Παρέμβαση Ξενίδη στην “Δίκη” και έντονος διάλογος με Μπιτσαξή

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Δίκη» στον Σκάϊ έκανε παρέμβαση ο υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος του Ηρακλή, Γιώργος Ξενίδης και είχε έντονο διάλογο με τον Γενικό Γραμματέα …

Ηρακλής

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Δίκη» στον Σκάϊ έκανε παρέμβαση ο υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος του Ηρακλή, Γιώργος Ξενίδης και είχε έντονο διάλογο με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Πάνο Μπιτσαξή, καθώς λίγη ώρα πριν ο κ. Μπιτσαξής, είχε επιτεθεί στις διοικήσεις του Ηρακλή, λέγοντας πως αυτοί πήραν την ομάδα στο λαιμό τους.

Στην συνέχεια ο Μπιτσαξής, αναφέρθηκε στο επίμαχο πανό λέγοντας χαρακτηριστικά…«Το πανό του Ηρακλή ξεπέρασε κάθε όριο. Εγώ είμαι διαλλακτικός σε ό,τι αφορά τα πανό, παρά την οδηγία της UEFA πως το ποδόσφαιρο πρέπει να μένει εκτός πολιτικής. Καταλαβαίνω την έκρυθμη κατάσταση και ήμουν μάλιστα αυτός που ζήτησε να μην τιμωρηθούν οι φίλοι του Ολυμπιακού που είχαν αναρτήσει κάτι εναντίον στο «Καραϊσκάκης» σε περίοδο που δεν υπήρχε αυτή η πολιτική αστάθεια».

Για να συμπληρώσει: «Η ανακοίνωση του Ηρακλή δεν πήρε θέση στο απύθμενο αίσχος. Αυτό που έγινε υπερέβη κάθε πολιτισμικό όριο και όριο αντοχής. Αναγνωρίζουμε την ιστορία του Ηρακλή που έχει συνδεθεί με το Καυτανζόγλειο. Σεβόμαστε τον Ηρακλή και τον απλό φίλαθλό του τον οποίο πήραν στο λαιμό τους οι διοικήσεις. Αν η διοίκηση δεν δώσει εγγυήσεις ότι δεν θα επαναληφθεί  δεν μπορούμε εμείς να κάνουμε κάτι. Πρέπει η ίδια να προστατεύσει την ιστορική έδρα της».

Από την μεριά του ο Γιώργος Ξενίδης, στην παρέμβαση που έκανε, είπε: «Καταδικάζουμε το πανό, τα επεισόδια και τα υβριστικά συνθήματα. Πιστεύουμε όμως πως το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί από τη ρίζα. Υπάρχει βεντέτα κατά του Ηρακλή. Εμείς πρώτοι θέλουμε να τελειώσει το πρόβλημα. Παρακαλάμε την ΕΠΟ δύο εβδομάδες να μιλήσουμε, όμως πληρώνουμε τους χειρισμούς άλλων παραγόντων που ήταν στον σύλλογο. Το θέμα είναι ότι δεν γνωρίζετε το μεγεθος του προβλήματος που δημιουργήτε στον Ηρακλή εσείς και η ΕΠΟ. Από εκεί έχουν ξεκινήσει όλα. Το γνωρίζετε ό,τι το Κυτανζόγλειο στάδιο το συντηρεί ο Ηρακλής επί 50 χρόνια; Μπήκαμε μπροστά για να βρούμε μια άκρη. Δεν είμαστε πράγοντες είμαστε μια Επιτροπή σωτηρίας. Ας μας πούνε τι τους έκανε ο Ηρακλής; Σε ποιον δημιουργήσαμε πρόβλημα;».

Είπε ακόμα… «Θέλαμε παράταση μεταγραφών και αναβολή αγωνιστικών υποχρεώσεων για μία εβδομάδα, όπως πήραν όλες οι ομάδες που ενεπλάκησαν στις δικαστικές διαμάχες. Παίζουμε με 16 χρονών παιδιά. Τα αιτήματά μας απορρίφτηκαν μέσω τηλεφώνου χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις. Αυτό έδειξε πως συνεχίζεται η κόντρα στον Ηρακλή. Ο κόσμος όπως γνωρίζετε είναι γενικότερα αγανακτισμένος».

Για το Καυτανζόγλειο, είπε: «Το να απειληθούμε ότι θα φύγουμε θα είναι κακό για όλους. Πρέπει να δωθεί μία λύση. Το μόνο θέμα που υπάρχει είναι γιατί κανένας δεν ενδιαφέρθηκε όταν όλα γίνονταν εις βάρος του Ηρακλή το καλοκαίρι και όχι των προσώπων που διοίκησαν την ομάδα και έδειξαν όλη αυτή την ευαισθησία για το θέμα των επεισοδίων. Για να τελειώσει όλο αυτό πρέπει να μιλήσουμε. Και εμείς θέλουμε να μην γίνονται όλα αυτά. Αγωνιζόμαστε στην Δ’ Εθνική. Δεν έχουμε έσοδα. Και δεν μπορούμε να αποληρώνουμε τις ζημιές».

Κλείνοντας, για το αν διαπραγματεύονται την αγορά ΑΦΜ από άλλη ομάδα: «Δεν μπορούμε να απαντήσουμε αυτή την ερώτηση αυτή τη στιγμή».

Σχετικά Άρθρα

Back to Top