Η BlueArena συμμετέχει στην στάση εργασίας

Από τις 11π.μ. έως τις 15:00, η BlueArena θα συμμετέχει στην τετράωρη στάση εργασίας των μέσων ενημέρωσης… Η BlueArena, στην οποία συμμετέχουν επαγγελματίες δημοσιογράφοι …

Επικαιρότητα

Από τις 11π.μ. έως τις 15:00, η BlueArena θα συμμετέχει στην τετράωρη στάση εργασίας των μέσων ενημέρωσης…

Η BlueArena, στην οποία συμμετέχουν επαγγελματίες δημοσιογράφοι δίνει από την πλευρά της τη δική της μάχη, προκειμένου να αναχαιτιστεί η ολομέτωπη επίθεση σε στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα που απειλούν με αφανισμό κάθε φωνή και το αυτό καθαυτό το δημοσιογραφικό λειτούργημα.

Η BlueArena θα είναι και πάλι μαζί σας από τις 15:01, με όλες τις ειδήσεις και το ρεπορτάζ από όλα τα τμήματα του Ηρακλή και όχι μόνο…

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜΘ για την στάση εργασίας

Η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης συμμετέχει στην τετράωρη στάση εργασίας που κήρυξε για αύριο, Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου η ΠΟΕΣΥ, από τις 11.00 έως τις 15.00, και καλεί τους συναδέλφους σε συγκέντρωση στη διασταύρωση των οδών Ολύμπου και Αγνώστου Στρατιώτη (11.00) για να πάρουν μέρος στις απεργιακές εκδηλώσεις.

Σε συντονισμό με όλους τους συναδέλφους μας, διεκδικούμε:

Να προστατευθούν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Να εγκαταλειφθεί κάθε σχέδιο για την υπαγωγή δημοσιογράφων που απασχολούνται σε δημόσια Μέσα Ενημέρωσης σε καθεστώς εργασίας δημοσίων υπαλλήλων.

Να προστατευθούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα όλων των δημοσιογράφων σε όλα τα Μέσα. Να εγκαταλειφθεί κάθε μεθόδευση για απολύσεις και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας.

Να διασφαλιστεί η λειτουργία των Μέσων Ενημέρωσης με πραγματικές προδιαγραφές αξιοπιστίας, οι οποίες προϋποθέτουν την σταθερή απασχόληση δημοσιογράφων και όχι αμφίβολα σχήματα εξωτερικών συνεργασιών.

Να ρυθμιστούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των δημοσιογράφων που εργάζονται σε διαδικτυακά Μέσα.

Σχετικά Άρθρα

Back to Top