Τι ισχύει με την υπόθεση στο CAS

Κατά τη διάρκεια της ανοιχτής συγκέντρωσης στο Ιβανώφειο, ο Ξενίδης υποστήριξε αναφερόμενος στην υπόθεση του CAS: “Οι νομικοί με τους οποίους επικοινώνησα, μου είπαν ότι …

Ηρακλής

Κατά τη διάρκεια της ανοιχτής συγκέντρωσης στο Ιβανώφειο, ο Ξενίδης υποστήριξε αναφερόμενος στην υπόθεση του CAS:

“Οι νομικοί με τους οποίους επικοινώνησα, μου είπαν ότι μέσω CAS μπορεί ο Ηρακλής να διεκδικήσει χρηματική αποζημίωση. Αυτά τα χρήματα όμως θα πάνε στην εκκαθάριση. Δηλαδή θα μειωθεί το ποσό που θα κληθούν να πληρώσουν όσοι δημιούργησαν τα χρέη. Ο Ηρακλής δεν θα πάρει ούτε ευρώ”.

Επικοινωνήσαμε με τον Γρηγόρη Ιωαννίδη για να μας διευκρινίσει αυτή τη σημαντική λεπτομέρεια. Ο πρώην νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ, μας ανέφερε ότι αν ο Ηρακλής κερδίσει την υπόθεση, τα χρήματα της αποζημίωσης πάνε στον εκκαθαριστή. Η ομάδα δηλαδή δεν θα έχει κανένα οικονομικό όφελος, πέρα φυσικά από την ηθική ικανοποίηση ότι πλήρωσαν ότι έβλαψαν τον σύλλογο.

Για να εισπράξει η ομάδα τα χρήματα ή ακόμη και να παίξει στην Σούπερ Λίγκα, θα πρέπει να εξακολουθεί να υφίσταται η ΠΑΕ Ηρακλής. Πώς θα γίνει αυτό; Επιδιώκοντας ακύρωση της απόφασης που έλαβε η ΕΕΑ, μέσω του Πρωτοδικείο και καταθέτοντας φάκελο στην ΕΕΑ.

Με αυτόν τον τρόπο, η ΠΑΕ θα παραμείνει ζωντανή, η ομάδα θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Football League και αν δικαιωθεί στο CAS, τότε θα επιστρέψει στην Σούπερ Λίγκα, έχοντας κερδίσει και μία αποζημίωση εκατομμυρίων ευρώ.

Για να παραμείνει όμως ζωντανή η ΠΑΕ, απαιτείται άμεσα περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ για την συμπλήρωση του φακέλου και τουλάχιστον άλλα 3-4 για να σταθεί η ομάδα στην Football League. Χρήματα που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν…

Σχετικά Άρθρα

Γελοιότητες της ΕΠΟ για να μπλοκάρει την ποδοσφαιρική επανεκκίνηση

Ποδόσφαιρο

Ηρακλής: “Κορυφώνεται η αγωνία – Ίσως πάμε σε νέα παράταση”

Ποδόσφαιρο

Το επιχειρηματικό ενδιαφέρον και το ενδεχόμενο “μερικής αποκατάστασης”

Ποδόσφαιρο

Back to Top