Αυτοί τον καταδίκασαν, εκείνος διαφημίζει το μεγαλείο του…

Καθημερινά είναι τα μηνύματα από το ποδοσφαιρικό περιβάλλον εκτός Ηρακλή, τα οποία εκπέμπουν θαυμασμό και ανιδιοτελή συμπαράσταση σε αυτό, που συντελείται. Αυτό, το οποίο, με …

Ηρακλής

Καθημερινά είναι τα μηνύματα από το ποδοσφαιρικό περιβάλλον εκτός Ηρακλή, τα οποία εκπέμπουν θαυμασμό και ανιδιοτελή συμπαράσταση σε αυτό, που συντελείται. Αυτό, το οποίο, με απίστευτη εκφραστική ευστοχία ο Γιάννης Πάγκος στο σχόλιό του εξέφρασε ως «κοινωνικό κίνημα». Άνθρωποι του χώρου, φίλαθλοι, οπαδοί, δημοσιογράφοι, θαυμάζουν το γεγονός ότι μια ομάδα, τόσο ακραία χτυπημένη από το σύστημα, η οποία θα έπρεπε στην παρούσα φάση να μην δίνει καν σημεία ζωής, καταφέρνει και – με άξονα στήριξης το εύρος και το πάθος του κόσμου της – παραμένει όρθια στα Τάρταρα του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Είναι απίστευτο αυτό, που γίνεται με τα μηνύματα φίλων άλλων ομάδων, από τα οποία μας έμεινε περισσότερο εκείνο ενός Αεκτσή, που αναφέρει τον προβληματισμό του για το αν και κατά πόσον, εφόσον η ομάδα του καταδικαστεί λόγω χρεών (το πρέπον, σε μια ευνομούμενη ποδοσφαιρική πολιτεία, αυτό θα ήταν) θα βρίσκονταν τέτοιος όγκος κόσμου να τη στηρίξει, όπως συμβαίνει στον Ηρακλή. Διαβάσαμε άρθρα δημοσιογράφων από την Αθήνα, που εκφράζουν τον τεράστιο σεβασμό τους για αυτό, που συμβαίνει με τον Ημίθεο και συνομολογούν ότι το Ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται μπροστά σε ένα καινοφανές φαινόμενο.

Ένα φαινόμενο, που σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να προβλέψει το σύστημα της διαπλοκής, που ανέλαβε και εκτέλεσε το «μεγαλόπνοο» σχέδιο της αγωνιστικής καταστροφής του ιστορικότερου Σωματείου της  χώρας. Δηλαδή, ήταν αδιανόητο για τον Πιλάβιο και την παρέα του ότι μέσα από τον βούρκο της Δ΄ Εθνικής, η μεγάλη αυτή αθλητική οικογένεια, θα έβγαζε το θησαυρό της πανελλήνιας αναγνώρισης και του θαυμασμού, στοιχείο, στο οποίο μπορεί να κτίσει και να οικοδομήσει, στην προοπτική της ολικής επαναφοράς της στα αγωνιστικά επίπεδα, που αρμόζουν στην ομάδα.

Εν ολίγοις, αυτοί τον καταδίκασαν, με τον πλέον στρεβλό, άδικο και βρώμικο τρόπο και εκείνος, μέσα από την καταδίκη του, διαφημίζει – με τον κόσμο του – το μεγαλείο του, που – όντως και σε πείσμα του συστήματος – τελειωμό δεν έχει… Έτσι, Πιλάβιε;

Σχετικά Άρθρα

Πισωγύρισμα: Απόφαση για παύση προπονήσεων στις “κόκκινες” περιοχές…

Ποδόσφαιρο

Back to Top