Ενας προβιβάζεται, οκτώ υποβιβάζονται

Η ΕΠΟ με μεγάλη καθυστέρηση και σε αυτό το θέμα είναι η αλήθεια ανακοίνωσε το τι θα ισχύσει στο φετινό πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής, αναφορικά …

Διάφορα

Η ΕΠΟ με μεγάλη καθυστέρηση και σε αυτό το θέμα είναι η αλήθεια ανακοίνωσε το τι θα ισχύσει στο φετινό πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής, αναφορικά με τις ομάδες που θα προβιβαστούν στην Football League 2 και αυτές που θα υποβιβαστούν στα τοπικά πρωταθλήματα.

Στον 2ο όμιλο όπου συμμετέχει ο Ηρακλής, ανακοινώθηκε πως θα ανέβει μόλις μία ομάδα, ενώ θα υποβιβαστούν από αυτόν οι οκτώ (8) τελευταίες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα. Με λίγα λόγια αν λάβει κανείς υπόψην ότι μετέχουν δεκαπέντε (15) ομάδες, με μία (1) εξ αυτών να πέρνει το εισιτήριο της ανόδου. Τότε δεκατέσσερις (14) ομάδες θα δώσουν μεγάλη “μάχη” για έξι (6) θέσεις που ισοδυναμούν με παραμονή στην Δ’ Εθνική

Το νέο αυτό σύστημα όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, έγινε διότι από του χρόνου το πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής θα έχει έξι (6) αντί για δέκα (10) ομίλους των δεκαέξι (16) ομάδων ο καθένας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

1. Οι δέκα πρωταθλήτριες ομάδες θα ανέβουν στην Γ΄ Εθνική, από εκεί και πέρα συνολικά θα υποβιβασθούν στα τοπικά πρωταθλήματα 72 ομάδες, ως εξής στους 10 ομίλους:

2. Από τους ομίλους με τις 14 ομάδες (1ος, 6ος, 7ος, 10ος), υποβιβάζονται οι 7 τελευταίες ομάδες κάθε ομίλου, από τους ομίλους με τις 15 ομάδες (2ος, 3ος, 8ος, 9ος), υποβιβάζονται οι 8 τελευταίες ομάδες κάθε ομίλου.

Από τους ομίλους με τις 13, και τις 12 ομάδες (4ος και 5ος), υποβιβάζονται οι 6 τελευταίες ομάδες κάθε ομίλου.

Σχετικά Άρθρα

Back to Top