- Bluearena - http://bluearena.gr -

«Εχουμε ποιότητα και εμπειρία»

Ο αρχηγός του Ηρακλή, Αντρέι Κράβαρικ μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Libero» έπειτα από το διπλό της ομάδας στη Σόφια επί της ΤΣΣΚΑ.

Ο 40χρονος άσος εξήρε την ποιότητα των συμπαικτών του και τόνισε ότι η εμπειρία όλων μέσα στο συγκρότημα του Σωτήρη Δρίκου παίζει αναμφίβολα σημαντικό ρόλο.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Κράβαρικ:

Αναφερόμενος αρχικά στην νίκη επί της ΤΣΣΚΑ Σόφιας για το Champions League τόνισε: «Ήταν μια σπουδαία νίκη, πολύ σημαντική και για βαθμολογικούς, αλλά και για ψυχολογικούς λόγους. Χθες, η Νόλικο κέρδισε την Αρκάς και έγιναν λίγο περίεργα τα πράγματα τώρα στον όμιλο. Το 3-0 μπορεί να δείχνει ότι κερδίσαμε εύκολα, αλλά η αλήθεια είναι διαφορετική, παίζαμε σε ένα τεράστιο γήπεδο, 12.500 θέσεων, πολύ όμορφο, ειδικά σε σχέση με τα γήπεδα που παίζουμε στην Ελλάδα, μου θύμισε την Πράγα. Η ΤΣΣΚΑ έπαιζε για πρώτη φορά σε αυτό το γήπεδο και αυτό μας ευνόησε μάλλον, αλλά μέτρησε πολύ η βαριά φανέλα του Ηρακλή, το έβλεπα στα μάτια των αντιπάλων μας, υπήρχε πολύ μεγάλος σεβασμός για τον Ηρακλή. Πάντως δεν πίστευα ότι μπορεί να χάναμε αυτό το παιχνίδι και τελικά μπορέσαμε να κρατήσουμε σε όλα τα σετ μια διαφορά 2-3 πόντων και πήραμε τη νίκη».

Συνεχίζοντας ανέφερε επίσης: «Είναι νωρίς ακόμη να μιλάμε για οτιδήποτε, έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας. Ως Ηρακλής προσέχουμε μόνο την ομάδα μας και όχι τον εκάστοτε αντίπαλο, αυτό που θέλω είναι να βγάλουμε όλοι το καλύτερο που μπορούμε, δεν φοβάμαι κανέναν αντίπαλο».

Για την επερχόμενη διακοπή του πρωταθλήματος και αν αυτό επηρεάσει την ομάδα: «Σίγουρα η διακοπή για ενάμισι μήνα δεν μας ευνοεί και δεν ξέρω αν γίνεται κάτι ανάλογο στα άλλα πρωταθλήματα στη Ευρώπη. Η ομάδα φάνηκε να βρίσκει έναν καλό ρυθμό τώρα και είναι στο χέρι μας να κρατήσουμε την ομάδα σε καλή κατάσταση. Έχουμε ποιότητα και εμπειρία στον Ηρακλή και μπορούμε να το πετύχουμε αυτό μέσω των προπονήσεων. Όσο περνάει ο καιρός, ο Ηρακλής θα γίνεται καλύτερος, έχουμε ένα τεράστιο πλεονέκτημα που είναι η μεγάλη εμπειρία των παικτών της ομάδας ενώ και οι ξένοι είναι πολύ καλοί παίκτες και έχουν όρεξη να διακριθούν μέσω του Ηρακλή. Μας βοηθούν πάρα πολύ, είτε παίζουν είτε όχι καθώς στις προπονήσεις γίνεται πόλεμος και μου θυμίζει την εποχή που ο Ηρακλής είχε την dream team με τους Αμερικανούς στην ομάδα. Έχουμε όλοι πολύ καλή σχέση μεταξύ μας και υπάρχει σεβασμός από όλους προς όλους. Αυτό που μένει είναι να σταθεροποιήσουμε την απόδοση μας σε υψηλό επίπεδο και θα πάμε πολύ καλά».

Για το ότι αγωνίζεται ακόμη, σε ηλικία 40 χρονών και μάλιστα ως διαγώνιος: «Είχα να αγωνιστώ ως διαγώνιος από το 2004, μόνο σε προπονήσεις έπαιζα καμιά φορά από τότε, αλλά είναι σαν το ποδήλατο, όταν το μάθεις καλά δεν το ξεχνάς ποτέ. Για την ηλικία μου η συνταγή είναι μία, να προσέχεις πολύ το σώμα σου και την διατροφή σου, αν πάρω έστω και 1,5 κιλό δεν θα μπορώ να κουνηθώ μέσα στο γήπεδο. Έχω πει ότι αυτή είναι η τελευταία μου χρονιά ως παίκτης (αν και θα μπορούσα να παίξω κι άλλο σε μια ομάδα χαμηλότερων κατηγοριών) και θέλω να πετύχω πολλά, αυτή την στιγμή ο Ηρακλής έχει την ομάδα για να το κάνουμε αυτό. Θέλω να κλείσω την καριέρα μου στον Ηρακλή, έχω πάρει πολλούς τίτλους και έχω ζήσει μεγάλες στιγμές με την ομάδα, έτσι θέλω να κλείσω εδώ την καριέρα μου το ερχόμενο καλοκαίρι».

Κλείνοντας, ο Αντρέι Κράβαρικ ρωτήθηκε για το γεγονός ότι στην Σόφια φορούσε κάτω από την φανέλα του ένα μπλουζάκι που έγραφε «Ηρακλής στα εύκολα, Ηρακλάρα στα δύσκολα»: «Ο κόσμος του Ηρακλή μου δίνει τεράστια δύναμη και παλιά και τώρα, εγώ παίρνω ανάσες μέσα στο γήπεδο από τον κόσμο της ομάδας και είναι ένα πολύ μεγάλο κίνητρο για να συνεχίσω να παίζω. Το μπλουζάκι θα το φοράω και στην συνέχεια, πήραμε 3-0 με αυτό, είναι και γούρικο».