“Ούτε οι μισές δεν πληρούν τα κριτήρια”

Ο Χρήστος Πανόπουλος κλήθηκε να σχολιάσει την παρανομία που επεξεργάζεται η Σούπερ Λίγκα με την αύξηση των ομάδων. Ο ιδιοκτήτης της Ξάνθης παραδέχτηκε στον “Sentra” …

Διάφορα

Ο Χρήστος Πανόπουλος κλήθηκε να σχολιάσει την παρανομία που επεξεργάζεται η Σούπερ Λίγκα με την αύξηση των ομάδων. Ο ιδιοκτήτης της Ξάνθης παραδέχτηκε στον “Sentra” ότι… «Από τις 16 ομάδες που συμμετέχουν σήμερα, τα κριτήρια δεν τα πληρούν ούτε οι μισές. Άλλες έχουν πιο ελαστικά, άλλες πιο συμπαθητικά… Κοροϊδευόμαστε; Το 16 που θα γίνει 18 αυτό τους μάρανε; Θα είναι βοήθεια στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Στον Έλληνα ποδοσφαιριστή και Έλληνα προπονητή. Να βελτιώσουμε το επίπεδό τους».

Το διαβάσατε κύριοι; Ούτε οι μισές δεν πληρούν τα κριτήρια. Μόνο όμως μία δεν πήρε πιστοποιητικό από την ΕΠΟ. Τι έχεις να πεις κ. Πιλάβιε; Λέει ψέμματα ο Πανόπουλος; Τι κάνει όμως και ο επίσημος Ηρακλής;

Από τη συνέντευξη όμως προκύπτει και η πρόθεση της Σούπερ Λίγκας να αλλάξουν με το έτσι θέλω και άλλους νόμους. Διαβάστε τι είπε για το πόσες ομάδες θα υποβιβάζονται: «Η πρόταση είναι να μην υποβιβάζονται τρεις ομάδες, γιατί με 18 ομάδες στη Super League υποβαθμίζεται η Β΄ εθνική, όπου οι αξιόμαχες ομάδες θα είναι ελαχιστότατες. Η πρόταση λοιπόν πρέπει να είναι να πέφτουνε δύο ομάδες. Η μία απευθείας και η δεύτερη παίζοντας μπαράζ με τον δεύτερο της Β΄ Εθνικής. Το να έχουμε ασανσέρ με ομάδες που ανεβοκατεβαίνουν είναι γελοίο. Δεν νομίζω πως θα είναι κλειστό κλαμπ έτσι. Είναι απλά τρελό να ανεβαίνουν τρεις ομάδες. Η δεύτερη πρέπει να δίνει μπαράζ για να αποδείξει αν είναι ισάξια ή καλύτερη».

Για τον κίνδυνο να υπάρχουν αδιάφορα – «ύποπτα» παιχνίδια: «Όσο «μάγκες» και να είμαστε, θα το κόψουμε για τα επόμενα 4-5 χρόνια. Όλα τα παιχνίδια θα παίζονται στα ίσια. Σας το λέω και σας το υπογράφω. Για να μην υπάρχουν αδιάφορες ομάδες να θεσπίσουμε μπόνους κατάταξης σε όλες τις θέσεις. Μπορούν να γίνουν ένα εκατομμύριο πράγματα αν είμαστε άνθρωποι καλής πίστης και θέλουμε να προχωρήσει το ποδόσφαιρο».

Για την αποχώρηση του Πατρίκ Κομνηνού: «Παρόλο που δεν έχω ιδιαίτερες σχέσεις μαζί του, έτρεξε καλά το μαγαζί. Προσπάθησε να κρατήσει αποστάσεις από το πράσινο και το κόκκινο και τα άλλα χρώματα. Θα πρέπει να προσέξουμε πολύ την επόμενη μέρα. Η γυναίκα του Καίσαρα δεν φτάνει να είναι τίμια, αλλά πρέπει και να φαίνεται τίμια».

Για το αν φοβάται πως η Super League θυμίζει κάτι από την παλιά ΕΠΑΕ: «Έχουμε κάνει βλακείες που μοιάζουν με ΕΠΑΕ, αλλά θέλω να πιστεύω πως δεν το πάμε έτσι».

Σχετικά Άρθρα

Back to Top