Ιωάννης Παπαϊωάννου: Το νέο μέλος της φάλτσας ορχήστρας

Υπάρχει λοιπόν και νέο μέλος σε αυτή τη φάλτσα ορχήστρα που… παιανίζει για τον Ηρακλή όλον αυτό το διάστημα. Λέγεται Ιωάννης Παπαϊωάννου και είναι ο …

Ηρακλής

Υπάρχει λοιπόν και νέο μέλος σε αυτή τη φάλτσα ορχήστρα που… παιανίζει για τον Ηρακλή όλον αυτό το διάστημα. Λέγεται Ιωάννης Παπαϊωάννου και είναι ο πρόεδρος της Διοίκησης του Καυτανζογλείου.

Πριν αναφερθούμε στον προκλητικότατο τρόπο (δύο μέτρων και δύο σταθμών) με τον οποίον διάλεξε ο συγκεκριμένος κύριος να τοποθετείται για α) θέματα που αφορούν στο Καυτανζόγλειο και β) θέματα που αφορούν στον Ηρακλή, να παραθέσουμε μερικά στοιχεία ως συνοδευτικά.
Ο Παπαϊωάννου είναι το ένα από τα τρία μέλη της διοίκησης του Καυτανζογλείου που είναι διορισμένα εκεί, με υπουργική απόφαση, απόφαση του κ.Γερουλάνου. Κατ’ επέκταση είναι υπό του Μπιτσαξή που είναι Γ.Γ.Α.
Στη διοίκηση του Σταδίου, τρία είναι τα μέλη με υπουργική απόφαση (αφού έχουν καταθέσει τα βιογραφικά τους όταν γινόταν οι σχετικές αναθέσεις) και τα άλλα τέσσερα προέρχονται από το Ιδρυμα Καυτανζόγλου που έχει κάνει τη δωρεά.
Ο Παπαϊωάννου πριν από περίπου πέντε χρόνια ήταν στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ασχολούταν, ως εμπορικός διευθυντής, με το εμπορικό της κομμάτι. Αυτό γινόταν επί διοίκησης Γούμενου στον ΠΑΟΚ.
Το πώς βιοπορίζεται ο καθένας, το τι ψηφίζει στις κάλπες πίσω από το παραβάν, και το πού καταθέτει βιογραφικά για να πάρει μια θέση, φυσικά και είναι θέμα που αφορά αυτόν και μόνο αν και η συνεργασία με τον ΠΑΟΚ μπορεί να θέσει ζήτημα για το πώς μπορεί να τοποθετείται, με τον τρόπο που το κάνει, για ζητήματα του Ηρακλή.

Η διοίκηση αυτή ανέλαβε τον προηγούμενο Μάρτιο. Τώρα, είναι Νοέμβριος και μόλις τώρα μάθαμε και ακούσαμε τη φωνή του Παπαϊωάννου για θέμα (τυχαίο;) που αφορά στον Ηρακλή με την πομπώδη φράση… «δίνοντας μια τελευταία ευκαιρία τόσο στο Σύλλογο που επί χρόνια φιλοξενείται στο Στάδιο, αλλά και στους ανθρώπους που πήραν την πρωτοβουλία να στηρίξουν την προσπάθεια». Ποιος το λέει σε ποιον και με αυτόν τον τρόπο;

