Αναγνωρίζετε τον κύριο;

Πόσοι από εσάς αναγνωρίζετε τον κύριο της φωτογραφίας; Ήταν ένα από τα… παλτά, ίσως το μεγαλύτερο, που φορτώθηκε ο Ηρακλής το καλοκαίρι του 2000. Τότε …

Ροπαλιές

Πόσοι από εσάς αναγνωρίζετε τον κύριο της φωτογραφίας; Ήταν ένα από τα… παλτά, ίσως το μεγαλύτερο, που φορτώθηκε ο Ηρακλής το καλοκαίρι του 2000.

Τότε που ο Βαγγέλης Μυτιληναίος μπήκε φουριόζος στο μεταγραφικό παζάρι, ρίχνοντας εκατοντάδες εκατομμύρια δραχμές (ακόμη δεν είχαμε περάσει στην εποχή του ευρώ) για να δημιουργήσει ένα πανίσχυρο Ηρακλή. Κάτι που εκμεταλλεύτηκαν αρκετοί, ο καθένας προς ίδιον όφελος. Η εξέλιξη των πραγμάτων είναι λίγο-πολύ γνωστή σε όλους μας.

Ας επιστρέψουμε στον κύριο της φωτογραφίας. Πρόκειται για τον Τζίμι Σμετ. Τον Βέλγο δεξιό οπισθοφύλακα, που ήρθε τότε για να αποτελέσει την απάντηση του Ηρακλή στον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς.

Όχι, δεν κάνουμε λάθος. Όταν γινόταν τότε ο σχεδιασμός της ομάδας, οι κυανόλευκοι αναζητούσαν παίκτες που θα μπορούσαν να “εξαφανίσουν” τα ατού των ομάδων που διεκδικούν το πρωτάθλημα. Σε εκείνον λοιπόν τον σχεδιασμό, ο Σμετ είναι τον ρόλο του αντι-Τζόρτζεβιτς. Από την προετοιμασία όμως ήταν φανερό ότι ο Βέλγος δεν είχε και πολύ μεγάλη σχέση με το αντικείμενο.

Ήρθε για λίγους μήνες, εισέπραξε κοντά στα 100 εκατομμύρια δραχμές και επέστρεψε στην πατρίδα του. Το 2007, σε ηλικία 30 ετών, αποφάσισε να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, αφού μόνο με τα χρήματα του Ηρακλή μπορούσε να θρέψει και τα δισέγγονά του.

Δύο χρόνια αργότερα, κάποιοι φίλοι του τον έπεισαν να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο σε μία ερασιτεχνική ομάδα. Την Κάλο, από την περιφέρεια του Μπέβερεν. Εκεί εξακολουθεί να παίζει και σήμερα…

Ο Τζίμι Σμετ με την φανέλα του Ηρακλή…

Σχετικά Άρθρα

Back to Top