ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αυτό είναι το υπόμνημα του Ηρακλή στο CAS!

Το υπόμνημα που είχε στείλει στις 8 Αυγούστου ο Ηρακλής στο CAS είναι 44 σελίδες. Μέσα σε αυτό γίνεται εκτενή αναφορά –με στοιχεία- στον ρόλο …

Ηρακλής

Το υπόμνημα που είχε στείλει στις 8 Αυγούστου ο Ηρακλής στο CAS είναι 44 σελίδες. Μέσα σε αυτό γίνεται εκτενή αναφορά –με στοιχεία- στον ρόλο που είχαν η Ε.Π.Ο. και η Σούπερ Λίγκα στον υποβιβασμό του Ηρακλή. Όλα όσα έγιναν μέχρι το χρονικό σημείο της συμπλήρωσης του υπομνήματος είναι εδώ.

Οπως αναφέρει στην πρώτη σελίδα το υπόμνημα, ο Ηρακλής κινείται κατά δύο εγκαλούμενων. Ο πρώτος είναι η Ε.Π.Ο. και ο δεύτερος είναι η Σούπερ Λίγκα.

Στο υπόμνημα υπάρχουν όσα έγιναν. Οι αποφάσεις των πειθαρχικών επιτροπών της Ε.Π.Ο. και της Σούπερ Λίγκα, η σχέση των αποφάσεων με τον Αστέρα Τρίπολης, η μη εμπλοκή του Ηρακλή στα στημένα σε αντίθεση με τις κατηγορίες για τον Αστέρα (το χρονικό σημείο της συμπλήρωσης του υπομνήματος δεν φθάνει μέχρι την… αθώωση του Αστέρα που έγινε μετά), η παρουσία του Σμαϊλη στην επιτροπή αδειοδότησης, τα όσα έγιναν στον τελικό του Κυπέλλου και δεν… συνιστούν δυσφήμηση του αθλήματος και άλλα πολλά.

Η BlueArena είναι σε θέση να σας παρουσιάσει κομμάτια από το υπόμνημα για το οποίο ο Πιλάβιος είχε πει στη συνέντευξή του στη NOVA ότι… «φτάνει να δείτε το υπόμνημα που έχει στείλει ο Ηρακλής στο CAS. Τι αναφέρει για μένα…». Ναι, τότε που είχε φτάσει στο σημείο με… θράσος να αφήσει να εννοηθεί μετά από όσα έχουν γίνει ότι ο Ηρακλής τον… κυνηγάει κιόλας. Κι όμως, αυτά που… αναφέρει είναι όλα αυτά που έχουν γίνει με τις αποφάσεις των επιτροπών συνοδευόμενα και με σχόλια.

Το υπόμνημα ουσιαστικά αρχίζει την εξιστόρηση των γεγονότων από την παρουσία του Πιλάβιου στη Βουλή όπου ενώ το θέμα είναι για την αδειοδότηση ο Πιλάβιος βγάζει το χαρτί της ασφαλιστικής ενημερότητας. Σε αυτό το σημείο το υπόμνημα κάνει αναφορά ακόμη και σε “θεατρινισμό” με τον τρόπο με τον οποίον κουνούσε το χαρτί ο Πιλάβιος. Σημειώνει επίσης με κριτική διάθεση ότι το σκεπτικό της επιτροπής για τη μη αδειοδότηση έγινε γνωστό ενώ είχαν περάσει περίπου επτά εβδομάδες και αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο Πιλάβιος είχε μια “ανεξέλεγκτη διάθεση” στη Βουλή για το χαρτί ενώ δεσμεύεται με τη ρήτρα εμπιστευτικότητας. Και πιο κάτω σημειώνει ότι… «ο πρόεδρος προσπάθησε να βλάψει τον Ηρακλή σημάνοντας συναγερμό σε ένα τρίτο μέρος» και βάζει τον Αστέρα Τρίπολης στις αναφορές.

