Ξενίδης: «Θα ψάξουμε το παραπάνω»

Ο Γιώργος Ξενίδης φιλοξενήθηκε (31/10) στον τηλεοπτικό σταθμό «Europe1» και, χωρίς να πει κάτι περαιτέρω, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο Ηρακλής να επιστρέψει στη Σούπερ …

Ηρακλής

Ο Γιώργος Ξενίδης φιλοξενήθηκε (31/10) στον τηλεοπτικό σταθμό «Europe1» και, χωρίς να πει κάτι περαιτέρω, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο Ηρακλής να επιστρέψει στη Σούπερ Λίγκα πιο άμεσα από ό,τι προβλέπεται.

Παράλληλα, στην εκπομπή μίλησε και ο Ανδρέας Παντελή κι όπως επισημάνθηκε οι δύο άνδρες θα έχουν αύριο (1/11) μια συνάντηση που θα αφορά στο μέλλον της ομάδας.

Αναλυτικά, όλα όσα είπε ο Ξενίδης, όπως και αυτά που δήλωσε ο Ανδρέας Παντελή στον επίλογο της εκπομπής.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος, δήλωσε: «Να ξεκαθαρίσουμε βασικά τον λόγο που βρίσκομαι σ’ αυτή τη θέση. Είχαμε κάνει ένα ραντεβού με την ΠΑΛΗ. Με ρώτησαν αν μπορώ να βοηθήσω σε περίπτωση που η ομάδα καταλήξει στη Δ΄. Δυστυχώς, δεν επαληθεύτηκαν τα σενάρια περί αγοράς ΑΦΜ, με συνέπεια να αναγκαστούμε να ξεκινήσουμε από τη Δ΄ Εθνική», και πρόσθεσε:

«Ημουν από μικρό παιδί στο γήπεδο και είχα την ηθική υποχρέωση να βοηθήσω τον Ηρακλή. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν εμφανίστηκα σαν επενδυτής, ούτε έχω κάποιους επιφανείς ανθρώπους από πίσω. Απλά εμφανίστηκα ως ένας άνθρωπος που έχει διάθεση και γνωρίζει από ποδόσφαιρο. Δεν ήμουν ποτέ παράγοντας, και ούτε θέλω να γίνω.

Θέλω να καταλάβουν όλοι ότι ο καθένας θα μπορούσε να είναι στη θέση μου. Με τον Λευτέρη (Κακιούση) προσπαθούμε να προσεγγίσουμε ορισμένους ανθρώπους. Αν δεν ήμασταν εμείς ο Ηρακλής δε θα είχε κανέναν. Βρισκόμαστε από ανάγκη. Δεν είναι πρόεδρος του Ηρακλή ο Ξενίδης. Είναι η τελευταία φορά που εμφανίζομαι. Εάν και εφόσον υπάρχει κάποιος πολύ σοβαρός λόγος είναι σίγουρα για να ανακοινώσουμε κάτι πολύ καλύτερο για το μέλλον του Ηρακλή».

Συνεχίζοντας, ο Ξενίδης ανέφερε ότι: «Στην Ελλάδα είναι εύκολο να τάζεις. Φεύγοντας από το Ιβανώφειο άκουσα πράγματα πολλά. Εκεί τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Δεν ξεκινάμε εμείς οι τέσσερις, ξεκινάει όλος ο κόσμος του Ηρακλή. Μιλάμε για την επιβίωση της ομάδας. Καλούμαστε εμείς να μπούμε μπροστά κι αν υπήρχε κάτι άλλο μακάρι να ερχόταν. Οποιοσδήποτε να ερχόταν εμείς αύριο φεύγουμε».

Για το αν σκέφτεται την αγορά κάποιου ΑΦΜ, εξήγησε: «Ο σύλλογος δεν έχει αρχή και τέλος. Όλα είναι στον… αέρα. Υπάρχουν άνθρωποι που θα βοηθήσουν. Όλη τη μέρα είμαστε εκεί χωρίς να μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Ότι θα ψάξουμε το παραπάνω θα το ψάξουμε. Ψάχνουμε να βρούμε τον τρόπο πώς ο Ηρακλής θα ξεπεράσει κάποιες κατηγορίες. Αυτή τη στιγμή ο Ηρακλής είναι όνομα, ιστορία και κόσμος. Δεν έχει τίποτε άλλο. Δεν έχω την υπομονή να φτάσουμε βήμα-βήμα στη Σούπερ Λίγκα», και συμπλήρωσε: «Ο Ηρακλής τα τελευταία οχτώ χρόνια απαξιώνεται ολοένα και περισσότερο. Όποιος ακούει ότι κάποιος μπαίνει μπροστά δυσανασχετεί. Όταν θα μιλήσω για το παραπάνω βήμα πρέπει να έχει τελειώσει. Ούτε καν να υπάρχει προσυμφωνία. Δεν είμαι άνθρωπος που θα βγω για να ακουστεί κάτι όμορφα και να κερδίσω τις εντυπώσεις. Εγώ αυτό που θα πω θα γίνει».

