Συνελήφθη ο Μάκης Ψωμιάδης στα Σκόπια

Στα Σκόπια συνελήφθη το μεσημέρι ο Μάκης Ψωμιάδης, κατηγορούμενος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, που διέπραττε εκβιάσεις, απάτες, δωροδοκίες και αλλοιώσεις αγώνων ποδοσφαίρου. Υπενθυμίζεται ότι …

Επικαιρότητα

Στα Σκόπια συνελήφθη το μεσημέρι ο Μάκης Ψωμιάδης, κατηγορούμενος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, που διέπραττε εκβιάσεις, απάτες, δωροδοκίες και αλλοιώσεις αγώνων ποδοσφαίρου. Υπενθυμίζεται ότι ο Ψωμιάδης διώκεται με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Η σύλληψή του έγινε μετά από αξιοποίηση πληροφοριών που παρασχέθηκαν από τις Ελληνικές Αρχές, και πιο συγκεκριμένα την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, στην αντίστοιχη των Σκοπίων, η οποία και προχώρησε στην σύλληψή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ψωμιάδης, εμφανώς αδυνατισμένος και με κομμένο το μουστάκι, συνελήφθη ενώ έπινε καφέ σε κάποια πλατεία.

Το δελτίο Τύπου της Αστυνομίας:
«Συνελήφθη, σήμερα (09.11.2011) το μεσημέρι, στα Σκόπια, 55χρονος ημεδαπός, ο οποίος διώκεται με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, κατηγορούμενος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε εκβιάσεις, απάτες, δωροδοκίες και αλλοιώσεις αγώνων ποδοσφαίρου – «στημένα παιχνίδια».

Στάθης: «Περίμενε να απομυθοποιηθεί το θέμα»

Να… καταλαγιάσει το σκάνδαλο με τους στημένους αγώνες για να εμφανιστεί περίμενε ο Μάκης Ψωμιάδης, όπως δήλωσε λίγα λεπτά τη σύλληψή του ο δικηγόρος του, Χρήστος Στάθης, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Πληροφορήθηκα από την οικογένειά του ότι συνελήφθη. Ήταν κάτι αναμενόμενο. Περίμενε να καταλαγιάσει το θέμα, να προκύψουν όλα τα στοιχεία που θα αποδεικνύουν ακράδαντα την αθωότητά του και να επιστρέψει. Περίμενε να απομυθοποιηθεί το θέμα και να εμφανιστεί. Ενδεχομένως κάποιοι γνώριζαν πού είναι και πιθανώς για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης λόγω των ημερών να επέλεξαν να τον συλλάβουν τώρα, ώστε να μην ασχολείται ο κόσμος με άλλα σημαντικότερα θέματα. Αυτή είναι μια σκέψη δική μου. Καλύτερα ένας αθώος ελεύθερος παρά χίλιοι ένοχοι στη φυλακή. Ίσως αυτό να είχε στο μυαλό του», τόνισε.

Όσο για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν στο εξής με τον εντολέα του, ο κ. Στάθης τόνισε: «Θα εκδοθεί στη χώρα μας και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Δεν θα αλλάξει υπερασπιστική γραμμή. Από την πρώτη στιγμή είναι κάθετος και ευθύς σε ό,τι λέει. Μιλάει για την αθωότητά του, που αποδεικνύει η ίδια η δικογραφία. Όταν είσαι έξω, μπορείς να δώσεις οδηγίες πολύ πιο εύκολα από ό,τι όταν είσαι προσωρινά κρατούμενος και είσαι αθώος».

Αναφορικά με τα χρήματα που εντοπίστηκαν σε λογαριασμό του Μάκη Ψωμιάδη και φέρονται να προέρχονται από την περίοδο της θητείας του στην ΠΑΕ ΑΕΚ, ο δικηγόρος του Μάκη Ψωμιάδη είπε: «Είναι μία κατηγορία που εκκρεμεί. Μία υπόθεση προς εκδίκαση, καθώς έχει περάσει από τον ανακριτή κι έχει αφεθεί ελεύθερος. Η υπόθεση απασχολεί τη δικαιοσύνη και δεν έχει εκδικαστεί ακόμη. Δεν τίθεται θέμα παραγραφής γιατί είναι κακούργημα».