Το υπόμνημα αναφέρει ότι ο Ηρακλής προσπάθησε να καταθέσει ότι υπήρξε συνεργασία μεταξύ της Ε.Π.Ο., της Σούπερ Λίγκα και του Αστέρα Τρίπολης που είναι το τρίτο μέρος που ευνοήθηκε από το χαρτί που έβγαλε ο Πιλάβιος. Και σημειώνει ότι… «η ανάλυση και η εξέταση της απόδειξης απεικονίζει ότι η Ε.Π.Ο. και η Σούπερ Λίγκα συνεργάστηκαν μεταξύ τους και επίσης με τρίτα μέρη για να τιμωρήσουν τον Ηρακλή με τη μεγαλύτερη δυνατή ποινή”.

Σημειώνει λοιπόν ότι πρόθεση του προέδρου (αναφερόμενος στον πρόεδρο της Ε.Π.Ο.) ήταν να ενεργοποιήσει ένα τρίτο μέρος σε αυτή την κατάσταση. Το τρίτο μέρος, όπως αναφέρεται σχετικώς, είναι ο Αστέρας Τρίπολης, ομάδα που υποβιβάστηκε. Αναφέρεται στην ταχύτητα με την οποία ο Αστέρας Τρίπολης κινήθηκε νομικά μετά το χαρτί του Πιλάβιου και σημειώνει ότι στα στοιχεία προς το CAS υπάρχει και μία αναφορά (μπορεί να είναι και ρεπορτάζ) που αναφέρει ότι ο Αστέρας Τρίπολης ήξερε για το χαρτί και ήταν έτοιμος να κινηθεί νομικά. Στο υπόμνημα αναφέρεται επίσης ότι… «ένα άλλο ενδιαφέρον σημείο της υπόθεσης είναι ότι ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης είναι επίσης και αντιπρόεδρος της Σούπερ Λίγκα. Αυτό όμως που είναι ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι ότι η έρευνα για τη διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο κατονόμασε τον Αστέρα Τρίπολης ως ένα από τα σωματεία που κατηγορούνται για τα ύποπτα παιχνίδια».

Σε άλλο σημείο το υπόμνημα αναφέρει ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι καθαρό και απευθύνει το ερώτημα σε Ε.Π.Ο. και Σούπερ Λίγκα γιατί και οι δύο παρέμειναν ανενεργοί για να διερευνήσουν το θέμα του Αστέρα Τρίπολης. Στα στοιχεία του υπομνήματος παρατίθεται και το τηλεφώνημα Μποροβήλου-Μπέου και τα όσα συζητιούνται για σχέδιο που υπάρχει για να υποβιβαστεί ο Ηρακλής. Παραθέτει και το τηλεφώνημα του Μπάκου που ζητά βοήθεια για να σωθεί η ομάδα του.

Σε άλλο σχόλιο στο υπόμνημα γίνεται αναφορά πάλι για τη διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο όπως και για την… «απερίσκεπτη και αμελή συμπεριφορά και των δύο εγκαλούμενων (της Ε.Π.Ο. δηλαδή και της Σούπερ Λίγκα) και των αξιωματούχων τους».

Σε άλλο σημείο αναφέρει ότι… «ο Αθλητικός Εισαγγελέας δήλωσε ξεκάθαρα ότι υπάρχουν ενοχοποιητικά στοιχεία για τον Αστέρα Τρίπολης αλλά κανείς από τους δύο εγκαλούμενους δεν έδειξε την ίδια ταχύτητα και επιθυμία να διώξουν τέτοιες καταγγελίες όπως το έκαναν στην υπόθεση του Ηρακλή, του μοναδικού ποδοσφαιρικού σωματείου που δεν είχε εμπλοκή σε αυτά τα σκάνδαλα».

Κι όπως σημειώνει σε άλλο σημείο η έρευνα του Ηρακλή δείχνει ότι… «υπήρχε σχέδιο σχεδιασμένο και εκτελεσμένο από τον πρόεδρο του πρώτου εγκαλούμενου (σύμφωνα με την πρώτη σελίδα του υπομνήματος, ο πρώτος εγκαλούμενος είναι η Ε.Π.Ο.) για να τιμωρηθεί σοβαρά ο Ηρακλής».

