Κωφίδης: “Μας αδικεί η ιστορία”

O Σάββας Κωφίδης, μίλησε στην ραδιοφωνική εκπομπή του gazzeta.gr και αναφέρθηκε στους λόγους όπου ο μεγάλος Ηρακλής της εποχής του δεν κέρδισε κάποιον τίτλο, ενώ …

Ηρακλής

O Σάββας Κωφίδης, μίλησε στην ραδιοφωνική εκπομπή του gazzeta.gr και αναφέρθηκε στους λόγους όπου ο μεγάλος Ηρακλής της εποχής του δεν κέρδισε κάποιον τίτλο, ενώ επίσης αναφέρθηκε και κοινωνική του δράση μέσω της πρωτοβουλίας της Hasta La Victoria siempre.

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο Κωφίδης στην ραδιοφωνική εκπομπή του gazzetta.gr:

Για το πως είναι να αγωνίζεσαι σε μια ομάδα με τόσους μεγάλους παίκτες, όπως ο Ηρακλής της εποχής του: «Είναι πολύ ευχάριστο να μπορείς να επικοινωνείς και να έχεις συμπαίκτες με ικανότητες μεγάλες. Όταν μιλάμε για Χατζηπανάγη, τον Καραίσκο, τον Παπαιωάννου κοκ, είναι πιο εύκολο να παίζεις. Ήταν μια περίοδος η οποία μάλιστα κράτησε για αρκετά χρόνια, επειδή υπήρχε εκτός από αυτή τη γκάμα τω παικτών μια ομοιογένεια και εξωγηπεδικά, το διασκεδάζαμε και ήταν αυτό που λέμε παίζω ποδόσφαιρο για τη χαρά του παιχνιδιού και για να το γουστάρω.»

Για το ότι κόσμος άλλων ομάδων πήγαινε να δει τον Ηρακλή:
«Είναι βασικό κι αυτό, αυτό έχει μείνει και στις μνήμες τις δικές μας και πολλών, ερχόταν πολύ κόσμος, οπαδοί και από άλλες ομάδες να παρακολουθήσουν την ομάδα του Ηρακλή».

Για το αν αδικείται ο Ηρακλής από το ότι δεν πήρε τα τρόπαια που το άξιζαν: «Φυσικά και αδικείται, καθώς με τέτοια ομάδα ή θεωρώ ότι ήταν εξωαγωνιστικοί οι λόγοι που δεν τα κατάφερε, δεν ήταν τόσο η ευθύνη της ομάδας. Οι ομάδες οι οποίες είναι ισχυρές, δυνατές και έχουν δημιουργήσει ένα καθεστώς, οι ομάδες των Αθηνών, υπήρχαν περίοδοι που ήταν ντεφορμέ, έπρεπε να τα χάσουν τα παιχνίδια που έπαιζαν τότε αλλά τα κέρδιζαν. Η ομάδα του Ηρακλή, ή του ΠΑΟΚ και του Άρη, εκείνες τις εποχές αυτά ματς τα έχαναν. Και αυτή ήταν η διαφορά».

Για το ποιο ματς θυμάται περισσότερο:
«Είναι πάρα πολλά, εκείνο που μου έμεινε και σε μένα και σε όλων φαντάζομαι ένα παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, θα μπορούσαμε να περάσουμε πρώτοι εμείς με την περιβόητη ευκαιρία που χάσαμε και ο τελικός Κυπέλλου με τον ΟΦΗ, ο οποίος μας στιγμάτισε και μας στεναχωρεί ακόμα».

Για το που θα ήθελε να ξαναδεί τον Ηρακλή: «Εκφράζω το τι επιθυμώ κυρίως και μακάρι να υλοποιηθεί. Θέλω να γυρίσει εκεί που ανήκει, στις μεγάλες κατηγορίες και με την ιδιότητα που είχε και πολιτιστικά, αλλά και όσον αφορά το θέαμα και την ποιότητα που έβγαζε αγωνιστικά. Τουλάχιστον να επιστρέψει εκεί που ανήκει ο Ηρακλής. Καμία φορά λέω ότι το πρωτάθλημα χωρίς αυτές τις ομάδες, ειδικά τον Ηρακλή, δεν μου κάθεται καλά. Κάτι μου λείπει. Ακόμα και άλλοι, από Άρη και ΠΑΟΚ που συζητάω συμφωνούν ότι κάτι λείπει».

Για την κίνηση Ηαsτά la victoria siempre, με την οποία δίνει  παιχνίδια φιλανθρωπικού χαρακτήρα και αποτελείται από καλλιτέχνες και ποδοσφαιριστές: «Φυσικά, δεν είναι το θέμα μόνο οι ποδοσφαιριστές. Αυτό που κάνουμε είναι μια κοινωνική κίνηση και επαναστατική, αντιδρούμε σε κάτι άδικο, όταν νιώθουμε την αδικία πρέπει να την εκφράσουμε σε οτιδήποτε συμβαίνει γύρω από τον άνθρωπο. Δεν είναι μόνο παίκτες, αλλά άνθρωποι από όλοι την κοινωνία που δείχνουν μέσω από το ποδόσφαιρο πράγματα. Ο Τσε που είναι στο σήμα είναι και η έμπνευσή μας. Η Χάστα γεννήθηκε από αυτήν την απορία. Κάποιος κάποτε είδε ένα πανό και ρώτησε γιατί έχετε τον Τσε στην κερκίδα. Θέλω η ομάδα μου να αγωνίζεται τίμια όπως αυτός. Και είπαμε να κάνουμε εμείς αυτή την ομάδα».

Για το πως αντιλαμβάνεται τα όσα γίνονται γύρω μας σε κοινωνικό επίπεδο:
«Ακριβώς εδώ οδηγούμαστε επειδή βλέπω στην πολιτική την οικονομία, τις κοινωνικές αξίες μια κατάπτωση. Αυτή οδηγεί σε εδώ και ίσως είναι αφορμή για να αντιδράσουμε. Αν δεν υπήρχαν αυτά τα ζητήματα δεν θα υπήρχε λόγος για την κίνηση Χάστα ή οτιδήποτε αντιδρά. Έχουμε δει τον εκφυλισμό ακόμα και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».

Για την άρνησή του να πληρώνει διόδια: «Έχουμε πει ότι είτε θα πάω με τα πόδια, είτε χωρίς να πληρώσω. Γιατί είναι άδικο. Δεν έχει να κάνει με εμένα ή για τα χρήματα. Ως άτομο λειτουργώ έτσι, με βάση τον συνάνθρωπό μου για να δώσω ένα μήνυμα. Ο κόσμος πρέπει να αντιδράσει, να μιλήσει. Αλλά κανένας δεν ακούει από αυτούς που πρέπει. Πρέπει να αγωνιστούμε και γενικότερα και ειδικότερα για τον Ηρακλή».

Τέλος, ως… γνήσιος μεταλάς, αποκάλυψε ότι το τελευταίο καλό λάιβ στο οποίο παρευρέθηκε ήταν αυτό των Iced Earth!

Σχετικά Άρθρα

Back to Top