«Όποιος θέλει να βοηθήσει την προσπάθεια είναι ευπρόσδεκτος»

Ο Γιώργος Ξενίδης που θα αναλάβει το ρόλο του υπευθύνου στο ποδοσφαιρικό τμήμα φιλοξενήθηκε στο «Libero» και αναφέρθηκε στα θέματα που «καίνε» την ομάδα. Ο παλαίμαχος …

Ηρακλής

Ο Γιώργος Ξενίδης που θα αναλάβει το ρόλο του υπευθύνου στο ποδοσφαιρικό τμήμα φιλοξενήθηκε στο «Libero» και αναφέρθηκε στα θέματα που «καίνε» την ομάδα.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής μίλησε για τα πρώτα πράγματα που έχει να αντιμετωπίσει, για τη θέση του στους κυανόλευκους, για τη συμμετοχή στη Δ΄ Εθνική, το ρόστερ, ενώ τόνισε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει ο ίδιος σε καμία συγχώνευση.

Αναλυτικά, όσα είπε ο Ξενίδης:

«Εδώ και μέρες έχουμε πιάσει δουλειά και συγκεκριμένα από την μέρα που τελείωσε η συνέλευση στο Ιβανώφειο. Προσπαθούμε να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά. Επίσης, προσπαθούμε να φτιάξουμε μια ομάδα για το πρωτάθλημα, το οποίο ξεκινάει την επόμενη εβδομάδα».

Για το τι τον οδήγησε στο να μπει μπροστά: «Είναι ηθική υποχρέωση από όλους στην δύσκολη αυτή στιγμή που βρίσκεται ο Ηρακλής να βγούμε μπροστά και να βοηθήσουμε. Από την στιγμή που η ομάδα έφτασε εδώ έπρεπε να μπούμε και να βοηθήσουμε. Εν τω μεταξύ έχουμε στείλει πριν από τρεις μέρες στην ΕΠΟ μια επιστολή με την οποία ζητάμε να μας δοθεί προθεσμία για να πάρουμε κάποιους ποδοσφαιριστές και να στελεχώσουμε μια δυνατή ομάδα. Αυτή την στιγμή έχουμε μόνο τα παιδιά της ακαδημίας και το πρωτάθλημα είναι πολύ δύσκολο και απαιτεί πολλά».

Στην συνέχεια ο κ. Ξενίδης είπε: «Αν ο Ηρακλής δεν δήλωνε συμμετοχή στην Δ΄ θα έπαιζε στο Γ΄ Ερασιτεχνικό. Εμένα μου ζητήσανε να βοηθήσω τον Ηρακλή μόνο αν θα έμενε στην Δ΄. Αν ήταν σε μια μεγαλύτερη κατηγορία τότε δε θα μπορούσα να συμμετέχω, καθώς δεν είμαι επενδυτής. Απλά τώρα που η ομάδα είναι στην Δ΄ μου ζητήθηκε να βοηθήσω, καθώς ξέρω πολλά πράγματα για το ποδόσφαιρο και για το πρωτάθλημα αυτό».

Για το πως ετοιμάζεται ο Ηρακλής: «Αυτή την στιγμή προσπαθούμε να ετοιμάσουμε την ομάδα όσο το δυνατό καλύτερα μπορούμε. Έχουμε τα παιδιά από τις ακαδημίες και αν μας δοθεί η παράταση μπορούμε να πάρουμε κι άλλους παίκτες και θα βοηθηθούμε ακόμα πιο πολύ. Άλλωστε ο Ηρακλής είναι δέλεαρ παρά το που αγωνίζεται. Ήδη, έχουμε έρθει σε επαφές με κάποιους ποδοσφαιριστές και εφόσον δοθεί το ‘οκ’ θα τους αποκτήσουμε».

Για το ρεύμα: «Ζητήσαμε διακανονισμό για το ρεύμα και τώρα περιμένουμε».

Για το τιμ που συμμετέχει μαζί του: «Αυτοί που θα με βοηθήσουν είναι οι Θανάσης Ηρακλής, Εμπενίζερ Χάγκαν και Λευτέρης Κακιούσης. Όποιος άλλος θέλει να βοηθήσει την προσπάθεια είναι ευπρόσδεκτος».

Για το θέμα προπονητή: «Υπάρχει ένας προπονητής που ήρθε πριν τρεις μήνες και δουλεύει την ομάδα χωρίς να έχει πληρωθεί. Μόλις πάρουμε το χρίσμα και επίσημα θα ασχοληθούμε και με το θέμα του προπονητή. Μέχρι το Σάββατο θα ξεκαθαρίσουν όλα».

Για το θέμα το γηπέδου: «Δεν μπορούμε να αγωνιστούμε στο γήπεδο του Μακεδονικού, καθώς δεν είναι κατάλληλο. Κοιτάμε άλλες λύσεις μέσα στις οποίες είναι και το Καυτανζόγλειο. Το Σάββατο ξεκαθαρίζουν όλα».

Γι’ αυτό που είπε στην συνέλευση, σχετικά με την άνοδο του Ηρακλή πιο γρήγορα από ότι αναμένεται στη Σούπερ Λίγκα: «Θα κάνουμε προσπάθειες για να ξεπεράσουμε τα πάντα και να ανέβουμε πιο σύντομα στη Σούπερ Λίγκα. Βέβαια, όταν θα είμαι σίγουρος για κάτι τότε ο πρώτος που θα το μάθει θα είναι ο κόσμος του Ηρακλή».

Για το αν έχει κάνει προσπάθεια με κάποια ομάδα για συγχώνευση: «Δεν έχω κάνει καμία προσπάθεια να έρθει η ομάδα σε συγχώνευση με άλλη. Εγώ άλλωστε ήρθα εδώ για να βοηθήσω όχι για να κάνω συζητήσεις με ομάδες για ΑΦΜ. Ούτε θα είμαι ο πρόεδρος όπως είπαν πολλοί. Εγώ θα είμαι ο υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος του Ηρακλή».

Για το αν ζητήθηκε αναβολή της πρεμιέρας: «Ζητήσαμε αναβολή αλλά απάντηση δεν πήραμε ποτέ».

 

Σχετικά Άρθρα

Πισωγύρισμα: Απόφαση για παύση προπονήσεων στις “κόκκινες” περιοχές…

Ποδόσφαιρο

Back to Top