Το υπόμνημα επίσης αναφέρεται στις διαφορετικές αποφάσεις που πάρθηκαν για τη Βέροια και την Παναχαϊκή και σημειώνει την παρουσία του Θεόδωρου Κουρίδη στην επιτροπή Ιδιότητας και Μεταγραφών και αναφέρει ότι είναι νομικός σύμβουλος, μέχρι και πολύ πρόσφατα της Ε.Π.Ο. αλλά και σε κάτι που είχε πει ότι έχει φιλικές και προσωπικές σχέσεις με το σωματείο της Βέροιας.

Γίνεται αναφορά στο ότι υπάρχει και βίντεο από τα γεγονότα στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και σημειώνει ότι… «καταδεικνύουν την απάθεια των δύο εγκαλούμενων να διώξουν τις αρκετές ποινικές και με άλλο τρόπο δράσεις των εμπλεκομένων». Και αναρωτιέται αν αυτά τα γεγονότα δεν είναι δυσφήμηση όχι μόνο του αθλήματος αλλά και της χώρας.

Σε άλλο σημείο το Υπόμνημα αναφέρει ότι η τιμωρία του Ηρακλή και ο τρόπος με τον οποίον αυτή τη τιμωρία έχει εφαρμοστεί ήταν το… “άμεσο αποτέλεσμα μιας εσκεμμένης συνωμοσίας μεταξύ των δύο εγκαλούμενων (Ε.Π.Ο. δηλαδή και Σούπερ Λίγκα) και ότι η συνωμοσία είχε ως αποτέλεσμα να παίξει ο Αστέρας στη Σούπερ Λίγκα στη θέση του Ηρακλή”.

Αναφέρει για τις πειθαρχικές επιτροπές και των δύο εγκαλούμενων ότι… «έχουν απομακρυνθεί σημαντικά από τη σωστή εφαρμογή των κανόνων» και αναφέρει ότι οι αποφάσεις που πάρθηκαν δείχνουν… «το ένοχο μυαλό και των δύο εγκαλούμενων (της Ε.Π.Ο. δηλαδή και της Σούπερ Λίγκα) και τονίζουν περαιτέρω τη διεφθαρμένη φύση της οργάνωσης και λειτουργίας του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Αναφέρει επίσης το τηλεφώνημα του Πιλάβιου με άνθρωπο που κατηγορείται για τα στημένα που του κάνει παράπονα για τον ορισμό διαιτητών.

Επίσης, παραθέτει συνέντευξη του Χατζηαποστόλου που επιρρίπτει ευθύνες για την κατάσταση του Ηρακλή στον Πιλάβιο, αλλά και για την άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αναφέρει ότι κάλεσαν τον Χατζηαποστόλου ως μάρτυρα αλλά αυτός ευγενικά αρνήθηκε. Αναφέρεται και στην παρουσία του Σμαϊλη στο δευτεροβάθμιο όργανο αδειοδότησης.

Επίσης παραθέτει και την επιστολή του Υπουργού Δικαιοσύνης (τότε) Χάρη Καστανίδη στην BlueArena που είχε ασκήσει κριτική για τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Βέβαια, εκείνη η… κριτική όπως όλοι γνωρίζουν είχε μείνει στα λόγια. Μετά, όλοι σφύριξαν αδιάφορα…

Σχετικά Άρθρα

Το επιχειρηματικό ενδιαφέρον και το ενδεχόμενο “μερικής αποκατάστασης”

Ποδόσφαιρο

“Πλημμύρισε” με ευχές για επιστροφή στον Ηρακλή ο λογαριασμός του Βέλλιου…

Ποδόσφαιρο

Η λύση είναι μία: Διάλογος σε θεσμικό επίπεδο, τώρα!!!

Ποδόσφαιρο

Back to Top