Ιωαννίδης: “Ο Ηρακλής μπορεί να διεκδικήσει μέχρι και επιστροφή στη Σούπερ Λίγκα”

Ο Γρηγόρης Ιωαννίδης, φιλοξενήθηκε (31/10) στην εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού «Libero fm 107,4» και αναφέρθηκε στην υπόθεση του CAS, ενώ έκανε και αναφορά στο …

Ηρακλής

Ο Γρηγόρης Ιωαννίδης, φιλοξενήθηκε (31/10) στην εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού «Libero fm 107,4» και αναφέρθηκε στην υπόθεση του CAS, ενώ έκανε και αναφορά στο θέμα των επενδυτών. Μεταξύ άλλων τόνισε πως ο Ηρακλής αν ενεργοποιήσει την υπόθεση στο Ανώτατο Αθλητικό δικαστήριο της Λοζάνης, διεκδικεί από ηθική ικανοποίηση μέχρι και επιστροφή στη Σούπερ Λίγκα.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

Αρχικά, ο κ. Ιωαννίδης τόνισε: «Ναι έχω έρθει σε επαφή με τον κ. Ξενίδη, έχουμε μιλήσει για κάποια πράγματα. Δεν έχω λάβει καμία εντολή από κανέναν μέσα από τον Ηρακλή. Εμένα μου ζητήθηκε απλά η γνώμη μου για το αν προχωρήσει η υπόθεση και το πως θα προχωρήσει. Το θέμα έμεινε εκεί όμως. Αυτή τη στιγμή δεν έχω εντολή από κανέναν μέσα από την ομάδα. Σαν δικηγόρος εγώ αν δεν έχω εντολή δεν μπορώ να προχωρήσω. Δεν μπορούμε να στέλνουμε γράμματα στο CAS, αν δεν έχουμε εξουσιοδότηση από τον πελάτη. Τον CAS, είναι το ανώτατο δικαστήριο και όλες αυτές οι αλλαγές δικηγόρων δεν είναι καλές να γίνονται”.

Για το αν είναι οικονομικό θέμα αι δεν προχωράει η υπόθεση: «Οχι δεν χρειάζονται νέα χρήματα. Τα 18.000 ελβετικά φράγκα τα πλήρωσε ο κόσμος στο CAS και όχι σε μένα. Το θέμα δεν κολλάει στο οικονομικό. Από δω και πέρα ότι χρειαστεί εμείς δεν ζητάμε αμοιβή. Την κάνουμε χωρίς αμοιβή την δουλειά. Τα μόνο έξοδα που θα χρειαστούν από δω και πέρα είναι τα αεροπορικά εισιτήρια και τα ξενοδοχεία αν εξεταστεί τελικά η υπόθεση».

Τι μπορεί να κερδίσει ο Ηρακλής από την προσφυγή του στο CAS: «Το CAS όπως έχει αποφασίσει μπορεί να διατάξει αποζημίωση. Υπάρχουν πολλές τέτοιες περιπτώσεις. Αν επιδικαστεί αποζημίωση στον Ηρακλή. Δηλαδή αν κερδιθεί η έφεση ο Ηρακλής θα αποζημιωθεί από την ΕΠΟ και την Σούπερ Λίγκα. Δεν θέλω να πω δημόσια πως και γιατί, αλλά τα χρήματα αν κερδιθούν θα πάνε στην οικογένεια του Ηρακλή. Αλλά δεν θα πω για να μην ανοίξουμε τα μάτια στους άλλους. Ναι αν κερδιθεί η έφεση ο Ηρακλής θα κερδίσει αποζημίωσει η οποία θα επιδικαστεί από το CAS. Αν κερδίσει ο Ηρακλής και η ΕΠΟ δεν την καταβάλλει η ποινή που θα επιβάλει το δικαστήριο στην Ελληνική Ομοσπονδία μπορεί να φτάσει μέχρι και σε αποκλεισμό της Εθνικής από το Euro”.

Αποκάλυψε ακόμα ό,τι…«Υπάρχει πρόβλημα δικαιοδοσίας. Δεν ξέρουμε αν είναι αρμόδιο ή όχι να κρίνει την υπόθεση. Εμείς κάναμε και καταθέσαμε πριν τις 17 Αυγούστου την ανάλυση, αλλά το πρόβλημα είναι η κωλυσιεργία του Ηρακλή, η ΕΠΟ έκανε νέα επιχειρηματολογία και ζητάει από το δικαστήριο να σταματήσει η υπόθεση γιατί ο Ηρακλής παίζει στην Δ’ Εθνική. Κάποιος από τον Ηρακλή πρέπει να στείλει ένα έγγραφο στο CAS, άμεσα ακόμα και αύριο για να τους πει ότι πρέπει να εξεταστεί η υπόθεση, καθώς η ΕΠΟ δεν αναγνωρίζει το Διαιτητικό Δικαστήριο. Η ΕΠΟ έχει δηλώσει ότι το CAS δεν είναι αρμόδιο για τον Ηρακλή στην Λοζάνη και στην Αθήνα δηλώνει πως δεν είναι αρμόδιο το Διαιτητικό. Αυτό δεν μπορεί να γίνει κάποιο πρέπει να είναι αρμόδιο για να ξεδιαλύνει την κατάσταση. Αν προχωρήσουμε εγώ θέλω να γίνει προσφυγή κατά της απόφασης της ΕΕΑ και να αποβληθεί η ποινή της Δ’ Εθνικής».

Είπε ακόμα…«Οσο πιο γρήγορα κινηθεί ο Ηρακλής τόσο καλύτερα. Σε πρώτη φάση δεν μας πειράζει η συμμετοχή στην Δ΄ Εθνική. Εκεί συμμετέχει με επιφύλαξη. Αν ο Ηρακλής κερδίσει την υπόθεση στο CAS, τότε ακυρώνεται η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων και ο Ηρακλής επιστρέφει στην Σούπερ Λίγκ, έχει έννομο συμφέρον. Εχω ενημερώσει και τον κύριο Ξενίδη και τους προηγούμενους από αυτόν και προφορικά και γραπτώς για όλα αυτά. Υπάρχει διάθεση για συνεργασία, ο κ. Ξενίδης ζήτησε να μάθει για όλα τα θέματα».

Είπε για το θεμα των επενδυτών: «Μπορώ να σας πω ότι το θέμα δεν έχει κρυώσει το θέμα υπάρχει ακόμα και αν ο Ηρακλής είναι στην Δ’ Εθνική, στην Β’ ή στην Σούπερ Λίγκα. Αυτό εξαρτάται από τον ίδιο, για το αν προχωρήσει. Εμείς του έχουμε στείλει πλήρη έκθεση με οικονομικά στοιχεία της ομάδας. Δεν είναι σωστό να το κάνουμε σήριαλ. Δεν ξέρω τι θα μου πει ο επενδυτής. Οπότε δεν υπάρχει ζήτημα να το μεγαλώνουμε. Τελευταία φορά μίλησα μαζί του πριν από τέσσερις εβδομάδες περίπου».

Σχετικά Άρθρα

Back to Top