Το παιχνίδι δεν στήθηκε επειδή έγιναν πέναλτι!

Σε πρώτο βαθμό στην Παναχαϊκή επιβλήθηκε ποινή υποβιβασμού και σε δεύτερο ποινή αφαίρεσης πέντε βαθμών. Σε πρώτο βαθμό ο Αλ. Κούγιας τιμωρήθηκε με πενταετή αποκλεισμό …

Ροπαλιές

Σε πρώτο βαθμό στην Παναχαϊκή επιβλήθηκε ποινή υποβιβασμού και σε δεύτερο ποινή αφαίρεσης πέντε βαθμών.

Σε πρώτο βαθμό ο Αλ. Κούγιας τιμωρήθηκε με πενταετή αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο, ενώ σε δεύτερο αθωώθηκε.

Σε πρώτο βαθμό το παιχνίδι θεωρήθηκε χειραγωγημένο, ενώ σε δεύτερο βαθμό κρίθηκε ότι ήταν “καθαρό”.

Σε πρώτο βαθμό η δωροδοκία τελέστηκε, ενώ σε δεύτερο βαθμό υπήρξε απόπειρα χωρίς τέλεση της πράξης.

Το παιχνίδι δεν στήθηκε επειδή έγιναν πέναλτι

Στην απόφαση της πρωτοβάθμιας επιτροπής της Φούτμπολ Λιγκ που τιμώρησε με υποβιβασμό την Παναχαϊκή, τα δύο πέναλτι που έκαναν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Χερσονήσου θεωρήθηκαν ως μέρος του στησίματος του αγώνα.

Στο σκεπτικό της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ τα δύο πέναλτι που έκαναν οι αμυντικοί αποδεικνύουν ότι πάλεψαν στα ίσια το παιχνίδι διότι σε αντίθετη περίπτωση δεν θα τα έκαναν!

Διαβάστε:

«Το τελικό νικηφόρο για την ΠΑΕ Παναχαϊκή αποτέλεσμα του αγώνα (1-2) από μόνο του και με δεδομένη την άριστη αγωνιστική κατάσταση της φιλοξενούμενης ομάδας σε σχέση με την αντίστοιχη της γηπεδούχου, σε συσχετισμό με την αποτυχία στην εκτέλεση και των δύο πέναλτι που δόθηκαν και δεν οδήγησαν σε σκορ αποδεικνύει αν μη τι άλλο, ότι οι παίκτες της γηπεδούχου ομάδας δεν παρέδωσαν αμαχητί τον αγώνα, έπαιξαν, απέκρουσαν και πέτυχαν και ένα γκολ, πράξεις που δεν θα γίνονταν αν η δωροδοκία είχε επιτευχθεί και είχε σχετισθεί με το αποτέλεσμα του αγώνα».

Οι οπαδοί επέβαλαν στον Κούγια τον Σταθάκη!

Παρότι ο κ. Κούγιας είχε στο παρελθόν οξυμένες σχέσεις με μερίδα οπαδών της Παναχαϊκής, η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ διέγνωσε ότι ο Σταθάκης ήταν επιλογή των οπαδών που τον επέβαλαν στον Κούγια, ο οποίος προφανώς δεν τον ήθελε αλλά δεν είχε και τη δύναμη να τον απομακρύνει.

Το μόνο που δεν μας είπε η επιτροπή είναι ότι οι οργανωμένοι οπαδοί της Παναχαϊκής τον ώθησαν για να κάνει την απόπειρα δωροδοκίας.

Διαβάστε:

«Ο Π. Σταθάκης, έμμισθος υπάλληλος της ΠΑΕ Παναχαϊκής και μάλιστα με ισχυροποιημένη θέση, αφού οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας όπως αποδείχθηκε από την όλη διαδικασία με κάθε τρόπο επεδίωκαν και επιτύγχαναν την παραμονή του σε αυτή την θέση, επιβάλλοντάς τον στον πρόεδρο, Αλέξη Κούγια».

Η απόπειρα δεν σχετίζεται με το αποτέλεσμα

Τέλος, στο σκεπτικό αναφέρεται ότι το νικηφόρο για την Παναχαϊκή αποτέλεσμα δεν σχετίζεται με την απόπειρα δωροδοκίας. Το ίδιο και ο κ. Κούγιας ο οποίος δεν ώθησε τον κ. Σταθάκη στην απόπειρα δωροδοκίας, η οποία όμως έγινε.

Άρα, σύμφωνα με την επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ ο γενικός αρχηγός – υπάλληλος της Παναχαϊκής, Π. Σταθάκης, από τον μισθό που εισέπραττε και χωρίς να ενημερώνει κανέναν επιχειρούσε να δωροδοκήσει αντιπάλους προς όφελος της Παναχαϊκής, αλλά το κρατούσε για τον εαυτό του.

Πρόκειται για αυτοθυσία.

Διαβάστε:

«Ο Αλέξης Κούγιας δεν ευθύνεται για την πειθαρχική παράβαση της απόπειρας δωροδοκίας αφού το αποτέλεσμα του αγώνα δεν σχετίζεται με την απόπειρα δωροδοκίας που έκανε ο Πέτρος Σταθάκης και δεν αποδείχθηκε από κανένα στοιχείο ότι ο Αλέξης Κούγιας συνέργησε στην απόπειρα δωροδοκίας ωθώντας τον Π. Σταθάκη σε αυτή».

Σχετικά Άρθρα

Back to Top