Η τεχνολογία μπαίνει στα αγγλικά γήπεδα

Η Αγγλία ενδέχεται να είναι η χώρα στην οποία η τεχνολογία θα χρησιμοποιηθεί σαν βοηθητική στο έργο των διαιτητών και ειδικότερα στο θέμα της γραμμής …

Επικαιρότητα

Η Αγγλία ενδέχεται να είναι η χώρα στην οποία η τεχνολογία θα χρησιμοποιηθεί σαν βοηθητική στο έργο των διαιτητών και ειδικότερα στο θέμα της γραμμής του τέρματος και της διαπίστωσης για το αν η μπάλα έχει περάσει ή όχι.

Μάλιστα, ένα από τα συστήματα, το “Goalminde” θα δοκιμαστεί σε αγώνα για την Ligue Οne ενώ οι άνθρωποι της αγγλικής ομοσπονδίας θεωρούν ότι το σύστημα μπορεί να χρησιμοποιείται από τις αρχές της επόμενης περιόδου εφόσον η FIFA δώσει την έγκρισή της.

Ο γενικός Γραμματέας της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Αγγλίας, Άλεξ Χορν είπε για το θέμα: “Αρκετές φορές ο διαιτητής ή οι επόπτες δεν είναι σε θέση να κρίνουν αν η μπάλα έχει όντως περάσει τη γραμμή της εστίας, σε φάσεις οριακές. Σε αυτό ακριβώς το σημείο οι άνθρωποι της FA θέλουν να παρέμβουν, δίνοντας… τεχνολογική χείρα βοηθείας στους διαιτητές! Ο Χορν πιστεύει ότι οι τρέχουσες δοκιμές των συστημάτων μπορούν να ολοκληρωθούν και από τη στιγμή που η FIFA δώσει την άδειά της, θα χρησιμοποιηθούν από το ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου 2012-13.

“Είναι πιθανόν να δούμε τεχνολογία για το αν η μπάλα πέρασε τη γραμμή στην Πρέμιερ Λιγκ από το 2012-13. Είναι εύκολο να κάνεις λάθη και έχουμε δει παραδείγματα όπου ο διαιτητής και ο βοηθός του δεν μπορούν να δουν αν η μπάλα πέρασε τη γραμμή ή όχι. Πρέπει να τους στηρίξουμε στην λήψη αποφάσεων. Δεν είμαι σίγουρος για το κατά πόσο υπάρχει αρκετός χρόνος για την τεχνολογία να αγοραστεί, να πληρωθεί και να τοποθετηθεί σε κάποιο πρωτάθλημα ή διοργάνωση για την επόμενη χρονιά”.

Πηγή: Soccerplus

Σχετικά Άρθρα

Back to Top