ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΕΙΩΜΟ

Ο κατήφορος τους δεν έχει τελειωμό. Η Σούπερ Λίγκα αποφάσισε να προτείνει να γίνει το Πρωτάθλημα με… 18 ομάδες (!!!!!!) αντί για 16 ώστε να …

Ηρακλής

Ο κατήφορος τους δεν έχει τελειωμό. Η Σούπερ Λίγκα αποφάσισε να προτείνει να γίνει το Πρωτάθλημα με… 18 ομάδες (!!!!!!) αντί για 16 ώστε να χωρέσουν όλοι  όσους… θέλει μην αντέχοντας άλλο τις πιέσεις που ασκούνται.

Σε συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου, πάρθηκε (18/10) μια απόφαση πρωτάκουστη (αν και πια τίποτε δεν μπορεί να παραξενέψει τον κόσμο που εδώ και καιρό έχει καταλάβει τι γίνεται) για τα δεδομένα.

Και μάλιστα, για αυτή την απόφαση βγήκε και ανακοίνωση που αναφέρει τα εξής: «Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Super League αποφασίστηκαν τα ακόλουθα: Αποφασίστηκε η σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης την Παρασκευή 21/10/2011 και ώρα 14:00. Στο σημερινό Δ.Σ. παρέστησαν εκπρόσωποι των ΠΑΕ ΑΕΛ, Δόξα Δράμας, Λεβαδειακός και Πανσερραϊκός. Σε συνέχεια κοινού αιτήματος των εν λόγω ΠΑΕ για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος με 18 ομάδες, το Δ.Σ. της Super League αποφάσισε όπως υποβάλλει το αίτημα αυτό στην ΕΠΟ, σε συνάντηση που θα διεξαχθεί εντός των επόμενων ημερών».

Απίστευτο κι όμως ελληνικό. Η Σούπερ Λίγκα που στις αίθουσες των δικαστηρίων παρέδιδε… μαθήματα συμπεριφοράς  στον Ηρακλή και… κλαιγόταν στους δικαστές (τότε με την προσφυγή της ομάδας στα πολιτικά δικαστήρια) ότι το… «Πρωτάθλημα θα γίνει άνω-κάτω» αποφασίζει με τη… βούλα πλέον να κάνει Η ΙΔΙΑ το Πρωτάθλημα άνω-κάτω αυξάνοντας κατά δύο τις ομάδες και κάνοντας ουσιαστικά επιπρόσθετη κλήρωση!!!!!

Θαυμάστε αποφάσεις από ανθρώπους που χωρίς μάσκες πλέον να καλύπτουν τις προθέσεις τους ορίζουν τις τύχες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τι κι αν ο ΚΑΠ και ο Αθλητικός Νόμος (σ.σ. όπως αναφέρει για το συγκεκριμένο θέμα και το ρεπορτάζ του www.soccerplus.gr) αναφέρουν ότι… «σε περίπτωση αύξησης ή μείωσης των ομάδων η απόφαση αυτή εφαρμόζεται από την μεθεπόμενη χρονιά;” Για τη Σούπερ Λίγκα αυτά δεν… μετράνε όταν είναι να βολευτούν όλοι.

Και βέβαια πίσω από την απόφαση κρύβονται ΟΛΕΣ οι ομάδες της Σούπερ Λίγκα. ΟΛΕΣ οι ομάδες που στην περίπτωση του Ηρακλή συμφωνούσαν με το ότι το Πρωτάθλημα γίνεται άνω-κάτω ενώ τώρα σκύβουν το κεφάλι και λένε «ναι» στην αύξηση των ομάδων. Αυτό θέλουν. Ομάδες που να σκύβουν το κεφάλι και να τους λένε «ναι» σε ό,τι ζητηθεί.

Ο Ηρακλής δεν ήταν τέτοιος. Και γελάς όταν σκέφτεσαι ότι αυτό το παρεάκι τολμούσε να παραδίδει μαθήματα στον Ηρακλή και να του στέλνει με ξεκάθαρο τρόπο το μήνυμα: «Συμβιβάσου…». Ο Ηρακλής έπρεπε να συμβιβαστεί για να μην έχει στα δικαστήρια και στις πειθαρχικές επιτροπές, ανθρώπους της ΕΠΟ και της Σούπερ Λίγκα απέναντί του, να μπλοκάρουν οποιοδήποτε αίτημά του και να παίρνονται αποφάσεις που ουσιαστικά ευνοούσαν πάντα τον Αστέρα Τρίπολης. Σε καιρούς που ΟΛΟΙ… διαφημίζουν ότι δεν είναι σε… ΑΡΜΑΤΑ, οι πράξεις δείχνουν πραγματικά ποια είναι η ΜΟΝΗ ΟΜΑΔΑ που δεν είναι σε άρμα και ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΜΑΔΑ που τα έχει βάλει με το σύστημα και πήγε κόντρα σε αυτό.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο διανύει μέρες… δόξας και αφού μετά την… ΑΘΩΩΣΗ ΟΛΩΝ για τις κατηγορίες που έχουν να κάνουν με τα ΣΤΗΜΕΝΑ, πριμοδοτούνται με πρωτάθλημα 18 ομάδων. Είναι για γέλια για όσους έχουν διάθεση χιούμορ και για κλάματα για όσους ενδιαφέρονται πραγματικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Θυμηθείτε μόνο τι έλεγαν στις αρχές του καλοκαιριού όλοι αυτοί όποτε διατυπωνόταν τότε το αίτημα για αύξηση των ομάδων, σε καιρούς που ο Ηρακλής προσπαθούσε να βρει το δίκιο του αλλά μέσα σε αυτό το σύστημα τέτοιες προσπάθειες δεν μπορούν να βρούνε ανοιχτές πόρτες.

