Τα ύποπτα ματς που έμειναν στο ράφι

Η υπόθεση των στημένων αγώνων φτάνει στο τέλος της αφού η ποδοσφαιρική δικαιοσύνη δεν πρόκειται ν’ ασχοληθεί με άλλους αγώνες, εκτός αν προκύψουν …

Διάφορα

Η υπόθεση των στημένων αγώνων φτάνει στο τέλος της αφού η ποδοσφαιρική δικαιοσύνη δεν πρόκειται ν’ ασχοληθεί με άλλους αγώνες, εκτός αν προκύψουν νέα στοιχεία από τις έρευνες της δικαιοσύνης. Όμως, η ολοκλήρωση της υπόθεσης αφήνει εκτός πειθαρχικού ελέγχου πολλά παιχνίδια που κρίθηκαν ύποπτα χειραγώγησης από την UEFA και από την εισαγγελέα Πρωτοδικών, Π. Παπανδρέου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη λίστα αυτών των αγώνων εμφανίζονται πολλές φορές ίδιες ομάδες (ΠΑΣ Γιάννινα, Δόξα Δράμας, Διαγόρας, Πανθρακικός), οι οποίες ελέγχθηκαν μόνο για ένα παιχνίδι και αθωώθηκαν.

Ας δούμε τους αγώνες ανά ομάδα:

Δόξα Δράμας: Ανέβηκε στη Σούπερ Λίγκα. Κρίθηκαν ύποπτα έξι παιχνίδια. Δικάστηκε από την ποδοσφαιρική δικαιοσύνη μόνο για ένα και αθωώθηκε.

Τα παιχνίδια που δεν ακούμπησε η ποδοσφαιρική δικαιοσύνη είναι με αντιπάλους τους Καλαμάτα, Θρασύβουλο, Εθνικό και δύο ματς με τον Ιωνικό.

Λεβαδειακός: Ανέβηκε στη Σούπερ Λιγκα. Κρίθηκαν ύποπτα τρία παιχνίδια. Δικάστηκε για το ένα και αθωώθηκε.

Τα παιχνίδια που δεν ακούμπησε η ποδοσφαιρική δικαιοσύνη είναι με αντιπάλους τους Πανθρακικό και Διαγόρα.

Αστέρας Τρίπολης: Παρέμεινε στη Σούπερ Λίγκα. Κρίθηκαν ύποπτα δύο παιχνίδια. Δικάστηκε για το ένα και αθωώθηκε.

Η ποδοσφαιρική δικαιοσύνη δεν ασχολήθηκε με τον αγώνα με αντίπαλο τον Πανθρακικό.

Ατρόμητος: Αγωνίζεται στη Σούπερ Λίγκα. Κρίθηκαν ύποπτα δύο παιχνίδια με αντιπάλους τους Διαγόρα και Ιωνικό. Η ποδοσφαιρική δικαιοσύνη δεν ασχολήθηκε με κανένα.

ΠΑΣ Γιάννινα: Ανέβηκε στη Σούπερ Λίγκα. Κρίθηκαν ύποπτα τέσσερα παιχνίδια. Δικάστηκε για το ένα και αθωώθηκε.

Τα παιχνίδια που δεν ακούμπησε η ποδοσφαιρική δικαιοσύνη είναι με αντιπάλους τους Αγροτικό Αστέρα, Πανθρακικό και Διαγόρα.

Κέρκυρα: Αγωνίζεται στη Σούπερ Λίγκα. Κρίθηκε ύποπτη για δύο παιχνίδια. Δικάστηκε για το ένα και αθωώθηκε. Για τον αγώνα με αντίπαλο την Καστοριά δεν έγινε δίωξη από την ποδοσφαιρική δικαιοσύνη.

Πολλούς αγώνες που δεν έφτασαν ποτέ στην ποδοσφαιρική δικαιοσύνη έχουν οι Διαγόρας (5), Πανθρακικός (5) και Αγροτικός Αστέρας (2).

Συνολικά οι αγώνες οι οποίοι δεν κρίθηκε σκόπιμο να οδηγηθούν ενώπιον των δικαιοδοτικών οργάνων παρά την αντίθετη γνώμη της UEFA και της Ελληνικής Δικαιοσύνης είναι:

Δόξα Δράμας – Καλαμάτα, Δόξα Δράμας – Θρασύβουλος, Ιωνικός – Δόξα Δράμας, Δόξα Δράμας – Ιωνικός, Δόξα Δράμας – Εθνικός, Λεβαδειακός – Πανθρακικός, Λεβαδειακός – Διαγόρας, Αστέρας Τρίπολης – Πανθρακικός, Διαγόρας – Ατρόμητος, Ιωνικός – Ατρόμητος, Κέρκυρα – Καστοριά, Πανθρακικός – ΠΑΣ Γιάννινα, ΠΑΣ Γιάννινα – Αγροτικός Αστέρας, ΠΑΣ Γιάννινα – Διαγόρας, Διαγόρας – Εθνικός, Διαγόρας – Εθνικός Αστέρας, Πανθρακικός – Πανιώνιος, Καλλιθέα – Πανθρακικός, Ηλυσιακός – Αγροτικός Αστέρας, Εθνικός – Ηλιούπολη, Ιωνικός – Θρασύβουλος, Ηλυσιακός – Εθνικός, Εθνικός – Καλαμάτα, Αναγέννηση Γιαννιτσών – Νίκη Βόλου, Απόλλων Καλαμαριάς – Αχιλλέας Τριανδρίας και Ηλιούπολη – Εθνικός.

Πηγή: Soccerplus

Σχετικά Άρθρα

Back to Top