ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ… “Χτυπήσαμε την ανομία στο ποδόσφαιρο”!!!

Αλήθεια, Πρωθυπουργέ, έτσι σας είπανε; Ότι στο ποδόσφαιρο, η κυβέρνησή σας, χτύπησε την ανομία και τη διαφθορά; Η δήλωση (4/11) του Γεωργίου Παπανδρέου είναι… μνημείο. …

Επικαιρότητα

Αλήθεια, Πρωθυπουργέ, έτσι σας είπανε; Ότι στο ποδόσφαιρο, η κυβέρνησή σας, χτύπησε την ανομία και τη διαφθορά; Η δήλωση (4/11) του Γεωργίου Παπανδρέου είναι… μνημείο. Και, δυστυχώς για τον ίδιο, την κυβέρνησή του, τους αρμόδιους Υπουργούς αλλά και τους βουλευτές του, δεν μπορεί να πείσει κανέναν. Διότι ο κόσμος γνωρίζει.

Θαυμάστε απόσπασμα από την ομιλία του Πρωθυπουργού στη Βουλή. «Ξεκίνησαν  πρόσφατα να φαίνονται τα αποτελέσματα της αταλάντευτης θέσης μας να τελειώνει η ανομία και η διαφθορά στη χώρα, βάζοντας το μαχαίρι βαθιά. Ναι, τολμήσαμε. Στη φοροδιαφυγή, στο ποδόσφαιρο, στις περίεργες συναλλαγές ορισμένων χρεοκοπημένων επιχειρήσεων με τις Τράπεζες».

Να το ξαναπάμε; Ο Πρωθυπουργός αντί να μην πει τίποτα και να μην προκαλέσει κι άλλο τον κόσμο, είπε ότι είναι αταλάντευτη η θέση του, να τελειώνει η ανομία και η διαφθορά στο ποδόσφαιρο. «Ναι, τολμήσαμε…». Απίστευτο; Εδώ, το θέμα ξεπερνάει το «πες, πες, κάτι θα μείνει». Εδώ το θέμα έχει να κάνει με άγνοια; Εχει να κάνει (αν δεν υπάρχει άγνοια), με πρόκληση άνευ προηγούμενου.

Είναι μία ακόμη πρόκληση να μιλά (και να κομπορρημονεί κιόλας) για το… χτύπημα στη διαφθορά στο ποδόσφαιρο. Ποιο χτύπημα; Εχει μάθει τίποτε για τις αποφάσεις της αθλητικής δικαιοσύνης; Εχει μάθει ότι ΚΑΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ δεν υποβιβάστηκε για το στοίχημα; Εχει μάθει για τις επιτροπές της Ε.Π.Ο. που ΑΚΥΡΩΝΑΝ ΚΑΘΕ ΕΠΒΑΡΥΝΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ που παίρνονταν; Εχει μάθει ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ;

Τα ερωτήματα είναι πολλά και φυσικά έρχονται αβίαστα στο μυαλό και στο στόμα του κάθε απλού Ελληνα πολίτη και φιλάθλου. Αν ο Πρωθυπουργός δεν ξέρει τι ακριβώς έχει γίνει στο ποδόσφαιρο, καλύτερα να μην μιλάει. Αν ξέρει τι ακριβώς έχει γίνει στο ποδόσφαιρο και λέει αυτά που λέει, τότε το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο και τεράστιο.

Είναι η δική του άποψη αυτή; Είναι η δική του ενημέρωση; Μήπως τον… ενημέρωσε ο ανιψιός του… θείου, ο Σοφοκλής Πιλάβιος; Μήπως τον πήρε στο τηλέφωνο να του πει ότι χτύπησε τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο; Διότι κι ο Πιλάβιος κάτι τέτοια λέει… Ο πρόεδρος της Ε.Π.Ο. είναι κομμένος στα μέτρα της σύγχρονης πολιτικής. Λόγια, λόγια, λόγια και προκλήσεις.

