«Έφαγαν» Φάκο, Αντωνακάκη

Το Δ.Σ. της ΕΠΟ αποφάσισε την απομάκρυνση των ποδοσφαιρικών εισαγγελέων, Ανδρεά Φάκου και Μανώλη Αντωνακάκη. Ομόφωνη στήριξη στον πρόεδρο της ΚΕΔ, Γιώργο Σαρρή στην κόντρα …

Διάφορα

Το Δ.Σ. της ΕΠΟ αποφάσισε την απομάκρυνση των ποδοσφαιρικών εισαγγελέων, Ανδρεά Φάκου και Μανώλη Αντωνακάκη. Ομόφωνη στήριξη στον πρόεδρο της ΚΕΔ, Γιώργο Σαρρή στην κόντρα του με τον Κύρο Βασάρα.

Στη συνεδρίαση της Τετάρτης, αποφάσισε ομόφωνα να κάνει δεκτό το αίτημα της Σούπερ Λίγκας και να τους καρατομήσει. Ο συνεταιρισμός των ΠΑΕ, ήθελε την κεφαλήν τους επί πίνακι επειδή πλήρωναν πολλά πρόστιμα από τις πειθαρχικές διώξεις που ασκούσαν οι κ.κ. Φάκος και Αντωνακάκης. Οι ΠΑΕ θεωρούν πως αυτές ασκούνται… για ψύλλου πήδημα. Παράλληλα υπήρχε και έντονη δυσαρέσκεια για τα κατηγορητήρια που συνέταξαν το καλοκαίρι, βάσει των οποίων πολλοί κάθισαν στο «σκαμνί» για την υπόθεση των στημένων αγώνων. Ασχέτως αν η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ «καθάριζε» στη συνέχεια. Αυτοί που κάθισαν στο “σκαμνί”, εξάλλου, δεν μπόρεσαν ποτέ να χωνέψουν την έφεση που άσκησε ο Ανδρέας Φάκος υπέρ του Αλέξη Κούγια στην γνωστή υπόθεση δωροδοκίας.

Έρχεται τώρα η ομοσπονδία του Σοφοκλή Πιλάβιου και τους αποκεφαλίζει, παρά το γεγονός ότι την προηγούμενη εβδομάδα, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής (που έχει στηρίξει τον πρόεδρο της ΕΠΟ όσο κανένας άλλος και σε ακραίο βαθμό) πήρε ξεκάθαρη θέση και χαρακτήρισε «άστοχο» το αίτημα της Σούπερ Λίγκας.

Η απόφαση του Δ.Σ. της ομοσπονδίας ήταν ομόφωνη, καθώς επικράτησε η άποψη ότι οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς «δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους γιατί βγαίνουν συνέχεια στα κανάλια»! Πρόκειται φυσικά για αστείο επιχείρημα, αφού ο Ανδρέας Φάκος έχει βγει μόνο μία φορά στην τηλεόραση και άλλη μία τηλεφωνικώς, ενώ ο Μανώλης Αντωνακάκης (αν δεν μας απατά η μνήμη μας) ποτέ! Το ότι έβγαιναν συχνά στους ραδιοφωνικούς σταθμούς, αποτελεί και αυτό μια δικαιολογία για γέλια. Μήπως έχει επιβληθεί ομερτά και δεν το γνωρίζουμε;

Το πιο αστείο στην όλη υπόθεση, είναι ότι μέχρι να βρεθούν οι αντικαταστάτες των κ.κ. Φάκου και Αντωνακάκη, τις αρμοδιότητες των ποδοσφαιρικών εισαγγελέων θα τις ασκούν τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΕΠΟ! Δηλαδή τις πειθαρχικές διώξεις στις ομάδες θα τις ασκούν οι Πιλάβιος, Οικονομίδης, Παπουτσάκης(!), Σταθόπουλος, Ανασόπουλος και Γκιρτζίκης! Τρόμος…

Έρχεται και η σειρά του Βασάρα…

Δεν αποκλείεται πάντως, μετά την επιστροφή Καλόπουλου και το «φάγωμα» του Ανδρέα Φάκου και του Μανώλη Αντωνακάκη, να έρθουν… τελείως τα πάνω κάτω στο ποδόσφαιρο με τον αποκεφαλισμό και του Κύρου Βασάρα από την ΚΕΔ!

Για την μεγάλη κόντρα που έχει ξεσπάσει στους κόλπους της Επιτροπής μεταξύ του προέδρου της, Γιώργου Σαρρή (που έχει στο πλευρό του και τα υπόλοιπα μέλη) και του μέλους της ΚΕΔ, Κύρου Βασάρα (που είναι μόνος του), σας τα γράψαμε αναλυτικά την Τρίτη. Το θέμα αυτό συζητήθηκε και στο χθεσινό Δ.Σ. της ΕΠΟ, όπου ο Γιώργος Σαρρής επανέλαβε πως αν δεν βρεθεί άμεσα μια λύση θα παραιτηθεί.

Ο Σοφοκλής Πιλάβιος, αλλά και οι υπόλοιποι σύμβουλοι της ομοσπονδίας, του είπαν ότι τον στηρίζουν και ότι αν συνεχιστούν τα προβλήματα στη λειτουργία της Επιτροπής, τότε να τους το πει και να λάβει πλέον αποφάσεις το Δ.Σ.

Εντός των προσεχών ημερών, θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση των μελών της ΚΕΔ. Αν και πάλι δεν «τα βρουν» Σαρρής και Βασάρας, τότε είναι πασιφανές πλέον ότι αυτός που θα «φαγωθεί» θα είναι ο παλιός διεθνής ρέφερι και όχι ο Χιώτης παράγοντας.

*Να μην ξεχάσουμε το σημαντικότερο: Με χθεσινή απόφαση του Δ.Σ. της ΕΠΟ, ορίστηκε εκ νέου ο Γιάννης Δεσύλλας ως εκπρόσωπος της ομοσπονδίας στην Διαρκή Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας (ΔΕΑΒ). Ξέρετε, ο υπεύθυνος ασφαλείας της ΕΠΟ στον περσινό τελικό του κυπέλλου ΑΕΚ-Ατρόμητος… Τα συγχαρητήρια μας!

Πηγή: sport-fm.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to Top