Από τα… “λαμόγια”, στον Τερετίδη…

Συνεπέστατη. Πραγματικά συνεπέστατη. Περί της στάσης της ΕΠΟ έναντι – ή μάλλον, εναντίον – του Ηρακλή ο λόγος. Στάση όμοια, από τα τέλη της άνοιξης …

Ηρακλής

Συνεπέστατη. Πραγματικά συνεπέστατη. Περί της στάσης της ΕΠΟ έναντι – ή μάλλον, εναντίον – του Ηρακλή ο λόγος. Στάση όμοια, από τα τέλη της άνοιξης μέχρι τα τέλη του φθινοπώρου. Το σάπιο και ρυπαρό κατεστημένο του Σοφοκλή Πιλάβιου διαγράφει μια ιστορική τροχιά συνέπειας στην κόντρα μέχρις εσχάτων με τον «κυανόλευκο» Σύλλογο, από τη στιγμή των πρώτων αποφάσεων για την αδειοδότηση, μέχρι την ώρα του… Τερετίδη.

Από την εποχή που ίσχυε το «περάστε κόσμε» για ομάδες με σκανδαλώδη έλλειψη προϋποθέσεων για την αδειοδότηση, ο Ηρακλής ήταν στη γωνία, στοχοποιημένος και η απόφαση του αφανισμού του – παντί τρόπω – απολύτως ειλημμένη. Την εποχή εκείνη, κατά την οποία ο «αυτοκράτωρ» του συστήματος ενώπιον του Θόδωρου Καράογλου, επιχειρούσε το παίγνιο της παραπλάνησης με το – περίφημο – «διώξτε τα λαμόγια και τους απατεώνες, βάλτε δυο-τρεις σοβαρούς ανθρώπους και ελάτε να βρούμε άκρη», με τα γνωστά αποτελέσματα του ιστορικού εμπαιγμού και των αλλεπάλληλων καταδικών. Βεβαίως, τους «ξέφυγε» το Διαιτητικό, αλλά βρήκαν άμεσο και επαίσχυντο τρόπο για να ανατρέψουν την απόφασή του. (Αλήθεια, ακόμη δεν απάντησε η ΕΠΟ διά του Δ.Σ. και της Εκτελεστικής Γραμματείας της, σχετικά με την αρμοδιότητα του Διαιτητικού…).

Δεν πρέπει ουδείς Ηρακλειδέας να θεωρεί ότι η διάθεση της ΕΠΟ απέναντι στον Ηρακλή έχει αμβλυνθεί, μετά την «επιτυχή» έκβαση της εκστρατείας αγωνιστικού αφανισμού, που εξαπέλυσε εναντίον του Ημίθεου. Τρανή απόδειξη το γεγονός ότι οι άνθρωποι του καθημαγμένου Ηρακλή της Δ΄ Εθνικής, αποδεχόμενοι το γεγονός ότι αυτός ο Σύλλογος είναι τόσο μεγάλος, που μπορεί να αναγεννηθεί από το μηδέν, επικοινώνησαν προσφάτως με την Ομοσπονδία, αιτούμενοι δύο αυτονόητα: ένα «τράτο» ως προς την αγωνιστική συμμετοχή, διότι η ομάδα προέρχεται από εξάμηνο δικαστικό μαραθώνιο και ολιγοήμερο διάστημα εγγραφών ελεύθερων παικτών, ακριβώς για την ίδια αιτία. Χρειάστηκε σχεδόν μια εβδομάδα για το «όχι» των πραιτοριανών του Πιλάβιου, το οποίο προέκυψε πέρα από κάθε λογική, όχι μόνο για λόγους συμπάθειας, αλλά και σε επίπεδο «ευ αγωνίζεσθαι».

Τελευταίο παράδειγμα αυτής της «συνεπούς» στάσης της ΕΠΟ, η παρουσία του Καβαλιώτη Τερετίδη, διαιτητή της αναμέτρησης της πρεμιέρας στη Νέα Καλλικράτεια, ο οποίος έδωσε σόου καθυστέρησης έναρξης της αναμέτρησης και αλλεπάλληλων διακοπών της, σε ένα ερασιτεχνικής υφής πρωτάθλημα, με την μία από τις δύο αντιπάλους να αγωνίζεται με το εφηβικό τμήμα της… Κι όμως, έτσι έπρεπε, διότι αυτή είναι η ντιρεκτίβα της ΕΠΟ και θα την αντιμετωπίσει πολλές φορές ο Ηρακλής, με διαφόρους τρόπους.

Διότι, είναι προφανές, ότι η ΕΠΟ θα τον κυνηγά «μέχρι να πατήσει μαύρο χιόνι», όπως λέει ο λαός μας, ιδίως, τώρα, που η μεγάλη αυτή ομάδα, με όπλο τον όγκο και το πάθος του κόσμου της δείχνει να μην καταλαβαίνει ούτε από Δ, ούτε από όλα τα γράμματα της Ελληνικής αλφαβήτου…

Σχετικά Άρθρα

Γελοιότητες της ΕΠΟ για να μπλοκάρει την ποδοσφαιρική επανεκκίνηση

Ποδόσφαιρο

Ηρακλής: “Κορυφώνεται η αγωνία – Ίσως πάμε σε νέα παράταση”

Ποδόσφαιρο

Το επιχειρηματικό ενδιαφέρον και το ενδεχόμενο “μερικής αποκατάστασης”

Ποδόσφαιρο

Back to Top