Το σχόλιο του Γρηγόρη Ιωαννίδη στην BlueArena

Ο Γρηγόρης Ιωαννίδης μας έστειλε και εμείς  δημοσιεύουμε αυτούσιο, το προσωπικό του σχόλιο για τις δικαστικές μάχες του Ηρακλή. “Η Ανύψωση του Ημίθεου Δεν συνηθίζω να γράφω …

Ηρακλής

Ο Γρηγόρης Ιωαννίδης μας έστειλε και εμείς  δημοσιεύουμε αυτούσιο, το προσωπικό του σχόλιο για τις δικαστικές μάχες του Ηρακλή.

“Η Ανύψωση του Ημίθεου

Δεν συνηθίζω να γράφω σχόλια στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ειδικότερα όταν πρόκειται για υποθέσεις οι οποίες είναι ενεργοποιημένες και βρίσκονται ενώπιον δικαστηρίων. Θα παραβώ όμως τον κανόνα σήμερα, καθώς η παρούσα υπόθεση χρίζει ιδιαίτερης μνείας, επειδή πιστοποιεί για μία ακόμη φορά την έλλειψη στην απονομή δικαιοσύνης, αλλά και την κακή πρόθεση συγκεκριμένων ανθρώπων να βλάψουν την ιστορική ομάδα του Ηρακλή. Ίσως και η ημέρα στην οποία επέλεξα να γράψω αυτό το κείμενο, να έχει μία σημειολογική αξία και να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τον δικαστικό αγώνα του Ηρακλή.

Αυτό που έχω καταλάβει τους τελευταίους 18 μήνες που βρίσκομαι στην ομάδα του Ηρακλή είναι το μέγεθος του συλλόγου αλλά και την ευρεία βάση αυτών που τον ακολουθούν. Οι φίλαθλοι του Ηρακλή είναι και η δυναμική του. Αποτελούν την σύνδεση του παρελθόντος της ομάδας με το μέλλον της.

Τις τελευταίες ημέρες έχω καταλάβει επίσης γιατί αυτή η ομάδα δεν θα εγκαταλείψει ποτέ τον δίκαιο αγώνα της. Είναι φανερό ότι οι πραγματικοί φίλαθλοι δεν εγκαταλείπουν ποτέ την ομάδα, όπου και αν αυτή αγωνίζεται. Δέχομαι εκατοντάδες μηνύματα σε καθημερινή βάση από τους φιλάθλους του Ηρακλή, οι οποίοι τονίζουν ότι ο αγώνας δεν πρέπει να εγκαταλειφτεί. Συμμερίζομαι την γνώμη τους. Θεωρώ και εγώ από την πλευρά μου ότι ο αγώνας για δικαιοσύνη και ισότητα είναι ιερός. Εκτός από τους προσωπικούς λόγους για τους οποίους θέλω να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια, υπάρχουν επίσης ηθικοί και ιστορικοί λόγοι. Η ασέλγεια σε βάρος του Ηρακλή είναι και ασέλγεια σε βάρος της γενέτειρας μου Θεσσαλονίκης.

Στις πρώτες σελίδες της ανάλυσης των πραγματικών περιστατικών του κειμένου της έφεσης που καταθέσαμε στο CAS, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην γεωπολιτική και οικονομική θέση της Θεσσαλονίκης και της σχέσης της με την σύνδεση δύο σημαντικών ηπείρων. Η Θεσσαλονίκη αποτελεί ένα κόσμημα όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την ευρύτερη νοτιοανατολική Ευρώπη. Η ομάδα του Ηρακλή επομένως, συμπληρώνει αυτό το κόσμημα και αποτελεί την ιστορική βάση της πόλης όσον αφορά στο ποδόσφαιρο. Ας μην ξεχνούμε ότι η δημιουργία του Ηρακλή εντοπίζεται πριν ακόμη ξεκινήσει η ιστορική απελευθέρωση της πόλης από τον οθωμανικό ζυγό. Συνεπάγεται ότι οι γνήσιοι Έλληνες αλλά και αυτοί που με τόση μανία ζητούν τις ψήφους των πολιτών της Θεσσαλονίκης, δεν θα επέτρεπαν ποτέ τον αφανισμό αυτής της ομάδας. Ο αφανισμός του Ηρακλή σημαίνει και αφανισμό αυτών που η πόλη της Θεσσαλονίκης πρεσβεύει. Η ομάδα του Ηρακλή είναι η πιο γνήσια, αυθεντική και ιστορική ομάδα της Ελλάδας. Ανήκει στην ανώτερη κατηγορία και αυτό θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε.

