Για κακούργημα ο Γιαννίκος

Ο διευθύνων σύμβουλος του Alter, που συνελήφθη χθες για χρέη στο δημόσιο, ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στον 10ο τακτικό ανακριτή. Ο Κώστας Γιαννίκος …

Επικαιρότητα

Ο διευθύνων σύμβουλος του Alter, που συνελήφθη χθες για χρέη στο δημόσιο, ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στον 10ο τακτικό ανακριτή. Ο Κώστας Γιαννίκος αμφισβητεί την νομιμότητα της σύλληψης του και ζήτησε χρόνο για να συγκεντρώσει όλα τα απαιτούμενα έγγραφα πριν απολογηθεί.

 Σύμφωνα με τον συνήγορό του, Ηλία Αναγνωστόπουλο, από την στιγμή που η εταιρεία έχει υπαχθεί στο άρθρο 99 απαγορεύεται οποιαδήποτε μεταβολή της περιουσιακής κατάστασης του νομίμου εκπροσώπου της. 

Έτσι, σύμφωνα με τον κ. Αναγνωστόπουλο, τελούν υπό δέσμευση τα περιουσιακά στοιχεία του κ. Γιαννίκου και ταυτόχρονα υπάρχει αναστολή κάθε διωκτικού μέτρου σε βάρος του. 

Η πλευρά του κ. Γιαννίκου τονίζει επίσης ότι είναι ποινικό αδίκημα η κατ΄ επιλογή πληρωμή πιστωτών της εταιρείας, ακόμα και αν αυτή (η πληρωμή) αφορά χρέη προς το δημόσιο. 

Ο κατηγορούμενος εκτιμά ότι το ΣΔΟΕ προχώρησε σε σύλληψη του, θεωρώντας ότι η διαδικασία του άρθρου 99 έχει αδρανήσει. Η υπεράσπιση Γιαννίκου όμως τονίζει ότι αυτό που συνέβη είναι η παραίτηση του μεσολαβητή που όρισε το δικαστήριο και ο διορισμός, πριν από λίγες ημέρες, νέου μεσολαβητή.

Νωρίτερα, ο κ. Γιαννίκος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για μη καταβολή ΦΠΑ στο δημόσιο. Η κατηγορία αφορά στη μη απόδοση ΦΠΑ συνολικού ποσού 1,2 εκατ. ευρώ, για το διάστημα Ιανουαρίου έως και Οκτωβρίου του 2011. 

Σύμφωνα με τον συνήγορό του, Ηλία Αναγνωστόπουλο, ο επιχειρηματίας δεν έπρεπε να συλληφθεί καθώς για την υπόθεση του ALTER, έχει ξεκινήσει η διαδικασία υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα. 

Το κανάλι φέρεται να έχει βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις, ύψους 380 εκ. ευρώ και μακροπρόθεσμες ύψους 170 εκατ. ευρώ. Τον περασμένο Αύγουστο, με απόφασή του, το Πολυμελές Πρωτοδικείο κίνησε τη διαδικασία για την υπαγωγή του καναλιού στο άρθρο 99.

Πηγή: Newsit

Σχετικά Άρθρα

Back to Top