“Πέφτει” η Κυβέρνηση;

Από μία κλωστή κρέμεται η κυβέρνηση μετά την απόφαση Παπανδρέου για δημοψήφισμα και την ψυχρολουσία από τους Ευρωπαίους ηγέτες στη Σύνοδο των Καννών. Το τελεσίγραφο Μέρκελ …

Επικαιρότητα

Από μία κλωστή κρέμεται η κυβέρνηση μετά την απόφαση Παπανδρέου για δημοψήφισμα και την ψυχρολουσία από τους Ευρωπαίους ηγέτες στη Σύνοδο των Καννών.

Το τελεσίγραφο Μέρκελ – Σαρκοζί δίνει ελάχιστα περιθώρια ελιγμών στον πρωθυπουργό που βλέπει ανάστατους τους βουλευτές και τους δελφίνους να κινούνται στο παρασκήνιο για την ανάληψη πρωτοβουλιών στην μετά – Παπανδρέου εποχή.

Η πλειοψηφία των βουλευτών στην κυβερνώσα παράταξη θεωρεί ότι  δεν μπορεί να διεξαχθεί δημοψήφισμα  για την παραμονή της χώρα στο  ευρώ.

Στελέχη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν άμεσα από τον πρωθυπουργό να αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίες ώστε να υπαναχωρήσει από το δημοψήφισμα, καθώς δεν μπορεί να συζητάει η χώρα ένα τέτοιο θέμα, την ώρα που προέχει η σταθερότητα και η εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου.

Εάν ο κ. Παπανδρέου δεν δεχθεί να υπαναχωρήσει, στελέχη θα του ζητήσουν να παραιτηθεί από την πρωθυπουργία και να διευκολύνει τις εξελίξεις.

Κατά του δημοψηφίσματος ο Κ. Σκανδαλίδης

Με δήλωσή στην ιστοσελίδα του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δηλώνει εναντίον της διεξαγωγής δημοψηφίσματος, ζητώντας να συγκληθεί ΚΟ του ΠΑΣΟΚ για να συζητήσει όλα τα θέματα.

«Μετά τη χθεσινή  δραματική εξέλιξη η Κοινοβουλευτική  Ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. πρέπει να συγκληθεί  εντός της ημέρας και πάντως πριν την αυριανή ψηφοφορία για  να καθορίσουμε συλλογικά τις  εξελίξεις.»

Ενάντια στο δημοψήφισμα (και) ο Βενιζέλος!

Σε δραματικούς τόνους ο Ευάγγελος Βενιζέλος με την επιστροφή του από τις Κάννες στις 4.45 τα ξημερώματα έκανε σαφές ότι είναι κάθετα αντίθετος στη διενέργεια του δημοψηφίσματος. Μεταξύ άλλων επίσης είπε ότι βρέθηκε στις Κάννες γιατί ήταν εθνικό του καθήκον και ότι η θέση της Ελλάδας είναι μέσα στο ευρώ.

Συναίνεση ζητά η Φώφη

Αποστάσεις από τον πρωθυπουργό πήρε και η Φώφη Γεννηματά.
«Καλώ όλες τις πολιτικές δυνάμεις να συναινέσουν στη συμφωνία ώστε να μη φθάσουμε στο δημοψήφισμα. Δε μπορεί να φτάσουμε στο σημείο να αμφισβητήσουμε τη συμμετοχή μας στο ευρώ», δήλωσε η αναπληρωτής υπουργός Παιδείας.

Ανεξάρτητη η Καϊλή;

Για ανεξαρτητοποίηση της Εύας Καϊλή κάνουν λόγο πληροφορίες τις τελευταίες ώρες. Αν τελικά η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ανεξαρτητοποιηθεί, τότε η Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ θα μείνει με 151 βουλευτές και όλα είναι πλέον ανοιχτά.

Συντάσσεται με Βενιζέλο ο Α. Λοβέρδος

H κίνηση Βενιζέλου ανταποκρίνεται στα πιστεύω μου, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, τασσόμενος ανοικτά με την άποψη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης να μην γίνει τελικά το προαναγγελθέν από τον Πρωθυπουργό δημοψήφισμα.

Υπενθυμίζεται ότι την αντίθεσή του με τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος την είχε εκφράσει ο κ. Λοβέρδος και στην τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας ζήτησε φτάνοντας στη Βουλή η Βάσω Παπανδρέου.

Σχετικά Άρθρα

Back to Top