Ο κόουτς και η next generation

Στην πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας του, που έχει σκοπό την πλήρης αναγέννηση της ομάδας, ο Γιώργος Ξενίδης επέλεξε στον πάγκο να καθίσει ένας άνθρωπος …

Ηρακλής

Στην πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας του, που έχει σκοπό την πλήρης αναγέννηση της ομάδας, ο Γιώργος Ξενίδης επέλεξε στον πάγκο να καθίσει ένας άνθρωπος που να γνωρίζει τι εστί Ηρακλής.

Ο Βασίλης Σπυρογιάννης είναι αυτός που θα προσπαθήσει μαζί με τους νεαρούς παίκτες των κυανόλευκων να περάσουν μια αχτίδα φωτός στον κόσμο για την επιστροφή της ομάδας εκεί που της αρμόζει: στη Σούπερ Λίγκα.

Η επιλογή του Ξενίδη μόνο τυχαία δεν είναι καθώς ο Σπυρογιάννης συμπλήρωσε φέτος 20 χρόνια ζωής στα τμήματα υποδομής του συλλόγου και ξέρει απ’ έξω και ανακατωτά τους ποδοσφαιριστές. Όμως, τη δεδομένη στιγμή τα πράγματα είναι διαφορετικά, διότι πρέπει να τους αντιμετωπίσει σαν άντρες και όχι σαν παιδιά, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα έτη.

Ο κόουτς του Ηρακλή μίλησε στην Bluearena, τονίζοντας ότι η αποστολή του ίδιου, αλλά και της ομάδας μόνο εύκολη δεν μπορεί να είναι, ωστόσο εξήρε την ποιότητα των ποδοσφαιριστών που έχει στη διάθεση του.

«Είμαι στον Ηρακλή από το 1991. Ξεκίνησα από το εφηβικό τμήμα, δηλαδή την ομάδα των Νέων. Την τελευταία δεκαετία βρίσκομαι είτε στη δεύτερη, είτε στην τρίτη ομάδα» είπε αναφορικά με το παρελθόν του ο Σπυρογιάννης και συμπλήρωσε σχετικά με το ρόστερ: «Τους ξέρω από την Κ17 και Κ20. Γνωρίζω πολύ καλά τις δυνατότητες τους, αυτό όμως που δε γνωρίζω είναι η εικόνα του καθένα ξεχωριστά. Ο Ποζίδης (αριστερό μπακ) είναι διεθνής, όπως και ο Τσιλιανίδης (επιθετικός), ενώ υπάρχουν πολλοί που έχουν περάσει από την μικτή».

Πάντως, το βασικό ερώτημα που θέτει ο κάθε φίλος του Ηρακλή είναι αν μπορούν να τα καταφέρουν με τον προπονητή της ομάδας να μας εξηγεί ότι «στόχος μας είναι να δείξουν χαρακτήρα και το αγωνιστικό προφίλ που θα ταιριάζει στην κατηγορία. Όλα τα παιδιά αποτελούν πόλο έλξης και αρκετοί θα είναι αυτοί που θα στρέψουν την προσοχή τους πάνω σ’ αυτούς».

Ο Σπυρογιάννης επισήμανε και τις διαφορές των υπολοίπων ακαδημιών μ’ αυτή του Ηρακλή που κατά καιρούς έχει αναδείξει πολλούς παίκτες: «Πάντοτε η δουλειά που γίνεται στον Ηρακλή ήταν προς μίμηση προς όλες τις ομάδες. Το κύριο χαρακτηριστικό είναι η προσανατολισμένη και οργανωμένη δουλειά. Η εμπιστοσύνη, η επιμονή σ’ ένα συγκεκριμένο τρόπο δουλειάς, συνυπολογίζοντας την υπομονή, την τεχνογνωσία και την αξιοποίηση ενός παίκτης στο κατάλληλο τάιμινγκ παίζουν σημαντικό ρόλο. Και φυσικά αυτό που έχουμε σαν σημαία στα τμήματα υποδομής είναι η αντιμετώπιση των ιδιαιτεροτήτων κάθε παίκτη ξεχωριστά».

Για το τι είναι αυτό που θα φροντίσουν να κάνουν άμεσα για να περάσουν οι νεαροί παίκτες στην σκληρή πραγματικότητα της Δ΄ Εθνικής, ο κόουτς μας ανέλυσε: «Πρέπει να διαχειριστούμε το υλικό που έχουμε. Να προσαρμοστούν όσο πιο γρήγορα γίνεται στις απαιτήσεις και να γίνουν ανταγωνιστικοί και πιο διεκδικητικοί. Η αμεσότητα του αποτελέσματος έχει ιδιαίτερη σημασία. Είναι αναγκαίο να είμαστε πιο ώριμοι από ότι είμαστε στην ηλικία. Απαιτείται να προσπαθήσουμε αρκετά πάνω από τις δυνάμεις μας. Έχω εμπιστοσύνη, έχουν ποιότητα, έχουν παιδεία ποδοσφαιρική, αρετές και δεξιότητες. Τουλάχιστον θα προσπαθήσουμε να αποτελέσουν αυτοί οι ποδοσφαιριστές την καλή μαγιά για την επόμενη μεγάλη ομάδα του Ηρακλή».

Καταλήγοντας, ο Σπυρογιάννης θέλησε να στείλει ένα προσωπικό μήνυμα, ούτως ώστε όταν με το καλό επιστρέψουν οι κυανόλευκοι να είναι δυνατοί όσο ποτέ άλλοτε: «Μετά από όλα αυτά τα γεγονότα πρέπει να δημιουργήσει ο Ηρακλής τις δικές του ηθικές αρετές αντάξιες της ιστορίας του».

 

Σχετικά Άρθρα

Back to Top