Τότε λοιπόν (ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝ ΑΡΧΙΣΕΙ, ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝ Η ΚΛΗΡΩΣΗ), έλεγαν ότι αυτό δεν γίνεται, ότι υπάρχουν νόμοι, ότι υπάρχει ο ΚΑΠ, ότι πρέπει να γίνει Γενική Συνέλευση της Ε.Π.Ο. ότι πρέπει να γίνει από του χρόνου, κ.λ.π. Και τώρα, για να βολευτούν όλοι διότι δεν ήξεραν τι να κάνουν με τις ομάδες Α και Β, διότι δεν ήξεραν αν θα είναι η Λάρισα με τον Πανσερραϊκό ή ο Λεβαδειακός με τη Δόξα Δράμας, τα αλλάζουν όλα. Τώρα που και το Πρωτάθλημα έχει αρχίσει και κλήρωση έχει γίνει.

Αυτή η παρέα που το μέγεθός της είναι ελάχιστο μπροστά στην ιστορία και τη δυναμική του Ηρακλή τολμούσε να υποδεικνύει πράγματα στον Ηρακλή. Κι αν τότε δεν είχαν καταλάβει όλοι το τι παίζεται, τώρα με αυτή την απόφαση γίνεται ξεκάθαρα αντιληπτό.

Βέβαια, μέσα σε όλο αυτό σκηνικό γίνεται για μία ακόμη φορά αντιληπτή η διοικητική ανυπαρξία του Ηρακλή που ΕΧΟΝΤΑΣ ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΚΙΟ με το μέρος του δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα επί της ουσίας. Κι ακόμη μια φορά ο κόσμος αδυνατεί να καταλάβει γιατί δεν πηγαίνουν μέχρι τέλους οι δικαστικές κινήσεις με μηνύσεις, αγωγές κόντρα σε αυτό το σύστημα, σε αυτές τις παρέες που ορίζουν τις τύχες ομάδων και παίρνουν τέτοιες αποφάσεις.

Η απόφαση βέβαια αυτή από μόνη της είναι αρκετή για να προκαλέσει για μία ακόμη φορά τον Ελληνα φίλαθλο που ψάχνει να βρει συμπαραστάτες αλλά πού να τους βρει; Στην Πολιτεία; Εκεί ο Παύλος Γερουλάνος σχολιάζει το πώς θα… αλλάξει ο νόμος για να μπορέσει ο Σεϊχης να επενδύσει στον Παναθηναϊκό. Συγχαρητήρια…

Και πάει να συνεχιστεί ένα Πρωτάθλημα που (αυτό αναφέρει το ρεπορτάζ  αυτή τη στιγμή ως πρώτο σχέδιο) οι δύο από τις τέσσερις ομάδες θα μπούνε στις θέσεις Α και Β και όταν γίνει αυτό οι άλλες δύο θα μπούνε σε μια κλήρωση με τις 16 ομάδες για να δουν με ποια σειρά θα τις αντιμετωπίσουν και θα αγωνίζονται Τετάρτη.

Και βέβαια, έξω από όλα αυτά δεν είναι για μία ακόμη φορά η Ε.Π.Ο. Ναι, η Ομοσπονδία που φροντίζει για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν ενήμερη για την απόφαση που πάρθηκε και τώρα καλείται να αποφασίσει από το συμβούλιό της το τι θα κάνει.

Σχετικά Άρθρα

Γελοιότητες της ΕΠΟ για να μπλοκάρει την ποδοσφαιρική επανεκκίνηση

Ποδόσφαιρο

Ηρακλής: “Κορυφώνεται η αγωνία – Ίσως πάμε σε νέα παράταση”

Ποδόσφαιρο

Το επιχειρηματικό ενδιαφέρον και το ενδεχόμενο “μερικής αποκατάστασης”

Ποδόσφαιρο

Back to Top