γυρίσουμε την πλάτη, τότε είναι πολύ πιθανό το όχημα να μείνει στα μισά του δρόμου…

Σχετικά Άρθρα

Back to Top