Σε τεντωμένο σκοινί η Κυβέρνηση

Πολύ κοντά στη διενέργεια εκλογών βρίσκεται η χώρα! Ανεξαρτητοποίηση της Μιλένας Αποστολάκη, κυβέρνηση εθνικής ενότητας ζητούν Βάσω Παπανδρέου και Εύα Καϊλή! Kρίσιμο υπουργικό συμβούλιο το …

Επικαιρότητα

Πολύ κοντά στη διενέργεια εκλογών βρίσκεται η χώρα! Ανεξαρτητοποίηση της Μιλένας Αποστολάκη, κυβέρνηση εθνικής ενότητας ζητούν Βάσω Παπανδρέου και Εύα Καϊλή! Kρίσιμο υπουργικό συμβούλιο το απόγευμα. Τη βαθύτατη διαφωνία της με την απόφαση του πρωθυπουργού να προχωρήσει σε δημοψήφισμα εξέφρασε πρώτη η βουλευτής Μιλένα Αποστολάκη, δηλώνοντας ότι ανεξαρτητοποιείται. Στην επιστολή της χρησιμοποιεί ιδιαίτερα αιχμηρές εκφράσεις για τις αποφάσεις του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος πλέον μένει με 152 βουλευτές. Δεδομένο είναι ότι και άλλοι βουλευτές συζητούν αυτή την ώρα το ενδεχόμενο ανεξαρτητοποίησής τους, προκειμένου η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές, καθώς διαφωνούν όλοι με τις επιλογές του Παπανδρέου!

Επίσης τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλια ζητά η Βάσω Παπανδρέου, προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση σωτηρίας με ορίζοντα τη διασφάλιση του πακέτου που αποφασίστηκε στις 26 Οκτωβρίου και στη συνέχεια προσφυγή στις κάλπες. Το ίδιο έκανε και λίγο αργότερα η Εύα Καϊλή με επιστολή στον Παπανδρέου, ζητώντας επίσης κυβέρνηση εθνικής ενότητας χωρίς την παρουσία του ιδίου, καθώς θεωρεί αδιανόητη την απόφασή του να πάει η χώρα σε δημοψήφισμα!

Κρίσιμο υπουργικό συμβούλιο

Σε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο μετατρέπεται η κυβερνητική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 18:00, μετά τις ανεξαρτητοποιήσεις και τις δηλώσεις βουλευτών. Αναμένεται να εκφράσουν τη διαφωνία τους με το δημοψήφισμα αρκετοί υπουργοί, ενώ όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

«Έξι» ζητάνε εκλογές

Την παραίτηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου αλλά και την προκήρυξη εκλογών ζητούν με επιστολή τους έξι στελέχη του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Είναι οι Γιώργος Θωμάς, Βαγγέλης Μαλέσιος, Στέφανος Μανίκας, Δημήτρης Μπατζελής, Γιάννης Νικολάου και Μηνάς Σταυρακάκης, οι οποίοι υπογράφουν σχετική επιστολή.

Πηγή: Gazzeta

Σχετικά Άρθρα

Back to Top