“Πόνεσε η ψυχή μου”

Για εννιά χρόνια φόρεσε τη φανέλα του Ηρακλή, ήταν ο τελευταίος αρχηγός του στη Super League. Την Κυριακή ο Τάσος Κατσαμπής πετάχτηκε μέχρι τη Νέα …

Ηρακλής

Για εννιά χρόνια φόρεσε τη φανέλα του Ηρακλή, ήταν ο τελευταίος αρχηγός του στη Super League. Την Κυριακή ο Τάσος Κατσαμπής πετάχτηκε μέχρι τη Νέα Καλλικράτεια, για να δώσει ένα χτύπημα στην πλάτη στα αμούστακα παιδιά που φορούν φέτος τη φανέλα του Ηρακλή, αλλά και να πιει κι αυτός το πικρό ποτήρι της νέας κατάστασης…

«Από πού να αρχίσεις και πού να τελειώσεις! Πόνεσε η ψυχή μου μόλις μπήκα σε αυτό το γήπεδο. Πέρασαν από μπροστά μου εικόνες που έζησα με αυτή την ομάδα. Χαρές, λύπες, τραυματισμοί, το παιχνίδι στην Ξάνθη κι άλλα πολλά… Και πόνεσε η ψυχή μου που έβλεπα μέσα σε αυτό το χωράφι τη φανέλα του Ηρακλή σε επίσημο παιχνίδι Δ’ Εθνικής» ήταν το πρώτο σχόλιο του Κατσαμπή στο «Goal» γι’ αυτά που έζησε την Κυριακή.

«Επαιξα πολλά χρόνια σε αυτήν την ομάδα και πήγα να εμψυχώσω αυτά τα παιδιά, που σήμερα φορούν τη φανέλα της. Ξέρω ότι γι’ αυτά ήταν όνειρο ζωής να παίξουν στην πρώτη ομάδα, αλλά όχι υπό αυτές τις συνθήκες. Μετά το ματς πήγα και τους έδωσα συγχαρητήρια έναν έναν γιατί πολέμησαν κι άξιζαν τα κερδίσουν και τους είπα να μη μασάνε, να είναι δυνατοί» συμπλήρωσε ο πρώην αρχηγός του Ηρακλή.

Οσο για το μέλλον στη Δ’ Εθνική; «Είναι δύσκολα τα πράγματα. Ακουσα ότι ένας ανεβαίνει, πέντε μένουν και δώδεκα ομάδες πέφτουν. Υπάρχει τέτοιο μένος κατά του Ηρακλή, που δεν μας έδωσαν ούτε μια βδομάδα προθεσμία να κάνουμε λίγες μεταγραφές. Τα παιδιά είναι καλή πάστα, αλλά δεν έχουν πείρα, δεν είναι ολοκληρωμένοι ποδοσφαιριστές για να αντέξουν σε αυτό το δύσκολο πρωτάθλημα» σχολίασε.

«Εξαφάνισαν μια ιστορία»

Για τον Τάσο Κατσαμπή εξακολουθεί να υπάρχει ένα μεγάλο «γιατί», όταν η συζήτηση πάει στο «γιατί έγιναν όλα αυτά».

«Αθωώθηκαν όλες οι ομάδες που εμπλέκονταν στα χειρότερα και την πλήρωσε μόνο ο Ηρακλής, που στα γήπεδα κέρδισε το δικαίωμα να παίζει στη Super League. Ηρθε ένας περαστικός στην ομάδα, ένας τυχαίος, και την πλήρωσε όλος ο Ηρακλής για μια πλαστογραφία. Οι ποδοσφαιριστές, οι υπάλληλοι, ο κόσμος, όλοι αυτοί που γελάνε και κλαίνε για μια ομάδα. Είναι μεγάλη αδικία, με το ”έτσι θέλω” εξαφάνισαν μια ιστορία, ένα λαό. Κι ο χειρότερος εχθρός του Ηρακλή γελάει με αυτά που έγιναν».

Οσο για την επόμενη μέρα; «Τώρα πρέπει να πας με αξιοπρέπεια να ξεκινήσεις πάλι και να πας την ομάδα εκεί που ανήκει. Εγώ θέλω να δω τον Ηρακλή ξανά εκεί που έπαιζα, εκεί που έκλαψα, εκεί που γέλασα. Ακούγονται πολλά, να πάρει ο Ηρακλής κάποιο ΑΦΜ, κ.λπ. Δεν ξέρω ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος, εγώ θέλω να δω τον Ηρακλή στη Super League».

Επειτα από εννιά χρόνια ως ποδοσφαιριστής στον Ηρακλή ο Κατσαμπής δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να βοηθήσει από κάποιο πόστο στην «επανεκκίνηση» του «γηραιού».

«Ολοι ξέρουν ότι ανά πάσα στιγμή εγώ είμαι εδώ για να κάνω ό,τι μου ζητηθεί. Εστω και σε συμβουλευτικό επίπεδο στην ομάδα. Υπάρχει μία διοίκηση σήμερα και, αν χρειαστεί, θα βοηθήσω τη νέα προσπάθεια του Ηρακλή με ευχαρίστηση. Το καλό είναι πως σε αυτή την προσπάθεια ο κόσμος παραμένει δίπλα στην ομάδα και δεν την έχει αφήσει. Την Κυριακή ήταν συγκινητικός, αν και το κακό είναι πως σε αυτή την κατηγορία δεν υπάρχουν γήπεδα που να χωράνε τόσο κόσμο».

Σχετικά Άρθρα

Back to Top