Oικονομόπουλος: «Να δικαστεί σιδηροδέσμιος»

«Η Ελληνική Αστυνομία πρέπει να πιάσει τον Μάκη Ψωμιάδη… και να δικαστεί σιδηροδέσμιος», δήλωνε ο Χάρης Οικονομόπουλος, δικηγόρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και την ίδια ώρα γινόταν γνωστή η σύλληψή του!

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Οικονομόπουλος:

«Οι καταθέσεις που έχουν πραγματοποιηθεί το 2001 και το 2002, συμπίπτουν με καταθέσεις επιταγών τις οποίες αρχικά τουλάχιστον ο κ. Ψωμιάδης είχε αναγνωριστεί πως οφείλει στην ΑΕΚ λόγω υπεξαίρεσης. Η τελική εξέταση που εκκρεμεί εδώ και δέκα χρόνια, θα γίνει στις 7/12/2011 για πρώτη φορά. Από τις αρχές Ιανουαρίου είχαμε την πληροφορία ότι ένα ποσό αρκετών εκατομμυρίων ευρώ είχε κατατεθεί μετά τη δίωξη κατά του Ψωμιάδη, νομίζω το 2003.

Είχε κατατεθεί σε μια τράπεζα το ποσό και κατά τις έρευνές μας ουδέποτε γνωστοποιήθηκε στην Τράπεζα της Ελλάδας, παρά το γεγονός πως ήταν υποχρεωτικό. Κινηθήκαμε εξαιρετικά προσεκτικά μέχρι να τελεσιδικήσει η απόφαση και να προχωρήσουμε σε κατασχέσεις λογαριασμών, κάτι που όταν έγινε δεν βρέθηκε ούτε ένα ευρώ και έχουμε κινηθεί κατά της περιούσιας του. Έχουν βρεθεί τα παιδιά του με πολλά περιουσιακά στοιχεία που δεν δικαιολογούνται από πουθενά. Τα παιδιά αυτά εμφανίζονταν να διακινούν μεγάλα χρηματικά ποσά. Η κόρη του φέρεται να αγοράζει μάλιστα από off-shore το σπίτι στο Παλαιό Ψυχικό έναντι 1.5 εκατ. ευρώ . Ο δικαστής θεώρησε πως δεν προκύπτει κάποιο στοιχείο που να ενοχοποιεί τα παιδιά του Μάκη Ψωμιάδη, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά μαύρο χρήμα. Θα δούμε τις επόμενες μέρες ποιες θα είναι εξελίξεις.

«Η ΑΕΚ δεν χρειάζεται να περιμένει κανένα σωτήρα. Έχει μια τελεσίδικη απαίτηση κατά του Μάκη Ψωμιάδη και πολύ σύντομα κατά των συγγενών του πολλών εκατομμυρίων. Πρέπει να δικαστεί σιδηροδέσμιος. Είναι ντροπή να μπορεί να τον πιάσει η Ελληνική Αστυνομία. Την πρώτη φορά συνελήφθη στο σπίτι του και χωρίς να βρεθεί τίποτα πάνω του, ούτε ένα ευρώ μετρητά. Ένας άνθρωπος που κινείται μόνο με μετρητά, ενώ η κ. Ιγροπούλου μέτοχος της ΠΑΕ Καβάλα τον υπέθαλπτε. Υπάρχει ηθικό ζήτημα, η ΕΛΑΣ πρέπει επιτέλους να τον πιάστει για αυτό και έχουμε βάλει ηθική αμοιβή ύψους 30.000 ευρώ σε όποι αστυνομικό όργανο τον συλλάβει μέχρι τις 5/12/2011»!

Πηγή: Soccerplus

Σχετικά Άρθρα

Back to Top