Θα φανεί στο χειροκρότημα…

Αυτό το χειροκρότημα σημαίνει πολλά. Πολλά και ενθαρρυντικά για τον κόσμο του Ηρακλή, ο οποίος έχει έντονη φίλαθλη κουλτούρα, αντιλαμβάνεται «τι παίζεται» και γνωρίζει να …

Ηρακλής

Αυτό το χειροκρότημα σημαίνει πολλά.

Πολλά και ενθαρρυντικά για τον κόσμο του Ηρακλή, ο οποίος έχει έντονη φίλαθλη κουλτούρα, αντιλαμβάνεται «τι παίζεται» και γνωρίζει να σταχυολογεί δεδομένα και καταστάσεις. Ο λόγος για το θερμό χειροκρότημα στήριξης και αναγνώρισης της προσπάθειας, που καταβάλλουν αυτά τα μικρά παιδιά, τα οποία βρίσκονται στην εφηβική ή στην πρώιμη μετεφηβική ηλικία και καλούνται να αναλάβουν ευθύνες, που δεν τους αναλογούν. Τα παιδιά του Βασίλη Σπυρογιάννη (όπως άλλωστε και ο ίδιος ο προπονητής τους) ανήκουν – ξεκάθαρα – στο χώρο αγωνιστικής δράσης των Ακαδημιών και σε καμία περίπτωση δεν τους αναλογεί να κοντράρονται με ομάδες επιπέδου Εθνικής Κατηγορίας. Μπορεί να μιλούμε για την ταπεινή και καταφρονημένη Δ΄ Εθνική, αλλά και εκεί τα δεδομένα ανταγωνισμού είναι διαφορετικά από αυτά, τα οποία μπορεί να σηκώσει μια ομάδα Νέων, όπως αυτή, που εμφανίζει – απολύτως κατ’ ανάγκην –  ο Ηρακλής.

Από την μια πλευρά, αυτό το χειροκρότημα σημαίνει ότι ο «κυανόλευκος» κόσμος γνωρίζει και αναγνωρίζει. Ότι, δηλαδή, τα παιδιά της Ακαδημίας δίνουν περισσότερα από όσα είναι δυνατόν υπό αυτές τις ηλικιακές συνθήκες να δώσουν, απέναντι σε ομάδες πολύ εμπειρότερες και ποδοσφαιριστές, με σαφώς μεγαλύτερη τριβή στο αντικείμενο, πληρέστερες σωματικές δυνατότητες και με αποτελεσματικότερη αγωνιστική συγκρότηση. Αυτό, μάλιστα, το έλλειμμα, που καλείται αυτή η ομάδα να διαχειριστεί, κατέστη πολύ εντονότερο και μη αναστρέψιμο, από τη στιγμή κατά την οποία η ΕΠΟ φρόντισε να κινηθούν οι εξελίξεις προς την κατεύθυνση, που βρίσκονται αυτή τη στιγμή. Τουτέστιν να μην επιτραπεί στον Ημίθεο να παρουσιάσει ένα πιο ανταγωνιστικό σύνολο, με εγγραφές ελεύθερων παικτών, με εμπειρίες από τις Εθνικές Κατηγορίες. Με αυτό τον τρόπο «κλειδώθηκε» το απολύτως τυπικό και διαδικαστικό της παρουσίας του «Γηραιού» στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα.

Παράλληλα αυτό το χειροκρότημα του κόσμου σημαίνει και κάτι άλλο, πολύ σημαντικό. Ότι η οπαδική βάση του Ηρακλή έχει αντιληφθεί, πως το μέλλον αυτής της ομάδας δεν κρίνεται μέσα από την παρουσία και τις επιδόσεις αυτών των παιδιών στην πραγματικότητα της Δ΄ Εθνικής, αλλά ούτε μπορεί να εξαρτηθεί η επανάκαμψη στην μεγάλη κατηγορία ενός Συλλόγου, με τη βαρύτητα ιστορίας, ονόματος και δυναμικής, όπως ο Ηρακλής, από μια ομαλή ροή διαδοχικών ανόδων από το βυθό των εθνικών πρωταθλημάτων μέχρι τη Super League. Κανείς δεν αυταπατάται, καθώς είναι περισσότερο από σαφές ότι η ιδιοσυστασία της ομάδας και της οπαδικής βάσης της δεν μπορούν και δεν γίνεται να ανταποκριθούν σε μια τέτοια λογική, που απαιτεί μαρασμό, αγωνιστική αλλοτρίωση και απάνθρωπα τεράστια αποθέματα υπομονής, σε αβάσταχτα μακρά χρονική διάρκεια.

Οι Ηρακλειδείς χειροκροτούν, διότι γνωρίζουν πως το μέλλον «παίζεται» αλλού και η προοπτική της «νέας ΠΑΕ Ηρακλής» βρίσκεται έξω από την προσπάθεια, που καταβάλλουν τα παιδιά, εκπροσωπώντας την ομάδα στους αγώνες τα κυριακάτικα απομεσήμερα. Χειροκροτούν και περιμένουν την αξιοποίηση της μεγάλης ευκαιρίας. Όλοι αυτό περιμένουμε…

Σχετικά Άρθρα

Γελοιότητες της ΕΠΟ για να μπλοκάρει την ποδοσφαιρική επανεκκίνηση

Ποδόσφαιρο

Ηρακλής: “Κορυφώνεται η αγωνία – Ίσως πάμε σε νέα παράταση”

Ποδόσφαιρο

Το επιχειρηματικό ενδιαφέρον και το ενδεχόμενο “μερικής αποκατάστασης”

Ποδόσφαιρο

Back to Top