Αν έχει κάνει επαφές τόνισε: «Δεν έχω κάνει επαφές για ΑΦΜ. Θέλω να είμαι καλά με τον εαυτό μου. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει τίποτα δεν μπορώ να πω κάτι. Είμαστε υποχρεωμένοι να αρχίσουμε από τη Δ΄ Εθνική. Νομίζω ότι μπορώ να βοηθήσω στη Δ΄. Το ποδόσφαιρο πάντα έχει προβολή. Δε θα αφήσω κανέναν, όσο περνάει από το χέρι μου, να προβληθεί και γι’ αυτό δε θα ξαναμιλήσω. Δεν έχω διάθεση να κοροϊδέψω κανέναν».

Ερωτηθείς, για την υπόθεση στο CAS ο Ξενίδης, απάντησε: «Δεν είμαι νομικός. Εγώ εκεί είμαι για να τρέξω το αγωνιστικό κομμάτι. Είχα μια επικοινωνία με τον κ. Ιωαννίδη. Έχει ξεκινήσει μία διαδικασία με το CAS. Μου είπε ότι μπορεί να αποφέρει μια χρηματική αποζημίωση μέχρι και να παίξουμε στη Σούπερ Λίγκα. Δεν χρειάζεται ούτε ένα ευρώ. Το θέμα «τρέχει» μόνο του. Εγώ του είπα, ξεκίνα τη διαδικασία… χθες. Ωστόσο, δεν είναι θέμα δικό μου. Ο Γ.Σ. πρέπει να το κάνει αυτό».

Για το αν μπορεί η Κ20 να ανταπεξέλθει στο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής, τόνισε: «Αυτή είναι η ομάδα μας. Υπάρχει πρόβλημα με τον Θώριαν λόγω καταγωγής και δεν μπορεί να παίξει Δ΄. Αυτό που είδα είναι ότι υπάρχουν 4-5 παιδιά που πρέπει να κάνουν εγκλήματα για να μην παίξουν στη Σούπερ Λίγκα. Έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν στον Ηρακλή και όχι στην Κ20. Ουσιαστικά θα εκπροσωπήσουν τον Ηρακλή.

Στόχος είναι να δείξουν ένα πρόσωπο αντάξιο της ιστορίας του Ηρακλή. Είναι δύσκολο φυσικά. Αυτούς τους δύο μήνες που χάσαμε πρέπει να τους ανακτήσουμε σε μία εβδομάδα».

Για την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία ο Ξενίδης, υπογράμμισε: «Μίλησα με τον κ. Φράγκο την προηγούμενη εβδομάδα. Το πρώτο πράγμα που θέλω να κάνω είναι να τον ευχαριστήσω, καθώς πρόσφερε αφιλοκερδώς σε πολύ δύσκολες καταστάσεις. Τον Βασίλη Σπυρογιάννη τον είχα κι εγώ προπονητή στην Ακαδημία του Ηρακλή. Τον κ. Φράγκο δεν τον προσέλαβα εγώ, αλλά τον σέβομαι και τον ρώτησα για κάποιους παίκτες».

Για το αν βλέπει θετικά την αγορά ενός άλλου ΑΦΜ, είπε: «Την απόφαση δε θα την πάρει κανένας Ξενίδης. Δεν παίρνεις εύκολα μια τέτοια απόφαση για την ιστορικότερη ομάδα της Ελλάδας».

Ερωτηθείς, για τη σχέση του με τον Ανδρέα Παντελή αλλά και για την άποψή του γι’ αυτόν ανέφερε: «Αν έφερνε ο Παντελή ένα ΑΦΜ θα του έλεγα και εμείς μαζί σου. Το έχω δηλώσει. Δεν είχα καμία κόντρα με τον Παντελή. Ήταν απολύτως σωστός στην Ανόρθωση. Σε ό,τι είχαμε συμφωνήσει ήτανε τυπικότατος. Στο κομμάτι το αγωνιστικό ήταν ο Κετσπάγια. Μπήκε σε μια σχεδόν παρόμοια διαδικασία».

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Παντελή που φιλοξενήθηκε στο τέλος της συζήτησης, είπε: «Από πέρσι είχαμε μιλήσει μαζί με τον Γιώργο (Ξενίδη). Ξέρεις, ήταν μια κομβική στιγμή επιλέχτηκε όμως ένας άλλος δρόμος, χωρίς να σου καταλογίζω ευθύνη. Η Δ΄ Εθνική πέφτει βαριά για τον Ηρακλή. Να κινηθούμε με μανία για ένα ΑΦΜ. Αύριο θα είμαι στη Θεσσαλονίκη. Θα πάρω τον Ξενίδη να μιλήσουμε μαζί».

Κλείνοντας, ο Ξενίδης έκανε κι ένα σύντομο σχόλιο: «Πολλές ομάδες μπορεί να έρθουν στην κατάσταση του Ηρακλή και καλύτερα να μην χλευάζουν γιατί όπως ξέρουμε οι κανονισμοί θα είναι αρκετά πιο δύσκολοι».

Σχετικά Άρθρα

Γελοιότητες της ΕΠΟ για να μπλοκάρει την ποδοσφαιρική επανεκκίνηση

Ποδόσφαιρο

Ηρακλής: “Κορυφώνεται η αγωνία – Ίσως πάμε σε νέα παράταση”

Ποδόσφαιρο

Το επιχειρηματικό ενδιαφέρον και το ενδεχόμενο “μερικής αποκατάστασης”

Ποδόσφαιρο

Back to Top