Τα “θέματα”, που βασανίζουν τον Δρίκο…

Κάθε άλλο παρά απλά είναι τα αγωνιστικά ζητούμενα, που καλείται να διαχειριστεί ο Σωτήρης Δρίκος στην τελική ευθεία της επανέναρξης του πρωταθλήματος. Ζητήματα, που του …

Ηρακλής

Κάθε άλλο παρά απλά είναι τα αγωνιστικά ζητούμενα, που καλείται να διαχειριστεί ο Σωτήρης Δρίκος στην τελική ευθεία της επανέναρξης του πρωταθλήματος. Ζητήματα, που του ετέθησαν με την διακοπή της αγωνιστικής δράσης, εκεί ακριβώς, που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί κι ενώ η ανάπαυλα αναμενόταν να έχει και ευεργετικές ιδιότητες σε συγκεκριμένους παίκτες των «κυανολεύκων».

Διότι κοινό μυστικό ήταν το γεγονός πως Κώστας Προύσαλης, Κώστας Χριστοφιδέλης και Γιώργος Στεφάνου είχαν ανάγκη από ανάσες, καθώς στην μέχρι τώρα εγχώρια και ευρωπαϊκή πορεία υπήρξαν βασικοί και αναντικατάστατοι, μιας και πολύ σπάνια έβρισκαν τον δρόμο για τον πάγκο. Ουσιαστικά από τους τρεις ευνοήθηκε μόνο ο Στεφάνου, καθώς για τον Χριστοφιδέλη υπήρχε η υποχρέωση της Εθνικής και προέκυψε ο τραυματισμός (με δεδομένο, ωστόσο, ότι ήταν σχετικά ελαφρύς, μπόρεσε να ξεκουραστεί), ενώ για τον Προύσαλη, υπήρχε, επίσης, η Εθνική, αλλά και ο σοβαρότατος, εξοντωτικός τραυματισμός. Ανάγκη για ξεκούραση είχε και ο Αντρέι Κράβαρικ, λόγω του ότι αναγκάζεται να αγωνίζεται σε φουλ ένταση ως διαγώνιος. Πράγματι, ο Αντρέι το κατόρθωσε, αποφορτιζόμενος πλήρως αγωνιστικά, ως ασίσταντ κόουτς στον πάγκο της Εθνικής Σλοβακίας. Τέλος, ανάγκη από ανάπαυλα είχε και ο Άνσις Μεντένις, ο οποίος, από τη στιγμή, που ήρθε στον Ηρακλή ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στον ώμο, ωστόσο και για εκείνον υπήρχαν διεθνείς υποχρεώσεις σε πλήρεις ρυθμούς.

Ο Σωτήρης Δρίκος, λοιπόν, πρώτα από όλα, έχει να διαχειριστεί τα νέα δεδομένα, που φέρνει η απουσία του βασικού πασαδόρου. Θα πρέπει να «στήσει» εκ νέου το βασικό σχήμα γύρω από τον πολύπειρο Θόδωρο Μποζίδη, με μειονεκτήματα το γεγονός ότι δεν είναι… Προύσαλης (φρεσκάδα, ταχύτητα παιχνιδιού, εμπνεύσεις) και ότι πρέπει να βρει τα πατήματά του ως βασικός, καθώς από την αρχή της περιόδου ο ρόλος του προϋπέθετε ελάχιστη συμμετοχή. Πλεονέκτηματα, η βαθιά εμπειρία υψηλού επιπέδου του Θόδωρου και η ποιότητά του ως πασαδόρος. Ο προπονητής οφείλει να «συνδέσει» τον «μαέστρο» με τον διαγώνιο, το κέντρο και τα άκρα, ενώ και οι υπόλοιπες αγωνιστικές πτέρυγες θα πρέπει να μάθουν να λειτουργούν μαζί του.

Παράλληλα, ο «κυανόλευκος» κόουτς υποχρεούται να περιμένει για να διαπιστώσει το πότε θα «συναντηθεί» και πάλι με την εξαιρετική φόρμα, που είχε πριν τον τραυματισμό του ο – μακράν κορυφαίος του Ηρακλή από την έναρξη της σεζόν – Κώστας Χριστοφιδέλης, ενώ θα χρειαστεί να τσεκάρει το αν και κατά πόσον οι μέρες, που μεσολάβησαν βοήθησαν τον Μεντένις να ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα στον ώμο, μολονότι ο Λετονός είχε υποχρεώσεις με την Εθνική του. Επίσης, ένα από τα ζητούμενα είναι να «φορτώσει» και πάλι με προπονήσεις ο Κράβαρικ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι στον αμέσως προσεχή αγώνα θα χρειαστεί να καταλάβει ρόλο διαγώνιου, αλλά με τα ευρωπαϊκά παιχνίδια να πλησιάζουν απειλητικά, κάτι τέτοιο είναι αναγκαίο. Παράλληλα, ο Σωτήρης Δρίκος θα πρέπει να προσαρμόσει και στα νέα δεδομένα υπό την παρουσία Μποζίδη την εναλλαγή Κράβαρικ – Τζιουμάκα στη θέση του διαγώνιου, όπως κάνει ο Έλληνας τεχνικός από την αρχή της χρονιάς, αναλόγως με το επίπεδο της κάθε αναμέτρησης, προκειμένου να διατηρεί όσο το δυνατόν πιο «φρέσκο» και ετοιμοπόλεμο τον Αντρέι.

Μια πρώτη εικόνα της διευθέτησης αυτών των «θεμάτων» από τον κόουτς και του νέου σχεδιασμού, το σαββατόβραδο (3/12, 20:00), στην Μίκρα, κόντρα στον ΠΑΟΚ.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to Top