Θα ανέβει επίπεδο με Ρολάντο…

Ο βολεϊκός Ηρακλής, μέχρι σήμερα, μας έχει δώσει θετικά δείγματα γραφής, παρουσιάζοντας μια νέα ομάδα, που αποκτά χημεία αρκετά γοργά και δείχνει σοβαρή και ικανή …

Ηρακλής

Ο βολεϊκός Ηρακλής, μέχρι σήμερα, μας έχει δώσει θετικά δείγματα γραφής, παρουσιάζοντας μια νέα ομάδα, που αποκτά χημεία αρκετά γοργά και δείχνει σοβαρή και ικανή να υποστηρίξει τον τίτλο του φαβορί στον Ελληνικό ανταγωνισμό και τις καλές προοπτικές πορείας στο Champion’s League.

Δείχνει δυνατός, πλήρης, αποτελεσματικός και με εναλλακτικές λύσεις σε όλες – σχεδόν – τις θέσεις, δηλαδή στην πάσα, στο κέντρο και στα άκρα, ενώ το μοναδικό έλλειμμα αγωνιστικού σχεδιασμού, που από την αρχή εντοπιζόταν, αυτό, στη θέση του διαγωνίου, καλύπτεται ικανοποιητικά με την συγκινητική προσφορά του Αντρέι και τις ανάσες, που παίρνει σε «μικρής αντίστασης» αγώνες της ντόπιας Λίγκας από τον ταλαντούχο Τζιουμάκα.

Όσοι, πάντως, γνωρίζουν τα δεδομένα της ομάδας, όπως και αυτά του Ελληνικού, αλλά και του ευρωπαϊκού βόλεϊ, υποστηρίζουν με απόλυτο τρόπο ότι από τις πρώτες μέρες του 2012 θα κάνουμε λόγο για έναν Ηρακλή, ο οποίος θα έχει ανέβει έναν ακόμη όροφο σε επίπεδο αγωνιστικής ποιότητας και ανταγωνιστικής προοπτικής. Ο λόγος έχει να κάνει με την δυνατότητα συμμετοχής ενός πολύ μεγάλου όπλου, όπως ο Ρολάντο Ντασπέιν.

Ο Κουβανός ακραίος, πράγματι, μπορεί να εκτοξεύσει, παιχνίδι με το παιχνίδι, την ομάδα σε άλλα επίπεδα και αυτό είναι δεδομένο. Το πολύ σημαντικό στην υπόθεση Ντεσπέιν είναι ότι έκλεισε με πολύ σωστή μεθόδευση, καθώς ο αθλητής βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη από την αρχή του Νοεμβρίου και το δίμηνο, που έχει μπροστά του κρίνεται ως ικανότατο χρονικό διάστημα προσαρμογής στις ιδιαιτερότητες της νέας ομάδας του, αλλά και αρχικού φορμαρίσματος. Αρχικού, διότι το απόλυτο της αγωνιστικής φόρμας έρχεται και θα έρθει μέσα από τα πρώτα παιχνίδια του με την «κυανόλευκη» φανέλα.

Ενθαρρυντικό επίσης είναι το γεγονός ότι οι πρόσφατες εξετάσεις ελέγχου φυσικής κατάστασης έδειξαν ότι ο δίμετρος «μπόμπερ» ήρθε διατηρώντας πολύ καλή αθλητική εικόνα και αυτό, που απομένει είναι να προπονηθεί και να μπολιαστεί στο σύνολο του Ημίθεου. Το ότι ο ίδιος αναγκάζει τους πάντες να αναφερθούν σε αυτόν με το «κλισέ» ότι μοιάζει με «θηρίο στο κλουβί», είναι δεδομένο.

Περιμένει πως και πώς να ξετυλίξει τις πάμπολλες πτυχές του επιθετικού ταλέντου του στα τάραφλεξ του Ελληνικού πρωταθλήματος και της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Και ο λόγος γίνεται – ακριβώς – για το επιθετικό ταλέντο του και αυτό αποτελεί κομβικό σημείο στην μελλοντική παρουσία του στην «κυανόλευκη» πραγματικότητα. Είναι σαφές ότι ο Ρολάντο Ντεσπέιν έχει ως βασική θέση αυτήν του ακραίου, διότι είναι πολύτιμο για έναν χαρισματικό επιθετικό να έχει την δυνατότητα – έστω και στοιχειωδώς – υποδοχής και άμυνας, στοιχεία, που στερούνται οι κλασικοί διαγώνιοι.

Στην ουσία, ο 24χρονος Κουβανός σταρ ξεχωρίζει για την επιθετική ικανότητά του, τα εντυπωσιακά και αποτελεσματικά τελειώματά του, αλλά και τους «βομβαρδισμούς» του από τη γραμμή του σέρβις. Αυτό, που αναζητά ο σημερινός Ηρακλής από τον Ρολάντο – έχοντας στις τάξεις του τον Κώστα Χριστοφιδέλη, που είναι «μαγνήτης» στην υποδοχή και στην άμυνα, αλλά και τον εξαιρετικό λίμπερο, Γιώργο Στεφάνου, παρέα με τον Σινάν Τανίκ και τον Άνσις Μεντένις – είναι η αποτελεσματικότητα στην επίθεση.

Ο Ντεσπέιν είναι ο παίκτης με τα αθλητικά προσόντα, ο παίκτης που θα «κτυπήσει» πάνω από το αντίπαλο μπλοκ, ο επιθετικός, που μπορεί – σε καλή μέρα – να εκμηδενίσει την αντίσταση του αντίπαλου τείχους πάνω στο φιλέ. Αυτού του είδους ο παίκτης λείπει από τη φετινή ομάδα και αυτός είναι ο λόγος, για τον οποίο οι ιθύνοντες του Ηρακλή έδωσαν τα πάντα για να αποκτήσουν – έστω και με… χρονοκαθυστέρηση – τον Λατίνο παίκτη.

Οι γνωρίζοντες μας ζητούν να κάνουμε υπομονή μέχρι την Πρωτοχρονιά. Ως τότε η ομάδα είναι ικανή να ανταπεξέλθει κατά τον καλύτερο τρόπο…

Σχετικά Άρθρα

Back to Top