Κατανοώ ότι οι φίλαθλοι του Ηρακλή έχουν κουραστεί από τα λόγια και τις υποσχέσεις. Και εγώ είμαι μαζί τους. Τις τελευταίες 9 εβδομάδες ειδικότερα, τις οποίες θεωρώ και τις πιο ζημιογόνες, έχω ακούσει τόσα ψέματα, που αν τα συγκεντρώσω και τα πουλήσω, πιθανόν και θα αποπληρώσω το χρέος της χώρας!

Κατανοώ επίσης και την αδιαθεσία που υπάρχει αλλά και την απογοήτευση. Ο Έλληνας, ειδικότερα, έχει το προνόμιο να απογοητεύεται εύκολα. Οι φίλαθλοι του Ηρακλή έχουν όμως και μια δικαιολογία για αυτήν την απογοήτευση που βιώνουν. Στους τελευταίους 18 μήνες έχουν βιώσει μια ανελέητη και αδυσώπητη επίθεση, η οποία εκφράζεται μέσω ενός μόνο ανθρώπου.

Για αυτόν τον λόγο κυρίως, εγώ προσωπικά δεν θέλω να εγκαταλείψω την μάχη. Δεν θεωρώ σωστό, αλλά ούτε και δίκαιο, ένας και μόνο άνθρωπος να ασελγεί εναντίον της ομάδας που αγαπώ αλλά και εναντίον της πόλης που με γέννησε. Περισσότερο, δεν δέχομαι να παραμένω στην απραξία, όταν πιστεύω, ίσως και σε αντίθεση με τους περισσότερους, ότι η υπόθεση στην Λοζάνη, παρόλα τα κωμικοτραγικά των τελευταίων 3 εβδομάδων, μπορεί και να κρύβει μια μικρή ελπίδα δικαίωσης. Θεωρώ ότι μια ακόμη τελευταία προσπάθεια πρέπει να γίνει.

Αν και οι τελευταίες, κυρίως διοικητικές εξελίξεις και κινήσεις, πλήγωσαν αρκετά την υπόθεση στην Λοζάνη, είμαι της άποψης ότι αν δεν προσπαθήσουμε, δεν θα μάθουμε ποτέ αν υπάρχει ελπίδα ή όχι. Αν προχωρήσουμε στην Λοζάνη και το Ανώτατο Δικαστήριο κρίνει ότι δεν έχει δικαιοδοσία, τότε είμαστε πάλι στο ίδιο σημείο και δεν έχουμε χάσει κάτι παραπάνω. Αν όμως το Ανώτατο Δικαστήριο κρίνει ότι έχει δικαιοδοσία να εξετάσει την υπόθεση και περάσουμε στην εξέταση της ουσίας, τότε πιστεύω ότι μπορούμε να κοιτάζουμε ξανά το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ.

Αν και είμαι της άποψης ότι δεν θα ήθελα να αγωνίζομαι σε ένα πρωτάθλημα κλεψιάς, απατεωνιάς, βρωμιάς και δυσωδίας, σε κάθε περίπτωση, θεωρώ ότι η ηθική δικαίωση και μόνο θα αποτελέσει και έναρξη της κάθαρσης του πιο βρώμικου πρωταθλήματος στην Ευρώπη.

Καλώ λοιπόν όλους τους φίλους του Ηρακλή να ενωθούν και να πορευθούν μαζί μας, όποια και αν είναι αυτή η πορεία. Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, μόνο καλύτερες ημέρες μπορούμε να προσμένουμε. Ο αγώνας είναι δίκαιος και ιερός. Είναι τίμιος και αυθεντικός. Μπορεί να είναι μακρύς και δύσκολος αλλά θα αποτελέσει το σημείο αναφοράς της Ανύψωσης του Ημίθεου…

1000 Χρόνια Ηρακλής

Γρηγόρης Ιωάννης Ιωαννίδης

Μπάκινχαμ, 28 Οκτωβρίου 2011″

Σχετικά Άρθρα

Back to Top