Θυμηθείτε ένα από τα… αστοιχείωτα που έλεγε ο πρόεδρος της Ε.Π.Ο. Το κάτωθι είναι από τις 6 Ιουλίου. Θαυμάστε τους… υπηρέτες του ποδοσφαίρου. «Πρέπει να υπάρξουν εχέγγυα για να ξεκινήσει πρωτάθλημα. Πρώτα να τελειώσουν θέματα δικαιοσύνης. Διαφωνώ με την πρόβλεψη ότι δεν θα γίνει τίποτα. Όσο αφορά στην αθλητική δικαιοσύνη ο εισαγγελέας έχει τον φάκελο της δικογραφίας, τον μελετάει, ενώ πήρε απολογίες κατηγορουμένων. Δεν πρέπει να αποδομούμαι τη δουλειά που έχει γίνει. Έχει ήδη γίνει εν μέρει κάθαρση.
Ο φόβος δεν είναι κακός. Δεύτερον θεωρώ ότι η κάθαρση θα προχωρήσει. Είτε με εμένα είτε χωρίς εμένα. Είμαι βέβαιος».

Αυτά έλεγε ο Πιλάβιος. Να τελειώσουν πρώτα τα θέματα της δικαιοσύνης και μετά να αρχίσει το Πρωτάθλημα. Όπως… ακριβώς έγινε. Και επίσης ότι η… κάθαρση θα συνεχιστεί. Βέβαια… Λαμπίκο έγινε. Αστράφτει. Είναι ντροπή…

Και δυστυχώς, το παραπάνω απόσπασμα από κάποια λόγια που είπε ο Πιλάβιος είναι μόνο ένα από τα όσα ανακόλουθα είπε το καλοκαίρι και πανεύκολα μπορεί να βρει κάποιος. Ή μήπως, τα περί… χτυπήματος στην ανομία και στη διαφθορά στο ποδόσφαιρο τα είπε στον Πρωθυπουργό ο Παύλος Γερουλάνος; Ο Υπουργός που όταν οι επιτροπές της Ε.Π.Ο. έκαναν αφαίρεση βαθμών τους υποβιβασμούς είπε ότι ελέγχουμε την αξιοπιστία των συνομιλητών μας. Ακόμη την ελέγχει…

Στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός είπε κάτι ακόμη κάποια στιγμή. «Και η ανομία αυτή, τελικά, πηγαίνει τη χώρα στην αυθαιρεσία και τη βία, στην πόλωση και τη σύγκρουση. Και η ανομία αυτή, χτυπά πολύ περισσότερο τον αθώο, τον καλοπληρωτή, τον πιο αδύναμο. Βοηθά, όμως, τον ισχυρό, τον παράγοντα και τον προνομιούχο». Αυτό που δεν αναρωτήθηκε όμως στον μακροσκελή του λόγο είναι το ποιος δίνει την αίσθηση της ανομίας στον κόσμο.

Και είπε, μεταξύ άλλων, ότι… «πληρώνουμε το λογαριασμό δεκαετιών αμεριμνησίας, λαϊκισμού, ανομίας, αδιαφάνειας, διαπλοκής, πελατειακών σχέσεων, αδιαφορίας για το δημόσιο συμφέρον». Επειδή, εδώ μιλάμε για ποδόσφαιρο, το θέμα το ποδοσφαίρου κ.Πρωθυπουργέ δεν ήταν κληροδότημα χρόνων. Τώρα, έγινε η έρευνα, τώρα βγήκαν προς τα έξω τα αποτελέσματα και τώρα, επί των δικών σας ημερών, πάρθηκαν οι αποφάσεις που πάρθηκαν. Η κατάσταση στο ποδόσφαιρο και έτσι όπως η δικαιοσύνη, οι επιτροπές χειρίστηκαν τα ζητήματα είναι ΚΑΘΑΡΑ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΥΠΟΘΕΣΗ.

Σχετικά Άρθρα

Back to Top