Ο Παπαϊωάννου λοιπόν υπογράφει μια ανακοίνωση και κάνει λόγο για «τελευταία ευκαιρία». Πού απευθύνεται; Ξέρει; Στον Ηρακλή, σε μία ομάδα που όλοι γνωρίζουν (ελπίζουμε και ο συγκεκριμένος κύριος) πώς έχει συνδεθεί και τι έχει προσφέρει στο Καυτανζόγλειο από τότε (κοντά μια 50ετία) που το Στάδιο θεμελιώθηκε.
Αν οι τρίτοι γνωρίζουν το Καυτανζόγλειο είναι (κυριότατα) γιατί εκεί παίζει ο Ηρακλής. Αν οι τρίτοι ενδιαφέρονται να καταθέσουν βιογραφικά για να πάρουν μια θέση που λέγεται πρόεδρος της Επιτροπής Σταδίου είναι γιατί εκεί παίζει ο Ηρακλής.
Κι αν ο Ηρακλής, κύριε Παπαϊωάννου, παίζει εκεί, είναι γιατί η Πολιτεία τον εμπαίζει εδώ και χρόνια ολόκληρα με την ιστορία που λέγεται ιδιόκτητο γήπεδο Ηρακλή.
Κι ο Ηρακλής εκεί, κύριε Παπαϊωάννου, είναι μια ομάδα που καλούνταν σε αυτό Στάδιο να προσπερνά πολλά παρά τις επαναλαμβανόμενες προκλήσεις που δεχόταν.
Ποιος μπορεί να προσπεράσει π.χ. την κωμωδία με τα εισιτήρια των φιλοξενούμενων; Το Καυτανζόγλειο λόγω της γεωμορφίας του μπορούσε να διαθέσει εισιτήρια στους φιλοξενούμενους χωρίς όμως οι Ηρακλής όταν πήγαινε, εκτός έδρας, στα δικά τους γήπεδα για να παίξει, να μπορεί να πάρει τον ίδιο αριθμό εισιτηρίων με ανταποδοτικότητα.
Ο Ηρακλής, κύριε Παπαϊωάννου, κουβάλησε σε πάρα πολλά θέματα το Καυτανζόγλειο. Κι αν υπήρχε συχνότατα το θέμα των εισιτηρίων (με το ποσοστό που έπρεπε να δίνει) καλό θα ήταν, στο τραπέζι των απαιτήσεων, να συνυπολογίσει κάποιος το προφανές.
Το αναφέραμε και πιο πάνω και λέγεται εμπαιγμός της Πολιτείας στο θέμα του δικού του γηπέδου που έφθασε σε σημείο (στη Μίκρα και πριν γίνει η ανταλλαγή οικοπέδων επί Υπουργία Ορφανού) να εγκαινιαστεί… δύο φορές από την Πολιτεία χωρίς να υπάρχει ενοποιημένη έκταση! Η έκταση ενοποιήθηκε επί Ορφανού.
Αυτά είναι μερικά θέματα ιστορίας που οφείλουν να τα αναγνωρίζουν όλοι στο Καυτανζόγλειο για να κρίνουν ορθότερα. Και να μιλάνε σοφότερα και κομψότερα.
Διότι, δεν γίνεται κύριε Παπαϊωάννου από τον προηγούμενο Μάρτιο όταν ανέλαβε αυτή η διοίκηση στο Καυτανζόγλειο να μην έχουμε ακούσει, διαβάσει ή δει, μία δημόσια γκρίνια από εσάς για τα οικονομικά αυτού του Σταδίου.
Και σας ακούσαμε τώρα, είδαμε τώρα τις τοποθετήσεις σας που το θέμα έχει να κάνει με τον Ηρακλή. Τυχαίο;
Τη μισή… όρεξη από αυτή που δείξατε τώρα με τον Ηρακλή να δείχνατε το προηγούμενο χρονικό διάστημα ο κόσμος θα είχε μάθει πάρα πολλά (μα, πάρα πολλά) για αυτό το… ξαφνικό ενδιαφέρον που έδειξε τώρα και ο Μπιτσαξής.
Να κι ο Μπιτσαξής λοιπόν με τον οποίον είστε σε ανοιχτή γραμμή. Αλλωστε, είναι προϊστάμενός σας. Ενδιαφέρθηκε λοιπόν ξαφνικά και ο Μπιτσαξής οχυρωμένος πίσω από το ότι αυτό το Στάδιο είναι δημόσια περιουσία.
Το τι έχει γίνει μεταξύ Ηρακλή και Πολιτείας όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα είναι γνωστό. Αρα, ίσως να μην ενδιαφέρθηκε τώρα και τόσο… ξαφνικά.
Ο Μπιτσαξής λοιπόν έδειξε το ενδιαφέρον του και εσείς ακολουθήσατε. Μάλιστα. Αφού λοιπόν ενδιαφέρεται τόσο πολύ η Πολιτεία και εσείς είστε ευχαριστημένος με το ενδιαφέρον της, δεν θα έχετε και κανένα πρόβλημα με τα οικονομικά του Σταδίου.
Πάμε λοιπόν σε κάποιες ερωτήσεις αφού η Πολιτεία… ενδιαφέρεται. Είναι αλήθεια ότι οι εκτιμήσεις για το μπάτζετ του Σταδίου (από τη μεριά του Καυτανζογλείου) είναι πάνω από 1,5 εκατομμύριο;
Είναι αλήθεια (κι ενώ το μπάτζετ σας είναι πάνω από 1,5 εκατομμύριο) ότι η επιχορήγηση που δίνει η Πολιτεία προς το Στάδιο από το 1,2 εκατομμύριο ευρώ, μειώθηκε και πήγε στις 800.000;
Είναι αλήθεια ότι από τις 800.000 που πρέπει να σας δώσει η Πολιτεία έχει δώσει μέχρι στιγμής τις 300.000 ευρώ;
Είναι αλήθεια ότι αθλητές και προπονητές παραπονούνται για το ότι οι κλειστές αίθουσες προπόνησης που έχει το Στάδιο είναι ψυγεία; Γιατί, αν ισχύει αυτό, δεν ανάβει η θέρμανση; Είναι όλα εντάξει με το φυσικό αέριο;
Αφήνοντας τις εσωτερικές λειτουργίες του Σταδίου, είναι αλήθεια ότι υπάρχουν προμηθευτές που είναι απλήρωτοι για 10 μήνες;
Πόσο συμμετέχει η ΓΓΑ στην κάλυψη των εξόδων που έχει το Στάδιο αφού (όπως μάθαμε προσφάτως, πάλι με αφορμή τον Ηρακλή) τη νοιάζει τόσο πολύ το Καυτανζόγλειο και είναι δημόσια περιουσία;
Είναι αλήθεια ότι ψάχνετε να κλείσετε τρύπες και ότι «πανηγυρίζατε» μετά τη συναυλία των Πυξ-Λαξ που έγινε εκεί; Εκτός αν το δημοφιλές συγκρότημα το «έκλεισε» η ΓΓΑ για να δώσει εκεί τη συναυλία.
Και τέλος πάντων πόσο σας τιμά το γεγονός, ως πρόεδρος μιας διοίκησης Καυτανζογλείου ότι τρέξατε να κάνετε διοικητικό συμβούλιο όταν σας το υπέδειξε (ασχέτως που έγινε μια μέρα μετά) ο Μπιτσαξής;
Είναι προϊστάμενός σας, ναι. Θα πρέπει όμως να διαλέξετε τι θα είστε. Θα είστε ένας άνθρωπος που θα διοικεί ως πρόεδρος ή θα κάνει ό,τι του λένε;
Διοριστήκατε πρόεδρος την Επιτροπή ενός τεράστιου (από κάθε άποψη) Καυτανζογλείου. Γιατί τόσο καιρό δεν λέτε τίποτα για το αν το Στάδιο έχει προβλήματα;
Τώρα σας μάθαμε και σας ακούσαμε να μιλάτε για τον Ηρακλή. Και να δίνετε (ποιος; Σε ποιον;) μια «τελευταία ευκαιρία».
Ακόμη και να μην ξέρετε την ιστορία του Ηρακλή και των σχέσεών του με το Καυτανζόγλειο θα ξέρετε (στην Ελλάδα είστε) ότι σε δύο πρόσφατους τελικούς στο ΟΑΚΑ (Παναθηναϊκός-Αρης, ΑΕΚ-Ατρόμητος) έγιναν όργια.
Ποιος βγήκε κύριε Παπαϊωάννου να μιλήσει για τελευταία ευκαιρία εκεί που ήταν και τελικοί Κυπέλλου; Κανείς. Αν συνεχιστεί αυτή η τακτική το μέγεθος μιας ακόμη πρόκλησης δεν μπορεί να μπει, και αυτό, κάτω από το χαλάκι.
Για το τέλος, παραθέτουμε ένα απόσπασμα από ρεπορτάζ από τη Realnews που είχε δημοσιευθεί στις 30 του προηγούμενο Απρίλη. «Με εντυπωσιακά στοιχεία, όπως η αύξηση σε 13,5 δισ. ευρώ (!) του τελικού κόστους των Ολυμπιακών έργων, που αρχικά είχε προβλεφθεί στα μισά περίπου- στα 7,7 δισ. ευρώ. Κι αν για το λεκανοπέδιο Αττικής «πρωταθλητής» της απόκλισης αναδείχθηκε το ΟΑΚΑ, για την υπόλοιπη Ελλάδα οι «πρωταθλητές» έρχονται από τη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα από το Καυτανζόγλειο Στάδιο, στην περίπτωση του οποίου η διαφορά κόστους είναι 6.073%, καθώς στον φάκελο διεκδίκησης τα έργα είχαν αποτιμηθεί με 1,1 εκατομμύριο ευρώ, αλλά τελικά το Ελληνικό Δημόσιο πλήρωσε 67,9 εκατομμύρια».

Ολοι γνωρίζουν βεβαίως (μάλλον και εσείς κύριε Παπαϊωάννου) ότι ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ, κανείς δεν έβγαλε ποτέ μια ανακοίνωση που να αναφέρεται σε μια «τελευταία ευκαιρία».

Σχετικά Άρθρα

Ζαντόπουλος: Ποιο είναι το επίφοβο στη χρήση Μίκρας και Καυτανζογλείου

Ποδόσφαιρο

Back to Top